06 / 05 / 2024

2/B madde uygulaması

2/B madde uygulaması

Hususi ormanlar ve hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlar yönetmeliği 4 Mayıs 2016 tarihinde 29702 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte orman yönetmeliği 2016..

Emlak Konut GYO Göktürk projesi 2. Etap imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Eyüpsultan İlçesi Göktürk Mahallesi Rezerv Yapı Alanına  İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanun’un 18. Madde Hükümlerince  Hazırlanan (2. Etap) İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayımlandı. Söz konusu alanda  Emlak Konut GYO Göktürk projesi 2. Etap hayata geçirilecek.

Ormanların korunması için 2/B uygulamasının sonlandırılması mecliste!

Ormanların korunması için 2/B uygulamasının sonlandırılması önerisi ve orman köylülerinin kalkındırılması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Pakdemir, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kurtköy 2.Bölge imar uygulaması tapuda tescil edildi!

Pendik Belediyesi twitter ve web sitesi üzerinden yaptığı açıklamada Kurtköy 2.Bölge imar uygulaması tapuda tescil edildiğini belirtti...

Düzce'de imar düzenlemelerinde 18. madde uygulaması!

Düzce Belediyesi tarafından imar planları üzerinde tadilat ve yatırım amaçlı düzenlemeler için İmar Kanunun 18’inci madde uygulamasına yönelik çalışmalar yapılıyor. Düzce belediyesi bu amaçla Düzce’de bulunan harita büroları ile birlikte proje üretiyor.

18.madde uygulaması dava örneği!

Bir parselden bir defadan fazla düzenleme ortaklık payı alınmıyor. Kanunda düzenlenen bu uygulamaya 18.madde uygulaması deniyor. İşte, 18.madde uygulaması dava örneği!

18.madde uygulaması dava açma süresi!

İmar parsellerini oluşturmak amacıyla İmar Kanununun 18. maddesine dayanılarak hazırlanan haritalara parselasyon haritaları deniyor. Parselasyon işlemine itiraz edilebiliyor. İşte, 18.madde uygulaması dava açma süresi!

18. madde uygulamasının iptali!

3194 sayılı İmar Kanununun 18.maddesi uyarınca yapılan imar uygulaması işlemine karşı iptal davası açılır mı? İşte, 18. madde uygulamasının iptali!

Tapuda 18.madde uygulaması nedir?

İmar Kanununun 18. maddesine dayanılarak belediye veya valilikler tarafından hazırlanan raporlara parselasyon haritaları deniyor. Peki, tapuda 18.madde uygulaması nedir?

18. madde uygulaması nasıl yapılır?

Parselasyon haritaları, imar parsellerini oluşturmak amacıyla imar Kanununun 18. maddesine dayanılarak belediye tarafından yapılan 18. madde uygulaması nedir? 18. madde uygulaması nasıl yapılır?

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi 2. Bölge 1. Etap'ta 563 konut yaptıracak!

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi 2. Bölge 1. Etap 563 konut ve 1 adet ünite merkezi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 20 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşecek.

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi 1. ve 2. Bölge'de 826 konut yaptıracak!

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi 1. Bölge'de 474 konut ve 1 adet anaokulu ile 2. Bölge'de 352 konut 3 adet derslikli ilköğretim okulu ve 1 adet cami inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi 12 Ekim ve 13 Ekim 2015 tarihinde yapılacak.

Van’da 3.2 büyüklüğünde deprem!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre, Van merkez Tuşba ilçesinde 3.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Mersin Körfezi'nde 5.2 büyüklüğündeki deprem

Akdeniz açıklarında meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem, güney illerinde hissedildi. Birçok ilde vatandaşlar panikle sokağa çıktı. İlk belirlemelere göre depremde can ve mal kaybı yok.

2/B madde uygulaması Haberi

2/B madde uygulaması

Orman yönetmeliği 2016

Hususi ormanlar ve hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlar yönetmeliği 4 Mayıs 2016 tarihinde 29702 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, hususi ormanlar ile hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanların tüm iş ve işlemlerinin yürütülmesi ile ilgili usul ve esasları düzenliyor.


YÖNETMELİK


HUSUSİ ORMANLAR VE HÜKMİ ŞAHSİYETİ HAİZ AMME MÜESSESELERİNE AİT ORMANLAR YÖNETMELİĞİ


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; hususi ormanlar ile hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanların tüm iş ve işlemlerinin yürütülmesi ile ilgili usul ve esasları düzenlemektir.


Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, hususi ormanlar ile hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanların idare ve muhafazasını, bu ormanlarda yapılacak iş ve işlemler ile verilecek izinleri kapsar.


Dayanak

MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik,...