05 / 05 / 2024

2b yasasından elde edilen gelir 

2b yasasından elde edilen gelir 

2/B yasası olarak bilinen 6292 sayılı Kanun kapsamındaki uygulamalar TBMM'de konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Özelleştirme İdaresi'nin gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelir Belediyelere aktarılmıyor iddiası!

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, Özelleştirme İdaresi'nin ve Milli Emlak'ın gayrimenkul satışları ile ilgili konuştu. Toktaş, gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelirlerin Belediyelere aktarılmadığını ileri sürdü. 

Türkiye'de 6 ayda satılan konut sayısı açıklandı! İşte Hazine'nin tapu harcından elde ettiği gelir

Konut fiyatlarının arttığı son 6 aylık periyotta Türkiye'de 1,5 milyondan fazla gayrimenkulün satış işlemi yapıldı. Hazine'nin söz konusu satışlardan elde ettiği tapu harcı geliri yaklaşık 18,5 milyar lira oldu.

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

TSKB GYO sermaye artırımından elde edeceği fonla borçlarını kapatacak!

TSKB GYO Yönetim Kurulunca 2 Temmuz tarihinde kabul edilen, Sermaye Piyasası Kurulu'nun VII-Kurul 128.1 sayılı Pay Tebliği'nin 33'üncü maddesi kapsamında hazırlanan 'Sermaye Artırımından Elde Edilecek Fonun Kullanım Amacına İlişkin Rapor' yayınlandı. 

GSD Denizcilik Gayrimenkul, sermaye artırımından 1.5 milyon dolarlık fon elde etti!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün bedelli sermaye artırımından elde edilecek fonun kullanımına ilişkin revize raporu yayınlandı. 

Akiş GYO, 44.8 milyon TL'lik sermaye artırımı kaynaklı fon elde etti!

Akiş GYO'nun sermaye artırımından elde edilen fonun kullanımına ilişkin raporu yayınlandı. Raporda, elde edilmesi öngörülen fon tutarı paylaşıldı.

Özderici GYO'nun daire satışından elde edeceği gelir şirketin karını nasıl etkiler?

Özderici’de sermaye artırımından kaynaklanan daire satışından elde edilecek gelir şirkete nasıl iade edilebilir? Şirketin karını nasıl etkiler? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Akfen GYO'nun sermaye artırımından elde edilecek fonun kullanım amacı raporu yayınlandı!

Akfen GYO'nun SPK'nın Pay Tebliği'nin 33. Maddesi gereğince sermaye artırımından elde edilecek fonun hangi amaçlarla kullanılacağına ilişkin hazırlanan rapor yayınlandı.

Hazine'ye ait taşınmazlardan elde edilen gelirler TBMM'de!

Son 5 yılda Adana'daki ve son 18 yılda ülke genelindeki Hazine'ye ait taşınmazların satışından ve kiralanmasından elde edilen gelirler meclis gündemine taşındı. Bağımsız Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Pera GYO sermaye artırımından elde edilen fonun kullanımına ilişkin rapor!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bedelli sermaye artırımından elde edilen fonun kullanımına ilişkin raporu yayınladı...

Pera GYO sermaye artırımından elde edecek fonu kullanacak!

Pera GYO'nun hazırlanan bedelli sermaye artırımından elde edilecek fonun kullanım yerlerine ilişkin raporu yayınlandı.

Yeni imar affı yasası gelecek mi?

Devletin vatandaşıyla barışması için çıkarılan imar affı yasasından sonra imalat yapıp devleti kandırmak isteyenler oldu. Yeni bir imar affına karşı fırsatçılar hazır bekliyor...

Vakıf GYO Sermaye Artışından Elde Edilecek Fonun Kullanımına İlişkin Rapor!

Vakıf GYO'nun 230 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin artırılarak tamamı nakit karşılığı olmak üzere 460 milyon TL'ye çıkarılmasına ilişkin "Bedelli Sermaye Artırımından Elde Edilecek Fonun Kullanımına İlişkin Denetim Komitesi Raporu" yayınlandı.

2b yasasından elde edilen gelir  Haberi

2b yasasından elde edilen gelir 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2/B yasası olarak bilinen 6292 sayılı Kanun kapsamındaki uygulamalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.

Gürer önergesinde "Halk arasında 2b yasası olarak da bilinen 6292 sayılı Orman Köylülerinin kalkınmalarının desteklenmesi ve Hazine adına Orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi ile Hazineye ait tarım arazilerinin satışı hakkında Kanun ile bilim ve fen bakımından orman niteliğini kaybetmiş ve ormana geri dönüşümü artık mümkün olmayan alanların satılması yolu ile hem devlet ile vatandaş arasında yaşanan hukuki ihtilafların sona erdirilmesi, hem devletin gelir elde etmesi hem de elde edilen gelirin kentsel dönüşüm projelerine aktarılarak doğal afetlerde zarar görmesi muhtemel olan sağlıksız yapılaşmanın bir an önce dönüştürülmesi öngörülmüştür." diyerek hazırladığı 5 sorusunun yanıtlandırılmasını talep...