04 / 05 / 2024

3. havalimanı su sıkıntısı

3. havalimanı su sıkıntısı

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, 3. havalimanı inşaatı nedeniyle 70 göletin denize karıştırıldığını ve 8 derenin kurutulduğunu iddia etti...

3. havalimanının ne kadara mal olduğu belli oldu!

İGA Havalimanı İşletmesi AŞ CEO’su Kadri Samsunlu, 29 Ekim’de açılacak olan İstanbul 3. havalimanı hakkında önemli açıklamalar yaptı. 

Türkiye 3. havalimanı ile lojistik üs olacak!

DHL Express’in CEO’su Lassen, 3. Havalimanı’yla birlikte Türkiye’nin bölgesel bir lojistik üssü olacağını öngördüklerini dile getirdi. 

3. Havalimanı 57 ülkeye tanıtıldı!

İGA Havalimanları İnşaatı CEO'su Yusuf Akçayoğlu, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) Almanya'daki Uluslararası Ulaştırma Forumu'nda (ITF), 57 ülkenin Ulaştırma Bakanlarına 3. Havalimanı projesini tanıttı.

3. havalimanının yüzde 52'si tamam!

İGA Havalimanları İnşaatı CEO'su Akçayoğlu: "3. havalimanının yüzde 52’sini tamamladığımız bugünlerde, 2 bin 800 beyaz, 23 bin 200’ü mavi yaka olmak üzere toplam 26 bin kişi canla başla havalimanımızı Türkiye ile buluşturmak için çalışıyor." dedi.

3. havalimanının Outlet AVM'sine büyük talip!

Gürsoy Yatırım Holding adından söz ettirmeye devam ediyor. Gürsoy Holding İcra Kurulu Üyesi ve CFO’su Murat Saraç: ‘’İstanbul 3. havalimanında yapılması düşünülen Outlet AVM ‘ye de talibiz’’ dedi.

ODE Yalıtım, 3. havalimanının su yalıtımını yapıyor!

3. Havalimanı ve birçok şehir hastanesi projelerinde ODE Yalıtım ürünleri tercih edildi. 3. Havalimanı’nın su ve mekanik tesisat yalıtımında ODE ürünlerinin kullanılacak.

Yusuf Akçayoğlu 3. Havalimanı Projesi'ni anlattı!

3 Havalimanı projesini üstlenen İGA Havalimanları’nın CEO’su Yusuf Akçayoğlu önemli açıklamalarda bulundu. İGA’nın CEO’su Akçayoğlu, ormanların zarar gördüğü yönündeki yaygın eleştiriye ilişkin konuştu.

3. havalimanı bilirkişine itiraz davası!

İstanbul'da yapımı devam eden 3. havalimanı ile ilgili davada bilirkişi tayin edilen üç kişiye itiraz geldi. İtirazın gerekçesi: Üyelerden biri eski İBB Daire Başkanı, biri 'siyanüre evet' dedi, biri ailesi için jeotermal su ruhsatı başvurusunda bulundu

3. Havalimanı'nda çalışmalar ne durumda?

3. Havalimanı'nda DHMİ'nin yer teslimini yaptığını belirten CMLKK ortaklığının CEO'su Akçayoğlu, "1 Mayıs inşaat sürecinin başladığı tarih oldu. Önümüzdeki günlerde master planımız da onaylanır" dedi..

3. Havalimanı'nda yer teslimi tamam!

3. Havalimanı'nda DHMİ'nin yer teslimini yaptığını belirten CMLKK ortaklığının CEO'su Akçayoğlu, "1 Mayıs inşaat sürecinin başladığı tarih oldu. Önümüzdeki günlerde master planımız da onaylanır" dedi

İdris Güllüce: 3.havalimanı durdurulamayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, 3. Havalimanı'nın 'durdurulamayacağını' belirterek havaalanına karşı olanları 'ülkenin menfaatini düşünmemekle suçladı.

3. Havalimanı projesinde yer alan tarihe geçer!

3. Havalimanı'nın ilk fazının bataklık olmayan kısımda inşa edileceğini söyleyen CMLKK ortaklığının CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "Tarihe geçecek bu projede kim yer alacaksa o da tarihe geçer" dedi

3.havalimanı projesi tarihe geçecek!

3. Havalimanı'nın ilk fazının bataklık olmayan kısımda inşa edileceğini söyleyen CMLKK ortaklığının CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "Tarihe geçecek bu projede kim yer alacaksa o da tarihe geçer" dedi..

3. havalimanı su sıkıntısı Haberi

3. havalimanı su sıkıntısı


TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, 3. havalimanı inşaatı nedeniyle 70 göletin denize karıştırıldığını ve 8 derenin kurutulduğunu iddia ederek, “2.5 milyon ağaç katledilmişken yağmur beklemek boşuna. Ciddi su krizi yaşanacak” uyarısında bulundu.  İSKİ’nin barajlardaki ölçüm oranlarına göre 2005 yılından bu yana ilk kez İstanbul barajlarındaki su seviyesinin yüzde 20’nin altına indiğini belirten Bozoğlu, Hürriyet’e “Defalarca bu tehlikeye dikkat çekmiştik, bugün uyarılarımız  ne yazık ki tek tek gerçekleşiyor“ dedi. Bozoğlu, son günlerde yaşanan su sıkıntısıyla ilgili şunları söyledi:


8 DERE DE YOK OLDU

“3. havalimanı projesi 70 gölet ile 8 derenin yok edilmesine neden olacak. Bölgedeki sulak alanlar Trakya’ya, İstanbul’a hayat veren Terkos gibi önemli havzaları besliyor. Kuraklığın temel nedeni az yağmur yağması değil,...