29 / 04 / 2024

3. Havalimanı liman projesi ÇED'e tabi olmayacak!

3. Havalimanı liman projesi ÇED'e tabi olmayacak!

3. Havaalanı projesine eklenen liman projesi genişletilmesi Çevresel Etki Değerlendirmesi’ne (ÇED) tabi olmayacak.



 

İnşaatı devam eden 3. havalimanı projesine eklenen liman projesi genişletilmesi Çevresel Etki Değerlendirmesi’ne (ÇED) tabi olmayacak. Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere gçre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı proje kapsamında 15 bin metrekare ilave dolgu alanıyla ilgili olarak “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verdi.

 

Cengiz-Mapa-Limak-Kolin- Kalyon ortaklığıyla kurulan İGA şirketi, 28 Aralık tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na 3. Havalimanı kıyı dolgu projesi için başvurmuştu. “İstanbul Yeni Havalimanı İkmal Terminali İlave Dolgu Proje” dosyasına göre “kara alanı ile bağlantı sağlayacak olan dolgu alanı, yanaşma ve bağlama yapacak gemilerin kötü hava şartlarında korunabileceği doğu dalgakıranı ile batı dalgakıranı, kuru yük ve genel kargo gemilerinin yanaşabileceği bir rıhtım ve sıvı yük gemilerinin yanaşma ve bağlanması için bir dolfen tipi iskele” inşa edilecek.

 

Proje kapsamında 87 bin 757 metreküp dolgu yaklaşık 6 aylık bir zaman diliminde ve 15 bin metrekarelik bir alanda hayata geçirilecek.


Geri Dön