17 / 05 / 2024

3. Havalimanı yeni turizm tesisi

3. Havalimanı yeni turizm tesisi

Açıldığında yıllık 90 milyon yolcu ağırlayacak İstanbul Yeni Havalimanı çevresine yatırımlar artıyor. ISTTA Başkanı Halil Kormaz, “2019’da yeni oteller açılmasını bekliyoruz” dedi. 

Kayseri Havalimanı yeni terminal binasının yüzde 99'luk kısmı tamamlandı!

İnşaat çalışmaları yaklaşık olarak 3 senedir devam eden Kayseri Havalimanı yeni terminal binasının yüzde 99'luk kısmı tamamlandı.

3. havalimanının adı İstanbul Havalimanı oldu! 

İstanbul'da inşa edilen 3. havalimanının adı İstanbul Havalimanı oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan yeni havalimanının isminin "İstanbul Havalimanı" olduğunu açıkladı...

3. Havalimanı'na 'İstanbul Havalimanı' tabelası takıldı!

3.Havalimanı'nın açılışına saatler kala, isminin ne olacağı da oldukça merak ediliyor. Yeni havalimanı girşine takılan tabelada 'İstanbul Havalimanı' yazdığı görüldü.

3. Havalimanı'nın adı ne olacak?

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, 3. Havalimanının adını kesin olarak öğrendiğini söyledi. Sevilay Yılman'ın iddiasına göre, yeni havalimanının adı "Abdülhamit Han."

3. Havalimanı yatırımcı paratoneri oldu!

İstanbul Yeni Havalimanı, İstanbul’u dünyanın transit merkezi yapacak. Yerli yabancı birçok yatırımcı, 3. Havalimanı çevresinde arsa arayışına başladı.

3. havalimanı metrosunun bakım-onarım tesisleri için yeni plan!

29 Ekim 2018 tarihinde açılacak olan 3. Havalimanı'na ulaşımı sağlayacak olan metro hattının atölye, park yeri, manevra ve bakım-onarım tesisleri için imar planları yeni hazırlandı.

3. havalimanı GSMH'ye katkı yapacak!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın önemini Londra’da Sky News'e anlatan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Samsunlu, 3. havalimanının GSMH'ya yaklaşık yüzde 5 gibi önemli bir katkı yapacağını da aktardı.. 

3. havalimanı ve Star Alliance ittifakı devam edecek!

Star Alliance ve Türk Hava Yolları (THY), yeni havalimanının inşaatında bazı konularda birlikte çalıştı. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Aycı 3. havalimanı ve Star Alliance ittifakının devam edeceğini söyledi.

THY'nin 3. havalimanına taşınma maliyeti 650 milyon dolar!

Atatürk Havalimanı, İstanbul 3. havalimanına taşınıyor. THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, yeni havalimanına taşınmanın maliyetinin 650 milyon doları bulacağını söyledi...

3. Havalimanı'nın ilk festivali belli oldu!

3. Havalimanı inşaatı yüzde 80 oranında tamamlandı.  İGA İstanbul Yeni Havalimanı 29 Ekim 2018 tarihinde açılacak. 

15 soruda İstanbul 3. havalimanı projesi!

İstanbul’un kuzeyine, şehir merkezine 35 kilometre mesafede 76 buçuk milyon metrekarelik alanda İGA tarafından inşa edilen 3. havalimanının inşaatı devam ediyor. Yeni havalimanıyla ilgili merak ettiğiniz tüm soruları sizler için derledik. İşte 15 soruda İstanbul 3. havalimanı projesi...

3. Havalimanı'nın ismi açılışta belli olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu. Bakan Ahmet Arslan, 3. Havalimanı hakkında önemli açıklamalar yaptı. 

3. Havalimanı'nın son hali görüntülendi!

İnşaat çalışmalarına hızla devam edilen ve ilk etabı 29 Ekim 2018 tarihinde açılması planlanan 3. Havalimanı'nın son hali görüntülendi. Uçak bileti fiyatlarının yeni havalimanı ile birlikte büyük oranda düşmesi bekleniyor.

3. Havalimanı yeni turizm tesisi Haberi

3. Havalimanı yeni turizm tesisi

İlk etabı 29 Ekim’de açılacak  3. Havalimanı, yerli ve yabancı yatırımcıların da radarında. Akşam gazetesinde yer alan habere göre,  İstanbul Turizm Derneği (ISTTA) Başkanı Halil Korkmaz, ilk etapta 90 milyon yolcuya ev sahipliği yapacak olan havalimanı civarına yeni tesisler açmak için yatırımcıların algısının açık olduğunu dile getirerek, “2019 yılında yeni otellerin açılacağını düşüyoruz” diye konuştu. Millet Bahçesi ve sosyal donatıların yer alacağı Atatürk Havalimanı arazisinin de daha verimli kullanabileceğini dile getiren Korkmaz şunları kaydetti: “Havalimanının taşınması bölgedeki oteller için dezavantaj değil, avantaj. O bölgede bir kongre vadisi oluşuyor. Kongre turizmi yeniden canlandırılırsa AHL çevresindeki oteller kongre turizminin avantajlarından faydalanacak.” dedi.

Otel doluluk oranı katlandı 

Türkiye turizmindeki olumlu seyrin İstanbul turizmi için de geçerli olduğunu belirten Korkmaz, “İstanbul’daki oda dolulukları temmuzda 2016 temmuzuna göre...