02 / 10 / 2024

3 günlük devremülk olur mu

3 günlük devremülk olur mu

TÜSODER Hukuk Komisyonu Üyesi Yıldız "Yayın organlarında 3 günlük, haftalık ve 10 günlük devremülk reklamları yapılıyor. 15 günden daha az süreli devremülk kanuna aykırı olduğundan bunlara itibar edilmemeli"

Akbank ne kadar faiz veriyor? 50 bin TL'nin 32 günlük ve 3 aylık getirisi ne kadar oldu?

Merkez Bankası, Türk lirasının cazibesini artırmak amacı ile çeşitli adımlar atmaktadır. Akbank mevduat faizi kaç? Akbank 32 günlük mevduat faizi ne kadar? Akbank 50.000 liraya ne kadar faiz veriyor?

İnşaat sektöründe kırmızı alarm! Günlük yevmiyeler 3 bin 500 TL'ye ulaştı! Ara eleman krizi nasıl çözülecek?

İnşaat sektöründe yaşanan ara elemanın eksikliğinin, sektörün gelişimini olumsuz etkilediğine dikkat çeken Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, günlük yevmiyelerin 3.500 TL'ye ulaştığını söyledi ve çözüm önerilerini sundu. İşte o açıklama...

Bankaların mevduat getirileri tavan yaptı! 100 bin TL'nin 92 günlük getirisi en düşük emekli maaşına yaklaşmış durumda!

100 bin liranın 92 günlük getirisi en düşük emekli maaşına yaklaştığı kaydedildi. 3 tane 100 bin TL'nin 32 günlük getirisi bir aylık emekli maaşına denk geldiği kaydedildi.

Bankalar açıkladı! 500 bin TL'nin 92 günlük faiz getirisi ne kadar? 

Mevduat faizleri yüzde 56 seviyelerine dayanmışken faiz oranlarında da bir gevşeme yaşanmış oldu. Buna göre, mayıs ayı mevduat faiz oranları ne kadar oldu? Hangi banka ne kadar mevduat faizi veriyor ve 500 bin TL'nin 3 aylık (92 günlük) getirisi ne kadar?

Mevduat faizlerinde son dakika! Hangi banka, ne veriyor? İşte 1 milyon TL'nin 32 günlük Nisan 2024 getirisi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın son yayımlamış olduğu verilere göre 1-3 aylık TL mevduat faizi yüzde yüzde 64,3'ten yüzde 67,4'e çıktı. Peki, 1 milyon liranın 32 günlük getirisi ne kadar oldu?

Airbnb yasasıyla günlük kiralık konut sayısı 2 ayda yüzde 435 düştü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Airbnb düzenlemesi meyvelerini vermeye başladı. Günlük kiralık konut sayısı 2 ayda, 13 bin 472’den 3 bin adede kadar indi. Ayrıca bunun dışında güvenlik kontrolüne alınmış olan bu konutlar vergiye de tabi duruma getirildi.

Günlük kiralık evler şimdi de saatlik kiralanıyor!

Bazı mülk sahipleri evlerini günlük kiralamak yerine saatlik kiraya veriyor. Saati 100 liraya konut pazarlayan da var, hafta sonu fiyat farkı isteyen de...

İŞKUR 15 yaşını doldurana 3-6-9 ay boyunca günlük ödeme yapacak! İEP kapsamında aylık 12.542 TL maaş verilecek!

İşbaşı eğitim programlarına katılan gençlere destek ödemesi yapılacak. Başvurusu onaylananlara günlük 219 ile 482 lira arasında değişen miktarlarda ödemeler yapılacak. İşte detaylar...

İstanbul'da tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimi gerçekleşti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, mega kent İstanbul'da dün 3 milyon 550 bin 435 metreküp ile tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimi gerçekleşti.

Altın günlük bilekliklerde yüzde 20 indirim başladı! 14 ayar altın bileklik ne kadar? Koçak 2 Kasım 2022 fiyat listesi

Altın günlük bileklik modellerinde Koçak'ta yüzde 20 indirim fırsatı başladı. Günlük için tercih edilen bu bileklikler 14 ayar olup fiyatları 3,700 liradan başlıyor. İşte Koçak altın bileklik fiyat listesi 2 Kasım 2022..

Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları Ekim 2022! 

Sinpaş Kızılbük devremülk projesi son zamanlarda ÇED raporuyla gündemde sık sık yer almıştı. Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları merak ediliyor. Peki Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları ne kadar? İşte Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları Ekim 2022!

Gümüş kan kaybediyor! Günlük kayıp yüzde 3'ü geçti! Elinde gümüş olanlar çabuk bakın! Son dakika gümüş fiyatları

Gümüş fiyatkarındaki son dakika gelişmeleri takip ediliyor. Gümüş fiyatları resmen kan kaybediyor. Gümüşte günlük kayıp yüzde 3'ü geçti. Elinde gümüş olanlar çabuk bakın! Gümüş fiyatlarında son dakika 16 Ağusutos 2022...

Adnan Polat: 100 Günlük Eylem Planı başarılı sonuçlar verdi!

Hükümetin açıkladığı 'İlk 100 Günlük Eylem Planı'nın başarılı sonuçlar verdiğini söyleyen Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, 'İkinci 100 Günlük Eylem Planı'yla da bu başarının devamının geleceğine inandıklarını belirtti...

3 günlük devremülk olur mu Haberi

3 günlük devremülk olur mu

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Hukuk Komisyonu Üyesi Rıdvan Yıldız, 15 günden daha az süreli devremülk satışı yapılmasının kanuna aykırı olduğunu belirtti.


Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son zamanlarda devremülk sözleşmeleriyle ilgili telefon ve elektronik posta yoluyla yoğun şikayetler aldıklarını, mağduriyetlerin sebebinin haksız kazanç sağlamaya çalışan şirket ve kişilerden kaynaklandığını söyledi.


Problemlerin genellikle yapımı tamamlanmayan devremülklerde yaşandığına işaret eden Yıldız, "İlgili kanuna göre 15 günden daha az süreli kat mülkiyeti kurulamaz. Yayın organlarında 3 günlük, haftalık ve 10 günlük devremülk reklamları yapılıyor. 15 günden daha az süreli devremülk kanuna aykırı olduğundan bunlara itibar edilmemeli" ifadesini kullandı.


Yıldız, firmaların genellikle belli bir ödeme yaptıktan sonra caymak isteyenlerin alacaklarından kesintiler uygulayarak haksız kazanç elde ettiklerini ileri sürerek, şunları kaydetti:


"Devremülk satıcısı, kanuna göre, geçerli bir sözleşme...