02 / 08 / 2024

3. Dünya Afet Riski Azaltımı Konferansı nerede

3. Dünya Afet Riski Azaltımı Konferansı nerede

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) İstanbul Bölgesel Merkez Yöneticisi Rastislav Vrbensky, afetlerin küresel ekonomiye son 20 yılda yaklaşık 2 trilyon dolara mal olduğunu belirtti.

İslam Memiş şimdi de '3. Dünya Savaşı’nın çanları çalacak' diyerek uyardı!

Geçtiğimiz haftalarda peş peşe uyarılar yapan Finans analisti İslam Memiş, şimdi de  3. Dünya Savaşı’nın çanları çalacağını ve çarşı pazarın karışacağını dile getirdi. İşte Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in yatırımcıların merakla beklediği o açıklamaları...

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye sevindiren haber!

Dünya Bankası, Türkiye'nin 2023 yılı ekonomik büyüme beklentisini yüzde 3.2'den yüzde 4.2'ye yükseltti. Raporda, Türk ekonomisinin gelecek sene yüzde 3,1 ve 2025'te yüzde 3,9 büyümesinin beklendiği belirtildi.

Dünya Bankası, Türk ekonomisine ilişkin büyüme beklentilerini revize etti!

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminini bu yıl için, 2023 başında yüzde 2,7 olarak tahmin ederken, ekonominin ilk çeyrekte dirençli kalmasının etkisiyle yüzde rakamı 3,2'ye yükseltti.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 512 milyon dolarlık afet kredisi!

Dünya Bankası, iklim ve doğal tehlikelere dayanıklı konutlar ile altyapıya erişimi artırmak için Türkiye'ye sağlanacak olan 512,2 milyon dolarlık krediye onay verdi.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 449 milyon dolarlık afet kredisi desteği! 

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 449 milyon dolarlık afet kredisi desteği geldi. İşte kredinin kapsamı...

Dünya Şehir Maltepe geliyor! Yeni proje! 

Dünya Şehir Maltepe, İstanbul Anadolu Yakası Maltepe'de yükseliyor. Projede 752 konut bulunuyor. Konutların fiyatları 3 milyon 700 bin TL'den başlıyor...

Evden çalışma iyice oturuyor! Dünya devinden flaş karar

Koronavirüs salgınıyla hayatımıza giren evden çalışma iyice oturmaya başladı. Dünya devi Apple, çalışanlarını 3 günlüğüne çağırma planını erteledi.

Türk halkı ev fiyatlarının şokunu yaşarken dünya piyasasından gelen haber herkesi buz kestirdi

Türkiye'de ev fiyatlarının neredeyse 3'e katlanmasının ardından dünya piyasasından gelen haberler de sektördeki durumu ortaya koydu. Nationwide Building Society'in verilerine göre Britanya'da konut fiyatları 1 yılda yüzde 14,3 arttı. Bu rakamın 2004 yılından beri bir ilk olduğu ifade edildi.

Yeşil Rapido - Nefes Alan Bir Dünya İçin Tasarım toplantısı 3 Mart'ta!

Yeşil Rapido - Nefes Alan Bir Dünya İçin Tasarım toplantısı 3 Mart 2021 tarihinde saat 18:30'da gerçekleştirilecek.

İstanbul'a yaptığımız ulaştırma yatırımının her biri dünya çapında eserler!

İstanbul Havalimanı 3. Bağımsız Pisti'nin açılış töreninde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul'a yaptığımız ulaştırma yatırımının her biri dünya çapında eserler" dedi.

Dünya Bankası okul inşaat projelerini yönetiyor!

Dünya Bankası, Milli Eğitim Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, AB ve Alman Kalkınma Bankası ile birlikte "Türkiye'deki Sığınmacılar Fonu Kapsamındaki Okul İnşaat Projeleri" projesini başlattı.

Dünya Bankası Türkiye tahminini revize etti!

Dünya Bankası, Türkiye'ye ilişkin 2017 ve 2018 büyüme beklentilerini revize etti. Raporda, Türkiye'nin bu yıl yüzde 3, 2018'de yüzde 3,5 ve 2019'da yüzde 3,7 büyüyeceği tahmininde bulunuldu.

3. havalimanı, İstanbul'u dünya lideri yapacak!

İngiliz The Economist dergisi 3. Havalimanı'nın da açılmasıyla İstanbul'un havayolu taşımacılığında iki yıl içinde dünya liderliğine yükseleceğini yazdı.

3. Dünya Afet Riski Azaltımı Konferansı nerede Haberi

3. Dünya Afet Riski Azaltımı Konferansı nerede

Dünya Afet Riski Azaltımı Konferansı'nın üçüncüsü 14-18 Mart tarihlerinde Japonya'nın Sendai şehrinde düzenlenecek. 


Konferans öncesinde yazılı açıklama yapan UNDP Yöneticisi Vrbensky, konferansta, mevcut bölgesel tecrübeler, ulusal stratejiler, enstitülerin plan ve önerilerinin yanı sıra Hyogo Eylem Çerçevesi kapsamındaki bölgesel anlaşmaların ele alınacağını kaydetti.


Vrbensky, yoksulluk ortadan kaldırılmadan ve afetler ülkelere büyük zararlar verirken, sürdürülebilir kalkınmanın başarılamayacağına işaret etti. Özellikle afetlerin küresel ekonomiye vurduğu darbeye değinen Vrbensky, "Afetlerin küresel ekonomiye son 20 yılda yaklaşık 2 trilyon dolar maliyeti var. Toplamda 1,3 milyar kişiyi etkileyen afetler, dolaylı olarak 4 milyar kişinin hayatını değiştiriyor" ifadesini kullandı. 


Vrbensky ayrıca yoksulluk ve afetler arasında doğrudan bağlantı olduğunu belirterek daha yoksul ülkelerin genelde daha az korunduğunu ve afetlerden daha fazla etkilendiğini vurguladı. 


Türkiye'nin afetlerle mücadelesi


Türkiye'nin depremde hayatını kaybedenler sıralamasında dünyada...