18 / 05 / 2024

3. Havaalanı raporu

3. Havaalanı raporu

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’ nin 3. Havaalanı için seçilen bölge ile ilgili hazırlamış olduğu raporu kamuoyuna açıkladı. İstanbul son su havzasını da kaybedecek...

Krediyle ev alacaklara şok: Faizler 10 yılın zirvesinde! Aylık taksitler hane gelirini yutuyor...

Konut kredisinde faizler fırlarken, konut kredisi kullanımı düştü. Bu durum birinci el konut piyasasında daralmaya neden oldu. İşte GYODER Gösterge 2023 3. Çeyrek Raporu'nda yer alan veriler...

İstanbul’da 1 metrekare konut fiyatı 42 bin TL'ye, Türkiye genelinde ise 28 bin TL'ye yaklaştı!

GYODER'in Ziraat GYO'nun katkıları ile hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2023 3. Çeyrek Raporu’na göre, Türkiye genelinde birim metrekare fiyatı 27,840 liraya ulaştı. İstanbul'da ise en yüksek metrekare fiyatı 41,766 TL oldu.

Gayrimenkul sektörünün 2022 3. çeyrek karnesi! Konut fiyatları arttı mı?

'GYODER Gösterge' 2022 3. Çeyrek Raporu açıklandı. Peki konut sektöründe, konut fiyat ve satışlarında son durum ne oldu? İşte konut sektörünün 3. çeyrek karnesi...

Konut sektörünün 3. çeyrek karnesi!

“Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu” GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini 3'er aylık periyotlar şeklinde inceleyen ‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2021 3. Çeyrek Raporu'na göre yabancıya konut satışı Eylül'de tarihin en yüksek rakamını gördü. 

Emlak Konut GYO Çekmeköy 3 parsel değerleme raporu!

Emlak Konut GYO tarafından İstanbul Çekmeköy 3 adet parsel için hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı. 

Deniz GYO Bahçeşehir 3.Cadde AVM yıl sonu değerleme raporu!

Deniz GYO'nun portföyünde yer alan "İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Hoşdere Mahallesi Başakşehir 2.Kısım 3.Cadde AVM"deki 42 adet  Bağımsız Bölüme" ilişkin hazırlanan 2020 yılsonu değerleme raporu yayınlandı. 

Yüzde 26.2 arttı! Fiyatlar zirvede!

‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2020 3. Çeyrek Raporu’na göre, konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 49 arttı. GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, Kovid-19'un gayrimenkulde tercihleri değiştirdiğini belirtti.

Emlak Konut GYO KÖY Zekeriyaköy 3. Etap 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO'nun İstanbul Sarıyer Zekeriyaköy 3. Etap Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşi (KÖY 3. ETAP) projesi için hazırlatılan 2020 Yıl Sonu Gayrimenkul Değerleme Raporu yayınlandı. 

Gebze Emlak Konutları 3. Etap 2. Kısım değerleme raporu!

Emlak Konut GYO tarafından Kocaeli Gebze Emlak Konutları 3. Etap 2. Kısım Konut ve Ticaret İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi (Gebze Emlak Konutları 3-2) projesi ile ilgili olarak hazırlatılan Gayrimenkul Değerleme Raporu'nu yayınlandı. 

Gebze Emlak Konutları 3. Etap 1. Kısım değerleme raporu!

Emlak Konut GYO tarafından Kocaeli Gebze Emlak Konutları 3. Etap 1. Kısım Konut ve Ticaret İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi (Gebze Emlak Konutları 3-1) projesi ile ilgili olarak hazırlatılan Gayrimenkul Değerleme Raporu'nu yayınlandı. 

Başakşehir 3.Cadde AVM 2019 değerleme raporu!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan Başakşehir 3.Cadde AVM'deki gayrimenkullerle ilişkin hazırlanan 2019 yıl sonu değerleme raporu yayınladı...

Gebze Emlak Konutları 3-1 değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Gebze Emlak Konutları 3-1 projesi için hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı...

Gebze Emlak Konutları 3-2 değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Gebze Emlak Konutları 3-2 projesi için hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı...

3. Havaalanı raporu Haberi

3. Havaalanı raporu

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin 3. Havaalanı için seçilen bölge ile ilgili hazırlamış olduğu raporu kamuoyuna açıkladı.


“ÇEVRE JEOLOJİSİ AÇISINDAN 3. HAVAALANI“ başlılkı raporun sonuç bölümünde, İstanbul'un son su havzasını da kaybedeceği ilere sürüldü. 


İşte rapordaki o bölüm: 


Artarak yaygınlaşan kum ve taş ocakları, bir yandan İstanbul’un son ormanlık alanlarını geri dönülmez şekilde tahrip ederken, İstanbul ve yakın çevresindeki köyler ve hatta ilçeler için de göç sürecin diğer bir ifadeyle yok olma sürecini başlatacaktır. Doğaldır ki bu durum İstanbul’un da yok olma süreci olacaktır, çünkü tüm bu alanlar, sahip oldukları jeolojik ve jeomorfolojik özellikleri gereği aynı zamanda İstanbul’un son içme ve kullanma suyu kaynaklarının da bulunduğu en önemli yeraltı ve yerüstü suyu havzalarıdır. 

Karadeniz sahili boyunca Kuzey ormanlarının kapladığı alanlardaki sedimanter kayalar...