03 / 05 / 2024

3. Havalimanı alanı bataklık mı

3. Havalimanı alanı bataklık mı

Ulaştırma ve Habercilik Bakanı Lütfü Elvan, 3.'üncü havalimanı inşaatı sahasında incelemelerde bulundu. Bakan Elvan sahanın gerçekten bataklık olduğunu ancak dünyada havalimanı inşaatlarının bataklık zemine yapılabildiğini kaydetti.

3. havalimanında ticari alan yarışı başladı!

İstanbul 3. havalimanının perakende mağazalarının kiralama süreci başladı. Araç kiralama, eczane, kuaför, hediyelik eşya, kuyumcu, bijuteri, tekstil ürünleri, oyuncak, lostra, seyahat ürünleri satış alanları yoğun ilgi gördü.

3. havalimanının ilk etabı tamamlanıyor!

Türkiye’nin en önemli projeleri arasında yer alan 3. havalimanının ilk etabı 29 Ekim 2018 tarihinde açılıyor. Peki metro hattı ne zaman açılacak?

3. Havalimanı uzaydan da göründü!

Türkiye'nin en önemli mega projeleri arasında yer alan İstanbul'un Yeni Havalimanı uzaydan da göründü. İşte, 3. Havalimanı'nın uzaydan görüntüsü...

3. Havalimanı 29 Ekim 2018'de açılacak!

Başbakan Binali Yıldırım, dünyanın sayılı projeleri arasında yer alan 3. Havalimanı'nın inşaatını inceledi. Yıldırım, ''3. Havalimanı 29 Ekim'inde tamamen bitmiş ve hizmete alınmış olacak'' diye konuştu.

3. Havalimanı'nda ticari alanları kiralama süreci başladı!

İstanbul'da inşası devam eden 3. havalimanında ticari alanların kiralama süreci başlandı.15 bin metrekarelik alan içinde çiçekçiden büfeye, araç kiralamadan eczaneye kadar yeni girişimcilerden de talep toplanmaya başlanacak.

Kadir Topbaş 3. Havalimanı'nın inşaat alanını gezdi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, inşaatı devam eden 3. Havalimanı'nda büyükelçilerle buluştu. Topbaş, bölgede gerçekleşen toplantının ardından 3. Havalimanı şantiye alanını gezdi.

THY’ye 3. havalimanında 300 dönümlük özel kampüs!

Yapımı hızla süren 3. Havalimanı’nda, THY’nin 300 dönümlük dev bir kampüsü olacak. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı “Kampüste Genel Müdürlük ve 5-6 bin metrekarelik lounge alanımız olacak” dedi.

3. havalimanının terminal binası için düğmeye basıldı!

Havalimanında inşaat çalışmaları hızla sürerken, yeni gelişmeler de peşpeşe geliyor. 3. Havalimanı'nda terminal binası için düğmeye basıldı.ÇED sürecinin başladığı İGA terminal binası yaklaşık 140 bin metrekarelik alan üzerinde yükselecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 3. Havalimanı'nı havadan inceledi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 3. Havalimanı inşaat alanındaki çalışmaları havadan inceledi. Ziyarette, 3. Havalimanı inşaat çalışmalarıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a brifing verildi.

3. havalimanı kule tasarımını AECOM ve Pininfarina yapacak!

3. havalimanının Hava Trafik Kontrol Kulesi için dünyanın alanında önemli isimlerinin katıldığı konsept tasarım yarışması sonuçlandı. Akçayoğlu, Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin İstanbul Yeni Havalimanı'na simgesel anlamda çok şey katacağını belirtti.

3.Havalimanı alanının yüzde 75'ini THY dolduracak

İşinin Liderleri Zirvesi'ne Türkiye'nin dev projeleri damga vurdu. THY Genel Müdürü Kotil, 2030'da yeni havalimanının 260 milyon yolcuya ulaşacağını belirtti. Yeni Havalimanı CEO'su Akçayoğlu da "Alanın %75'ini THY dolduracak" dedi.

3. havalimanının enerjisi İstanbul'u atıklardan kurtaracak!

3. Havalimanı projesinin yönetiminde yer alan Kalyon Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, çevreci bir projeyi açıkladı. Passanger Experience Lab adıyla kurulacak olan merkezde bu alanda inovasyon ve Ar-Ge yapılacak.

3. Havalimanı kamulaştırma bedelleri ödendi!

Kamulaştırma bedellerinin ödendiği 3. Havalimanı'nda çalışan sayısı 3 bine yaklaştı. 80 bin dönüm alan üzerine kurulacak olan 3. Havalimanı 6.5 milyon metrekare apron ile dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak...

3. Havalimanı alanı bataklık mı Haberi

3. Havalimanı alanı bataklık mı


Ulaştırma ve Habercilik Bakanı Lütfü Elvan, 3.'üncü havalimanı inşaatı sahasında incelemelerde bulundu. Bakan Elvan sahanın gerçekten bataklık olduğunu ancak dünyada havalimanı inşaatlarının bataklık zemine yapılabildiğini kaydetti.


Bakan Elvan, ihalenin açık bir biçimde yapıldığını ifade ederek, yap-işlet-devret kapsamında kamunun kasasına 22 milyar 152 milyon Euro gireceğini söyledi. Bakan Elvan, ihaleyi kazanan konsorsiyumun 10 milyar 247 milyon euroluk bir yatırım yapacağını hatırlatarak, "Havalimanımız 6 adet bağımsız pistten oluşuyor. Tamamlandığında yılda 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak" dedi. Bakan Elvan, havalimanı inşaatında 142 bin kişinin çalışacağını ifade etti.


"Saha gerçekten bataklık"


İşte Bakan Elvan'ın açıklamaları:

"Saha gerçekten bataklık olan bir saha. Yıllardır kömür ocakları işletmecileri tarafından kullanılmış. Biz buraya havalimanı yapmakla bu bölgeyi ıslah ediyoruz. Biz dünyanın en büyük havalimanını bu bataklığı ıslah ederek gerçekleştiriyoruz. Tüm...