06 / 05 / 2024

3. havalimanı yerli mermer kullanımı

3. havalimanı yerli mermer kullanımı

3. havalimanında, yerli mermer ve doğal taş kullanımına ilişkin tartışma büyüyor. Projede yerli ürün kullanılması gerektiğini savunan sektör temsilcileri, ithalatçıların ortaya attığı ‘Türk doğal taşında radyasyon var’ iddiasının bilimsel bir temele dayanmadığını belirtiyor.

3. Havalimanı yatırımcı paratoneri oldu!

İstanbul Yeni Havalimanı, İstanbul’u dünyanın transit merkezi yapacak. Yerli yabancı birçok yatırımcı, 3. Havalimanı çevresinde arsa arayışına başladı.

THY, 3. havalimanı için 1 milyar dolar kredi alıyor!

3. havalimanına taşınmaya hazırlanan THY, 5 yerli banka ve ICBC’nin de dahil olduğu Çinli bankalardan kredi kullanacak...

Mini Robot Ada 3 havalimanında göreve talip!

Konya'da, Akınsoft yazılım firmasınca kurulan "AkınRobotics" fabrikasında üretilen yerli insansı "Mini Robot Ada", inşaat çalışmaları hızla süren 3. havalimanının yer hizmetlerinde görev almaya talip oldu.

3. havalimanının inşaatında yüzde 80 yerli kaynak kullanılıyor!

Yapımı süren 3. Havalimanı’nın yüzde 38’lik bölümü tamamlanırken inşaatta yerli kaynak kullanımı yüzde 80’e ulaştı. İlk etabı toplam 6 milyar euroya mal olacak projede inşaat giderlerinin önemli bölümü Türkiye’de kalacak.

3. havalimanında yerli mermer tartışması büyüyor!

3. havalimanında, yerli mermer ve doğal taş kullanımına ilişkin tartışma büyüyor. Projede yerli ürün kullanılması gerektiğini savunan sektör temsilcileri, ithalatçıların ortaya attığı ‘Türk doğal taşında radyasyon var’ iddiasının bilimsel bir temele dayanmadığını belirtiyor.

Metaxdoor 3. havalimanının kapılarına talip!

Türkiye’nin tek yerli döner ve kayar kapı üreticisi Metaxdoor, 24 metrekare bir dükkandan bugün 35 ülkeye ihracat yapan bir firma haline geldi. Mairutus’a kadar kapı gönderen firmanın hedefi 3. Havalimanı’na girmek.

Dünya gözünü 3. havalimanına çevirdi!

İstanbul’da düzenlenen Havacılık Forumu'nda, Türkiye'nin sektördeki yeri tartışıldı. Dünyanın gözünü İstanbul’a çeviren 3. havalimanı, yerli uçak ve sivil havacılık masaya yatırıldı. Yıldırım, "Dünyanın gözü Türkiye'nin üzerinde olacak" dedi.

3. Havalimanı'na yerli finansman!

Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir, 3. Havalimanı kredisinin yüzde 70'ini kamu, yüzde 30'unu özel bankaların sağladığını yabancı bankaların işi uzatma ihtimalinden dolayı yerlilerle yola devam ettiklerini söyledi.

3. Havalimanın finansmanı yerli bankalar olacak!

Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir, 3. Havalimanı kredisinin yüzde 70'ini kamu, yüzde 30'unu özel bankaların sağladığını yabancı bankaların işi uzatma ihtimalinden dolayı yerlilerle yola devam ettiklerini söyledi

3. havalimanına hangi bankalar kredi verecek?

Borsadaki bankaların da kredi vereceği 3. havalimanı için ekimde imzalanacak anlaşmayla, 7.5 milyar Euro'luk kredi, yerli bankalar tarafından kullandırılacak.

3. Havalimanı'na yerli kredi!

Türk hukuk kurallarına uyumlu şekilde hazırlanan bugüne kadarki en büyük yerli kredi İstanbul'a yapılan 3. Havalimanı için veriliyor. Ekimde imzalanacak anlaşmayla, 7.5 milyar euroluk kredi, yerli bankalar tarafından kullandırılacak.

3. Havalimanı'na yerli kredi!

Türk hukuk kurallarına uyumlu şekilde hazırlanan bugüne kadarki en büyük yerli kredi İstanbul'a yapılan 3. Havalimanı için veriliyor.

3. havalimanı inşaatında 30 bin işçi çalışacak!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, gazetecilerle birlikte 3. havalimanının bataklık alan olduğu iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı. Bakan Elvan yaptığı açıklamada '"Şuana kadar 750'nin üzerinde sondaj yapılmıştır." dedi..

3. havalimanı yerli mermer kullanımı Haberi

3. havalimanı yerli mermer kullanımı

İSTANBUL Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kahyaoğlu’nun, İstanbul’da yapımı devam eden 3. Havalimanında Türk mermeri ve yerli doğal taşların kullanılması için yürütülen çabaların başarısız olduğunu açıklamasıyla başlayan tartışma büyüyor. Yüklenici firmaların bu konudaki kararını etkilemek için iki ithalatçı firmanın Türk mermerine yönelik ‘radyasyon var’ iddiasını ortaya attıklarını ileri süren Başkan Kahyaoğlu, “Türk doğal taşında, mermerinde radyasyon yoktur. Bunu her türlü bilimsel veriyle ve analiz raporlarıyla kanıtlarız. Bu çamuru atanlar ülkelerine ihanet etmiştir. Ancak, Türk mermeri çamur tutmaz” dedi. 3. Havalimanının Türk doğal taşları ile kaplanmasının, milli bir görev olduğunu savunan Kahyaoğlu şunlar ısöyledi:


“Türk granitleriyle, Türk mermerleriyle yapıldığında yılda 150 milyon yolcunun kullanacağı bu havalimanındaki yerli doğal taş ve mermer tanıtımımızı yurt içi ve yurt dışında 1000 fuara katılsak sağlayamayız....