28 / 04 / 2024

3. havalimanı şehir kompleksi mi

3. havalimanı şehir kompleksi mi

Gezi direnişinin ardından oluşan Kuzey Ormanları Savunması, yapılması planlanan 3. havalimanı ile ilgili bir rapor hazırladı. Rapora göre, havalimanı projesi aslında bir şehir kompleksi.

15 soruda İstanbul 3. havalimanı projesi!

İstanbul’un kuzeyine, şehir merkezine 35 kilometre mesafede 76 buçuk milyon metrekarelik alanda İGA tarafından inşa edilen 3. havalimanının inşaatı devam ediyor. Yeni havalimanıyla ilgili merak ettiğiniz tüm soruları sizler için derledik. İşte 15 soruda İstanbul 3. havalimanı projesi...

Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı inşaatında son durum!

Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı'nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 3. Havalimanını şehir merkezine bağlayacak olan metro hattının ilk etabının 2018 yılında, ikinci etabnın ise 2021 yılında açılması planlanıyor.

Kadir Topbaş 3. Havalimanı'nın inşaat alanını gezdi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, inşaatı devam eden 3. Havalimanı'nda büyükelçilerle buluştu. Topbaş, bölgede gerçekleşen toplantının ardından 3. Havalimanı şantiye alanını gezdi.

ODE Yalıtım, 3. havalimanının su yalıtımını yapıyor!

3. Havalimanı ve birçok şehir hastanesi projelerinde ODE Yalıtım ürünleri tercih edildi. 3. Havalimanı’nın su ve mekanik tesisat yalıtımında ODE ürünlerinin kullanılacak.

3.Havalimanı çevresine yeni şehir projesi!

3.Havalimanı için hazırlanan ekonomik etki analizi değerleri dün açıklandı. İlk faz açılışının Şubat 2018'de gerçekleşeceği havalimanı 2025 yılında tüm etaplarıyla bitecek. Toplantıda proje çevresinde şekillenecek yeni şehir projesinin detayları paylaşıldı.

3. havalimanı metro hattının detayları belli oldu!

İstanbul'da Gayrettepe - 3. havalimanı - Halkalı arasındaki yeni metro hattı için ilk adım atıldı. Metro hattı Şişli, Kağıthane, Eyüp, Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece'den geçecek.

M. Berke Merter: Atatürk Havalimanı şehir parkı olsun!

CHP İBB Meclis Üyesi Mehmet Berke Merter, 3. Havalimanı’nın bitmesi ile birlikte Atatürk Havalimanı’nın şehir parkı yapılmasını teklif etti. Merter, parkın isminin ise Atatürk Şehir Parkı olmasını önerdi.

3. havalimanı yanına dev proje geliyor!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin 43. kuruluş yıldönümünde turizmcilerle buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 3. havalimanının çevresinde 3 milyon metrekarelik bir alanda kongre ve fuar kampüsü kuracaklarını söyledi.

Antalya’ya 3. havalimanı ve iki yeni kayak pisti geliyor!

AK Parti Antalya Milletvekili adayı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ‘Vizyon Şehir Antalya’ sloganıyla açıkladığı projeler arasında 2 kayak pisti ve 3. havalimanı da var. Çavuşoğlu bölgeye uygun sera kredisi müjdesi de verdi.

Antalya'ya 3. havalimanı ve iki yeni kayak pisti geliyor!

AK Parti Antalya Milletvekili adayı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ‘Vizyon Şehir Antalya’ sloganıyla açıkladığı projeler arasında 2 kayak pisti ve 3. havalimanı da var. Çavuşoğlu bölgeye uygun sera kredisi müjdesi de verdi.

Vezneciler-3.Havalimanı Metrosu geliyor!

Küçükköy Kapalı Spor Salonu temel atma töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş "Vezneciler’den, Arnavutköy üzerinden de 3. havalimanına gidecek bir metroya dönüştürme çalışmamız sürmektedir" dedi

Kuzey Ormanları Savunması, 3. havalimanı için rapor hazırladı!

Gezi direnişinin ardından oluşan Kuzey Ormanları Savunması, yapılması planlanan 3. havalimanı ile ilgili bir rapor hazırladı. Rapora göre, havalimanı projesi aslında bir şehir kompleksi.

3.havalimanı konut ve arsa fiyatlarını artırdı!

Avrupa yakasındaki konut projelerine 3. Havalimanı damga vurdu. Eyüp, Arnavutköy, Çatalca ve Başakşehir projeden en çok etkilenen semtler oldu...

3. havalimanı şehir kompleksi mi Haberi

3. havalimanı şehir kompleksi mi

 Kuzey Ormanları Savunması, yapılması planlanan 3. havalimanı ile ilgili bir rapor hazırladı. Rapora göre, havalimanı projesi aslında bir şehir kompleksi. Raporda, şu anda dünyanın en yüksek yolcu kapasiteli Atlanta Havalimanı’nın 95 milyon yolcu kapasitesiyle 1.625 hektar üzerine kurulu olduğuna, 150 milyon yolcuya hizmet etmesi planlanan 3. havalimanın 3 bin 500 hektarlık bir alanın yetmesi gerekirken 7.650 hektar üzerinde planlandığına dikkat çekiliyor. Proje kapsamında sadece havalimanının olmadığı, ÇED raporunda ‘Havalimanı Şehir Kompleksi’ başlığı altında, iş merkezinden kongre-kültür merkezleri ve spor komplekslerine birçok farklı birimden söz edildiği belirtilen raporda, şu ifadelere yer verildi: “Görünüşte bir ‘ulaşım projesi’ olarak pazarlanan 3. havalimanı aslında İstanbul’un kuzeyinde inşaat sektörü için bir ‘cazibe merkezi’ yaratarak çevresinde çeşitli imar projelerini tetiklemek üzere tasarlanmış bir projedir. Bu...