04 / 05 / 2024

2b uygulama tebliği

2b uygulama tebliği

İlk defa orman kadastrosu yapılacak yerlerde nasıl bir uygulama sırası izleniyor? 2b uygulaması nasıl yapılır? İşte sorularınızın yanıtı ve Orman Kadastrosu ve 2/B Uygulama Yönetmeliği kapsamındaki hükümler...

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ! 

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31864 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31574 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliği yayımlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Uygulama Tebliği" Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yararlandı. 

Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Uygulama Tebliği!

Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Uygulama Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31397 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Değerli Konut Vergisi Uygulama Genel Tebliği!

Değerli Konut Vergisi Uygulama Genel Tebliği bugünkü 31365 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği Seri No: 33!

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği Seri No: 33, 31349 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni tebliğ ile 2021 yılında uygulanacak emlak vergisi oranları belli oldu.

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik 2020!

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31121 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği'nde Değişiklik 2020!

Katma Değer Vergisi Genel Uygulam Tebliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Tebliğ  (Seri No:31) bugünkü 31057 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31039 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ 30991 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği'nde değişiklik!

27 seri nolu, Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

KDV Genel Uygulama Tebliği'nde değişiklik 2018!

19 seri nolu Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

2b uygulama tebliği Haberi

2b uygulama tebliği

2b uygulaması nasıl yapılır?

2b uygulaması, 6831 sayılı Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendi hükümlerini ifade ediyor. 2b arazileri olarak ifade edilen alanlar; Ülkemizde orman vasfını kaybetmiş hazine arazilerine deniyor.


Madde 2:

B) 31/12/1981 tarihinden önce bilim ve fen bakımından orman niteliğini tam olarak kaybetmiş yerlerden; tarla, bağ, bahçe, meyvelik, zeytinlik, fındıklık, fıstıklık (antep fıstığı, çam fıstığı) gibi çeşitli tarım alanları veya otlak, kışlak, yaylak gibi hayvancılıkta kullanılmasında yarar olduğu tespit edilen araziler ile şehir, kasaba ve köy yapılarının toplu olarak bulunduğu yerleşim alanları, orman sınırları dışına çıkartılır.


Orman sınırları dışına çıkartılan bu yerler Devlete ait ise Hazine adına, hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ise bu müesseseler adına, hususi orman ise sahipleri adına orman sınırları dışına çıkartılır. Uygulama kesinleştikten sonra...