05 / 05 / 2024

3. havalimanı İGA Havalimanı İşletmesi

3. havalimanı İGA Havalimanı İşletmesi

İstanbul 3. havalimanının yapımı ve işletmesini üstlenecek İGA Havalimanı İşletmesi AŞ'nin kuruluşuyla ilgili Rekabet Kurumuna bildirimde bulunuldu.Konuya ilişkin duyuru, Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlandı...

Fuat Oktay: 3. havalimanı borç yapılandırmayacak!

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA borcunun 5 milyar Euro'ya kadar olan kısmını yapılandırmak amacıyla Londra merkezli Dome Group'u yetkilendirmişti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 3. havalimanının borç yapılandırma işlemini gerçekleştirmeyeceğini belirtti.

3. Havalimanı'nda yine isyan! İnşaat işçileri iş bıraktı!

3. Havalimanı şantiyesinde İGA bünyesinde faaliyet gösteren DGS firmasında çalışan inşaat işçileri, maaşlarını alamadıklarını iddia ederek iş bıraktı.

3. havalimanının ne kadara mal olduğu belli oldu!

İGA Havalimanı İşletmesi AŞ CEO’su Kadri Samsunlu, 29 Ekim’de açılacak olan İstanbul 3. havalimanı hakkında önemli açıklamalar yaptı. 

3. havalimanında taksi hizmeti için imzalar atıldı!

3. havalimanında sunulacak taksi hizmeti için İGA ile İstanbul 34 No’lu Taksiciler Kooperatifi arasında anlaşma imzalandı...

3. havalimanı GSMH'ye katkı yapacak!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın önemini Londra’da Sky News'e anlatan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Samsunlu, 3. havalimanının GSMH'ya yaklaşık yüzde 5 gibi önemli bir katkı yapacağını da aktardı.. 

3. havalimanı Türk insanının özgüvenini yükseltecek!

Sabah Gazetesi'nden Meltem Fıratlı ve Sonat Bahar, 3. havalimanı inşaatına giderek, Havalimanının inşaasını ve 25 yıl boyunca işletmesini üstlenen İGA’nın İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü H. Kadri Samsunlu ile röportaj gerçekleştirdi...

3. havalimanı "Vay be" dedirtecek!

3. havalimanı için dünyaya ‘Vay be! Türkler yaptı’ dedirtmeyi başaracaklarını dile getiren İGA İcra Kurulu Başkanı Kadri Samsunlu, “2023’te yolcu sayısı açısından 100’ler kulübüne gireriz. Yani, yıllık 100 milyon yolcuyu yakalarız” dedi. 

3. Havalimanı'nın ilk festivali belli oldu!

3. Havalimanı inşaatı yüzde 80 oranında tamamlandı.  İGA İstanbul Yeni Havalimanı 29 Ekim 2018 tarihinde açılacak. 

15 soruda İstanbul 3. havalimanı projesi!

İstanbul’un kuzeyine, şehir merkezine 35 kilometre mesafede 76 buçuk milyon metrekarelik alanda İGA tarafından inşa edilen 3. havalimanının inşaatı devam ediyor. Yeni havalimanıyla ilgili merak ettiğiniz tüm soruları sizler için derledik. İşte 15 soruda İstanbul 3. havalimanı projesi...

İstanbul 3. havalimanı belgesel oluyor!

İGA tarafından İstanbul'da inşaatı devam eden 3. havalimanının belgesel olacağı açıklandı. Açıklamada, "özünüz 2018’de bizde olsun" denildi.

3. Havalimanı’nın açılışı için geri sayım başladı!

3. Havalimanı’nın 29 Ekim 2018’de planlanan açılışı için 200 farklı senaryo üzerinde çalıştıklarını söyleyen İGA Havalimanı İcra Kurulu Başkanı Keskin, “İlk deneme için kast ajansı bize 3 bin yolcu getirecek” dedi.

3. Havalimanı'nın ikinci pisti yıl sonunda bitecek!

İGA Havalimanı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, 3. Havalimanı'nın ikinci pistinin yıl sonunda tamamlanacağını açıkladı.

3. Havalimanı 57 ülkeye tanıtıldı!

İGA Havalimanları İnşaatı CEO'su Yusuf Akçayoğlu, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) Almanya'daki Uluslararası Ulaştırma Forumu'nda (ITF), 57 ülkenin Ulaştırma Bakanlarına 3. Havalimanı projesini tanıttı.

3. havalimanı İGA Havalimanı İşletmesi Haberi

3. havalimanı İGA Havalimanı İşletmesi

İstanbul 3. havalimanının yapımı ve işletmesini üstlenecek İGA Havalimanı İşletmesi AŞ'nin kuruluşuyla ilgili Rekabet Kurumuna bildirimde bulunuldu.



Konuya ilişkin duyuru, Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlandı. Buna göre, İGA Havalimanı İşletmesi AŞ'nin, uygulama sözleşmesi çerçevesinde havalimanının yap-işlet-devret modeli ile yapılması, işletme süresi olan 25 yıl boyunca işletilmesi ve 25 yılın sonunda DHMİ'ye devredilmesi işini gerçekleştirmek amacıyla görevli şirket ana sözleşmesinde belirtilen faaliyetlerde bulunmak üzere kurulması işlemi Rekabet Kurumuna bildirildi.


Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından yap-işlet-devret modeli ile yapılması öngörülerek ihale edilen İstanbul Yeni Havalimanı Projesi'nin, 3 Mayıs 2013'te gerçekleşen ihalesini, Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Mapa İnşaat ve Ticaret AŞ, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ ve Kalyon İnşaat Sanayi ve...