06 / 05 / 2024

3. Havaalanı 2014

3. Havaalanı 2014

Her yönüyle ele aldığımız projenin bir de ekonomik tarafını mukayese edersek, havaalanı projesi ile devletin beklentisinin 22 milyar dolar olup, proje imalat maliyetinin 11 milyar dolar olduğu belirtilmiştir...

Antalya Kaş'ın değeri 3. Havaalanı ile artacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3. Havaalanı ile Kaş’ın hem turizm değerinin artacağını söyledi.

3. Havaalanı'nın adının Atatürk olması için imza kampanyası!

Atatürkçü Düşünce Derneği, 3. Havaalanı'nın adının "Atatürk" olması için bir imza kampanyası başlattı.

Lübnanlıların gözü mega projelere yakın arazilerde!

BOSS4 Gayrimenkul İnşaat A.Ş. Kurucu Ortağı Ahmet El Khatip, "Kanal İstanbul, 3. Havaalanı gibi mega projelerin çevresinde arazi bakıyoruz." dedi.

3. Havalimanı liman projesi ÇED'e tabi olmayacak!

3. Havaalanı projesine eklenen liman projesi genişletilmesi Çevresel Etki Değerlendirmesi’ne (ÇED) tabi olmayacak.

Danimarka'dan 3. havaalanı açıklaması!

Danimarka Maliye Bakanı Kristian Jensen, İstanbul'da inşaatı süren üçüncü havalimanının kapasitesinin THY tarafından dahi doldurulabileceğini belirtti.

3. havaalanının altyapı bağlantıları R&M’e emanet!

İsviçre merkezli Reichle & De-Massari İstanbul’un yeni havaalanının son teknolojiler kullanılarak kurulacak network’ünün kablo altyapı tedariğine başladı.

Orkun Group'un acı günü! Akın Sevim vefat etti!

İGA 3. Havaalanı Altyapı Direktörü Ersan Sevim'in babası Akın Sevim vefat etti. Orkun Group başsağlı ilanı yayınladı.

İstanbul projelerle kuzeye kayıyor!

İstanbul'un en büyük 3 ulaşım projesi hayata geçiyor. Projelerle kent içi trafiği hafifletilecek. 3. Köprü - 3. Havaalanı - Halkalı Demiryolu Projesi, Şişli-Küçükçekmece Metro Hattı Projesi ve Belgrad Ormanları Dekovil Demiryolu projesiyle İstanbul adım adım kayacak.

Hollandalı şirket 3. Havaalanı projesinden çekildi!

3’üncü havaalanı inşaatında yer almak isteyen Hollandalı bir şirket, Kuzey Ormanları Savunması’nın görüşleri üzerine projeden çekilme kararı aldı...

3. Köprü-3. Havalimanı-Halkalı Hızlı Tren Hattı için düğmeye basıldı!

3. Boğaz Köprüsü – 3. Havaalanı – Halkalı Demiryolu projesi toplam 63.280,49 kilometre uzunluğunda olacak. İşte yeni tren yolu projesinden detaylar...

Konut Konferansı'nda kentsel dönüşüm tartışıldı!

3. Havaalanı ve 3. Köprü Bölgesi projeleriyle hızla büyümeye devam eden İstanbul'un dengesiz ve plansız büyümesinin önüne geçilmesini sağlayacak çözümlerin ele alındığı Konut Konferansı'nda, gayrimenkul sektörünün beklediği çözümler değerlendirildi.

Hakan Ateş: Kanal İstanbul projesinin finansmanı hayalimdir!

DenizBank Genel Müdürü Ateş: "Nasıl ki 3. köprü, 3. havaalanı, Kıbrıs Barış Suyu gibi mega projelere destek verdiysek Kanal İstanbul'a da destek olmak da benim hayalimdir. Çünkü bu, tarihi değiştirecek özellikleri içinde barındıran bir proje" dedi.

Mega projeler gayrimenkul sektörünü canlandıracak!

Dünyanın önde gelen ticari gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Cushman & Wakefield, hazırladığı 2016 yılı ilk çeyrek raporunda 3. Köprü, İzmit Körfez Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, 3. Havaalanı projelerinin gayrimenkul sektörü için önemine vurgu yaptı.

3. Havaalanı 2014 Haberi

3. Havaalanı 2014

3 havaalanı neden yapılmalı ve neden yanlıştır? Seçenekleri yok mudur? "Kanal İstan• bul, 3. Köprü ve 3. Havaalanı ProjeleıTnin" lokasyonlarına göz attığımızda ne yazık ki ekonomik, sosyal ve kültürel boyutuyla eleştirisi bir yana, konsantrasyona yöneldiği ve istanbul'a yeni bir istanbul katacak bir konseptte olduğu anlaşılmaktadır. 

Kentsel dönüşüm kapsamında risk altında olduğu öne sürülen Tuzla'dan Silivri'ye kadar ki E-5 ile sahil şeridi arasındaki bölgede mevcut yapı stoku yerine daha yoğunluklu yeni yapılanmalara gidildiğini görmekteyiz. 

Öte yandan da TOKl aracılığı ile daha sağlam kaya birimlerinin olduğu Karadeniz sahillerine kadar ki kuzey eksende de çok yoğun yüksek yapılaşmalara da hızlı bir şekilde gidilmektedir. Bu bağlamda akıllara ilk gelen soru şu olmaktadır; Çok uluslu bir yapı mı? 

"Amaç bu projeler sonucunda İstanbul'da yeni bir özerk yapı...