27 / 05 / 2024

3 hidroelektrik santralinin satışını hedefliyor

3 hidroelektrik santralinin satışını hedefliyor

Sabancı ve Alman E.ON’un ortaklığı olan Enerjisa, şirketin borç seviyesini düşürmek amacıyla yatırım süreçleri devam eden ve toplam 900 MW kurulu güçte planlanan 3 hidroelektrik santralinin (HES) satışını hedefliyor.

Cumhurbaşkanı talimatı verdi; 30-40 üründe fiyatlar düşecek!

34 hidroelektrik santralinin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı'na verdiği talimatı açıkladı.

Bingöl'de acele kamulaştırma kararı!

Bingöl'de Aşağı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.  Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ordu'da acele kamulaştırma yapılacak!

Ordu İlinde Tesis Edilecek Balamir Hidroelektrik Santralinin Yapımı kapsamında bazı taşınmazlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Bingöl için acele kamulaştırma kararı!

Bingöl İlinde Tesis Edilecek Aşağı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santralinin yapımı kapsamında bazı taşınmazlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Kastamonu'da acele kamulaştırma yapılacak!

Kastamonu'da tesis edilecek Kuzkaya Regülatörü ve Hidroelektrik Santralinin yapımı için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak... 

Sakarya'da acele kamulaştırma kararı!

Sakarya ilinde tesis edilecek ova regülatörü ve hidroelektrik santralinin yapımı amacıyla bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Ilısu Barajı ekonomiye yılda 1,3 milyar lira katkı sağlayacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Toplam maliyeti 1 milyar avro olan Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) ile sadece elektrik enerjisi üretiminden ülke ekonomisine yılda 1,3 milyar lira katkı sağlanacak." ifadelerini kullandı.

Aksa Enerji, Ordu Kozbükü hidroelektrik santralini satışa çıkardı!

Aksa Enerji Üretim AŞ tarafından, şirketin bağlı ortaklıklarından İdil İki Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ait Ordu ilindeki Kozbükü hidroelektrik santralinin satışına karar verildiği bildirildi.

EÜAŞ'a ait 5 hidroelektrik santrali özelleştirilecek!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan 5 hidroelektrik santrali ve bu santraller tarafından kullanılan taşınmazlar 3 grup halinde özelleştirilecek.

Tibet bölgesindeki dev hidroelektrik santralinin inşaatı başladı!

Tibet bölgesindeki dev hidroelektrik santralinin inşaatı başladı. Bölgede kurulacak hidroelektrik santralin,1,2 milyon kilovat elektrik üretimi kapasiteli olacağı ve yıllık yaklaşık 5,4 milyar kilovat elektrik üreteceği belirtildi.

Artvin Yusufeli Barajı inşaatı 3 yıl içerisinde tamamlanacak!

Artvin Valisi Kemal Cirit, Yusufeli Barajı inşaatının 3 yıl içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini bildirildi. Cirit, Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) inşaatında incelemelerde bulundu.

Şanlıurfa'daki 3 hidroelektrik santralinin özelleştirmesine 23 başvurdu!

Şanlıurfa, Tortum, Adıgüzel ve Kemer hidroelektrik santrallerinin özelleştirme ihalesinin önyeterlilik ve teklifi için, 23 firma başvuruda bulundu. İşte santraller ve taşınmazlarına önyeterlilik teklifi için başvuran katılımcılar..

Manavgat Karpuzçay’da HES yine mahkemelik oldu!

Manavgat'ta Karpuzçay üzerinde birinci kısmı tamamlanan 3 hidroelektrik santralı (HES) projesi için verilen ‘ÇED Gerekli Değildir’ raporu yine adliyelik oldu.

3 hidroelektrik santralinin satışını hedefliyor Haberi

3 hidroelektrik santralinin satışını hedefliyor

Halka arzını en erken 2017 yılının üçüncü çeyreğine öteleyen Enerjisa, Siirt ve Muş’taki toplam kurulu güçleri 900 MW olarak planlanan 3 hidroelektrik santralinin (HES) satışı için düğmeye bastı. Reuters’in haberine göre, Sabancı Holding ve Alman E.ON’un yüzde 50-50 ortaklığı olan Enerjisa’nın, portföyünü konsolide etmek ve şirketin borç seviyesini düşürmek amacıyla yatırım süreçleri devam eden 3 hidroelektrik santralinin satışını hedeflediği bildirildi. Bilgi sahibi üç kaynağın verdiği bilgiye göre, söz konusu santraller 400 MW kurulu güce sahip olması planlanan Siirt’teki Botan Çayı üzerindeki Pervari HES, Muş’ta Murat nehri üzerinde bulunan 280 MW’lık Alpaslan II HES ve Siirt il sınırlarında yer alan 168.4 MW’lık İncir HES. Bir kaynak, “Enerjisa’nın 3 HES’i için başlatılan süreç devam ediyor. Enerji sektöründe hedefler istendiği gibi gitmiyor....