01 / 05 / 2024

3. havalimanı İstanbul Grand Airport nerede

3. havalimanı İstanbul Grand Airport nerede

İstanbul Grand Airport (İGA) Havalimanı İşletme A.Ş tarafından yapılan 3. Havalimanı projesi nerede yer alıyor? 150 milyon yolcunun hedeflendiği 3. Havalimanı projesine ulaşım nasıl olacak?

3. havalimanının yüzde 90,5'i tamam!

29 Ekim'de resmi açılışının yapılacağı İstanbul 3. havalimanında sona gelindi. Dev projenin yüzde 90,5'i tamamlandı...

3. havalimanına verilecek isim meclis gündeminde!

İstanbul'da yapılmakta olan 3. havalimanına verilecek isim meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

3. Havalimanı projesini yürüten firmaların kira öteleme talebi TBMM'de!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a İstanbul 3. Havalimanı projesini yürüten firmaların kira öteleme talebini sordu..

3. havalimanında taksi hizmeti için imzalar atıldı!

3. havalimanında sunulacak taksi hizmeti için İGA ile İstanbul 34 No’lu Taksiciler Kooperatifi arasında anlaşma imzalandı...

3. havalimanı GSMH'ye katkı yapacak!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın önemini Londra’da Sky News'e anlatan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Samsunlu, 3. havalimanının GSMH'ya yaklaşık yüzde 5 gibi önemli bir katkı yapacağını da aktardı.. 

AB'den 3. havalimanına övgü: Gurur duymalısınız!

Avrupa Komisyonu'nun Ulaştırmadan Sorumlu Üyesi Violeta Bulc, İstanbul ziyaretinde 3. havalimanı ile ilgili, "3. Havalimanıyla gurur duymalısınız. Son teknolojiyle donatılmış çok büyük bir havalimanı gerçekten. Yapımı takdire şayan" dedi...

Alman Büyükelçi, 3. havalimanını ziyaret etti!

İstanbul'da çalışmaları tüm hızıyla devam eden 3. Havalimanı inşaatını Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi Martin Erdmann da ziyaret etti. Büyükelçilik bu ziyareti "etkileyici" notuyla paylaştı.

3. havalimanına çılgın toprak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Kanal İstanbul projesinden çıkacak 1,5 milyar metreküplük toprağın 3. Havalimanı'nın yanındaki arazinin yeşillendirilmesi için kullanılacağını söyledi.

3. havalimanında ticari alan yarışı başladı!

İstanbul 3. havalimanının perakende mağazalarının kiralama süreci başladı. Araç kiralama, eczane, kuaför, hediyelik eşya, kuyumcu, bijuteri, tekstil ürünleri, oyuncak, lostra, seyahat ürünleri satış alanları yoğun ilgi gördü.

THY'nin 3. havalimanına taşınma maliyeti 650 milyon dolar!

Atatürk Havalimanı, İstanbul 3. havalimanına taşınıyor. THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, yeni havalimanına taşınmanın maliyetinin 650 milyon doları bulacağını söyledi...

3. Havalimanı'nın ilk festivali belli oldu!

3. Havalimanı inşaatı yüzde 80 oranında tamamlandı.  İGA İstanbul Yeni Havalimanı 29 Ekim 2018 tarihinde açılacak. 

3.havalimanının verisine 10,75 milyon Euro'luk teklif!

İstanbul 3. havalimanının altyapısında kullanılacak veri merkezi bulut otomasyon sistemini yapacak olan firma belli oldu. Netaş sistemin kurulumu, üç yıl işletilmesi ve beş yıl bakım-onarım hizmetlerinin sağlanması için 10.75 milyon Euro bedel ile en iyi teklifi verdi.

15 soruda İstanbul 3. havalimanı projesi!

İstanbul’un kuzeyine, şehir merkezine 35 kilometre mesafede 76 buçuk milyon metrekarelik alanda İGA tarafından inşa edilen 3. havalimanının inşaatı devam ediyor. Yeni havalimanıyla ilgili merak ettiğiniz tüm soruları sizler için derledik. İşte 15 soruda İstanbul 3. havalimanı projesi...

3. havalimanı İstanbul Grand Airport nerede Haberi

3. havalimanı İstanbul Grand Airport nerede


İstanbul Bölgesi 3. Havalimanı projesi, T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul İli, Avrupa Yakası’nda Arnavutköy ve Eyüp İlçeleri’nde

yapılacak. 


3. Havalimanı ihalesini 22 milyar 152 milyon Euro teklifle alan Cengiz-Kolin-Limak-Mapa-Kalyon ortak girişimi tarafından kurulan  İstanbul Grand Airport (İGA) Havalimanı İşletme A.Ş tarafından yapılacak. 150 milyon yolcu hedeflenen 3. Havalimanı projesinin Ocak 2019'da faaliyete geçmesi planlanıyor.



3. Havalimanı projesi toplam 76.500.000 m2'lik alanda yer alacak. Proje alanının arazi kullanımlarına göre 6.172 hektarı orman, 1.180 hektarı madencilik ve diğer kullanım, büyüklü küçüklü geçici su birikintileri, 236 hektar mera, 60 hektar kuru tarım (nadassız), 2 hektar fundalık alandır. Proje alanının yaklaşık %2,47'lik (189,182 hektar) kısmı özel mülkiyet arazisidir.



 Proje kapsamında tapuya kayıtlı özel mülkiyet ve kamu mülkiyetindeki araziler





3. Havalimanı projesi...