28 / 04 / 2024

Günlük kiralık evler şimdi de saatlik kiralanıyor!

Günlük kiralık evler şimdi de saatlik kiralanıyor!

Bazı mülk sahipleri evlerini günlük kiralamak yerine saatlik kiraya veriyor. Saati 100 liraya konut pazarlayan da var, hafta sonu fiyat farkı isteyen de...



Günlük kiralık evler için belgeyi henüz almayan bazı mülk sahipleri, ilan oyunuyla müşteri çekiyor.

Geçtiğimiz aylarda  kiralık evlere ilişkin yasa yürürlüğe girdi. Ancak bazı mülk sahipleri günlük kiralamaya dair düzenlemeye karşı harekete geçti. İlan platformlarında 'günlük kiralık' adı altında saatlik kiralama yapan firmalarda artış oldu. Online platformlara "1+0 daire 100 lira", "1+1 200 lira" başlıklarla ilan girilen konutlarda, saatlik kiralama yapılıyor.

Turizmciler ise saatlik kiralamaların havalimanı otelleri dışında yapılmadığını, bunun gayri meşru eylemlere yol açtığını belirtiyor. Belgenin 1 Ocak tarihinden itibaren zorunlu olduğunun altını çizen sektör oyuncuları, "Bazı kişi ya da firmalar arkadan dolaşarak daha çok para kazanmak için bu tür yollara sapıyor" diyor.

 Günlük kiralık evler şimdi de saatlik kiralanıyor!

KİMLİK İBRAZI ZORUNLU!

Sabah Gazetesinin haberine göre, günlük kiralama yapan bu firma ya da kişiler 'Turizm konutu' belgesini bahane ederek konaklamak isteyenlerden kimlik bilgilerini de talep etmeye başladı. Kimlik fotokopisinin Emniyet Genel Müdürlüğü ile paylaşılacağı kaydedilirken, turizm konutu belgesini aldıklarını iddia ediyor. Fakat uzmanlar bu belgenin talep edilmesini aksi durumda kimlik bilgilerinin yanlış kişilerin eline geçebileceğine dikkat çekiyor.

HAFTASONU FARKLI FİYAT

Ankara'dan Bursa'ya, İstanbul'dan İzmir'e online platformlarda günlük kiralık adı altında saatlik kiralama yapan yüzlerce ilan var. Bunların bazılarını müşteri gibi aradığında, İstanbul Bakırköy'de "1+0 daire 189 lira" başlığıyla ilan veren bir firmanın yetkilisi, "0-3 saat altında tutamazsınız. 3 saati 500 liraya olur. Fakat günlük de kiralayabilirsiniz. 1+0'da günlük hafta içi 1.000 lira, hafta sonu 1.500 lira. Turizm konaklama belgemizi aldık" dedi. Bu belgenin mail atılmasını talep ettiğimizde ise çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

 Günlük kiralık evler şimdi de saatlik kiralanıyor!

ÖNE ÇIKMAK İÇİN YAPTIK

Yine İstanbul Maltepe'de 1+1 konut için 350 TL ilanı veren kişi "12 saate kadar yani akşam girip sabah çıkacaksanız günlük 1.000 lira, eğer 24 saat kalacaksanız günlük 1.600 lira" dedi. 350 liranın saatlik ücret olduğunu ancak en az üç saat kiralama yapılabileceğini, bu durumda da 500 liraya kiralamanın yapılacağını kaydetti.  İzmir  Buca'da yer alan "1+1 daire 200 lira" başlıklı ilanı aradığımızda ise, "Biz ilanı öne çıkarmak için böyle yazdık. Herkes böyle yazıyor. Hafta içi saatlik ücretimiz 400 lira, hafta sonu 500 lira. Günlük hafta içi 800-1000 TL arasında, hafta sonunda ise 1.200 lira. Herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız" diye konuştu.

İstanbul'da rezerv alanlara en fazla 5 katlı 'Bizim Mahalleler' yapılacak! Kentsel dönüşümde yeni detaylar!

Konut Edindirme Sistemi (KES) nedir, nasıl işler?


Geri Dön