10 / 05 / 2024

3. Havalimanı Taşoluk Tali Merkezi

3. Havalimanı Taşoluk Tali Merkezi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun: "(Üçüncü) Havalimanına enerji temin edecek Taşoluk Tali Merkezinin 2017 sonuna kadar tamamlanmasını öngörüyoruz. Bu yatırım için 42 milyon lira bütçe ayrıldı" dedi.

Arnavutköy Taşoluk Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Arnavutköy ilçesi, Taşoluk Mahallesi, 6674 ada, 3 ve 5 parseller ile bir kısım tescil dışı yeşil alana ilişkin 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Hava Kent Taşoluk'ta teslimler 2021'de!

İstanbul Havalimanı’na en yakın konut projesi olan Hava Kent’te teslimler 2021’in ilk çeyreğinde başlayacak. Hava Kent Kooperatifi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, “İlk etabımız Hava Kent Taşoluk’ta yaşam gelecek yılın ilk çeyreğinde başlayacak” dedi.

Hava Kent Taşoluk 2 geliyor! Yeni proje!

S.S CVS Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi yeni konut projesi Taşoluk 2 için düğmeye bastı. 140 konut ve ticari alanlardan meydana gelecek Hava Kent Taşoluk 2, İstanbul Havalimanı’na 5.5 kilometre mesafede yer alacak.

CVS Hava Kent Taşoluk projesinin temeli atıldı!

İstanbul Havalimanı çevresinde konut üreten CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi, Taşoluk projesinin 1. etap temelini attı. 1. etabın üye alımları doldu ancak kooperatif yeni üyeler için yıl sonuna kadar 500 konut daha inşa edecek...

Bilal Ekşi: 3 Mart'ta yeni evimiz İstanbul Havalimanı'na gidiyoruz!

THY Genel Müdürü Ekşi yaptığı açıklamada "3 Mart'ta yeni evimiz İstanbul Havalimanı'na gidiyoruz. Hazırlandık, heyecanlıyız." dedi.

THY, 3. havalimanı için 1 milyar dolar kredi alıyor!

3. havalimanına taşınmaya hazırlanan THY, 5 yerli banka ve ICBC’nin de dahil olduğu Çinli bankalardan kredi kullanacak...

3. havalimanının ilk misafiri Cumhurbaşkanı'nı taşıyan uçak olacak!

İstanbul'da inşa edilen 3. havalimanında sona gelindi. 29 Ekim'de açılacak olan dev projenin ilk misafiri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyan uçak olacak...

3. havalimanına verilecek isim meclis gündeminde!

İstanbul'da yapılmakta olan 3. havalimanına verilecek isim meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

3. havalimanı ile dünyada ilklerin arasına giriyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "3. havalimanının ilk etabını, inşallah 29 Ekim'de hizmete alıyoruz. Yılda 90 milyon insanın taşınacağı 3.havalimanıyla dünyada ilklerin arasına giriyoruz." dedi...

THY'nin 3. havalimanına taşınma maliyeti 650 milyon dolar!

Atatürk Havalimanı, İstanbul 3. havalimanına taşınıyor. THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, yeni havalimanına taşınmanın maliyetinin 650 milyon doları bulacağını söyledi...

3. havalimanında tarihi an! Işıklar ilk kez yandı!

Yüzde 80'i tamamlanan 3. havalimanında tarihi bir an yaşandı. Havalimanında pistin yapımı tamamlandı ve ilk uçak 26 Şubat'ta inecek. Pistin ışıkları ilk kez dün akşam yandı...

3. Havalimanı'nın ismi açılışta belli olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu. Bakan Ahmet Arslan, 3. Havalimanı hakkında önemli açıklamalar yaptı. 

3. Havalimanı e-ihracatta lojistik merkezi olacak!

Bakanlık tarafından yayımlanan  E-İhracat Stratejisi ve Eylem Planı'na göre başta 3. Havalimanı olmak üzere elirlenecek bölgeler, bölgesel lojistik merkezleri haline getirilecek.

3. Havalimanı Taşoluk Tali Merkezi Haberi

3. Havalimanı Taşoluk Tali Merkezi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, üçüncü havalimanı için enerji altyapısı yatırım çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Havalimanına enerji temin edecek Taşoluk Tali Merkezinin 2017 sonuna kadar tamamlanmasını öngörüyoruz. Bu yatırım için 42 milyon lira bütçe ayrıldı" dedi. 


Alaboyun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımı ile üçüncü havalimanı finansmanı imza töreninin gerçekleştirileceğini söyledi.  


Dünyanın en büyük havalimanı olarak nitelendirilen üçüncü havalimanı için enerji altyapısı yatırım çalışmalarının ise sürdüğünü dile getiren Alaboyun, şöyle devam etti:


"Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin (TEAİŞ) yatırım programı kapsamına alınan 380/54 kV gücündeki Taşoluk Tali Merkezi yapımı devam eden üçüncü havalimanına enerji temin edecek. Bunun için yer tespiti yapıldı. Hazineye ait sahanın TEİAŞ’a devri de yakın bir tarihte...