01 / 05 / 2024

3. Köprü civarına acele kamulaştırma

3. Köprü civarına acele kamulaştırma

Bakanlar Kurulu tek kalemde en kapsamlı acele kamulaştırma kararını 3. Boğaz Köprüsü’nün de dahil olduğu Kuzey Marmara Otoyolu Projesi için aldı. Otoyol projesi kapsamında 8 ilçede acele kamulaştıma kararı alındı.

Rekabet Kurumu: 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu hisse devri izne tabi değil!

Rekabet Kurumu, 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Yatırım ve İşletme A.Ş. hisse devri işleminin 'izne tabi olmadığına' karar verdi.

3 milyar dolarlık 3. Köprü'nün yüzde 51’i nasıl 688 milyon dolara satıldı?

3 milyar dolar civarında yatırım öngörülen 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun yüzde 51'inin 688 milyon dolara satılacak olması kafada soru işaretlerine neden oldu.

Bursa Kirmasti Çayı'na 3. köprü!

Yatırımda hız kesmeyen Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kirmasti Çayı'na 3. köprüyü inşa ediyor, köprünün ilçenin çehresini değiştirmesi bekleniyor.

Türkiye'den 3. köprü 'dünyanın en uzun köprüleri' arasında olacak!

Türkiye 2023 hedefleri arasındaki Çanakkale 1915 Köprüsü ile dünyanın en uzun köprüsünü inşa edecek.Çanakkale 1915 Köprüsü tamamlandığında Türkiye 3 köprü ile dünya sıralamasına girmiş olacak.

3. Köprü güzergahındaki ağaç kesme çalışmaları meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, 3. Köprü güzergahındaki bir ağaç kesme çalışmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yarkadaş sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Nihat Özdemir: 3. Köprü bağlantıları için finansmanı beklemedik!

3. Köprü’nün açılmasıyla yaşanan trafik sıkıntısını çözecek Kuzey Marmara Otoyol projesi konsorsiyumunda yer alan Limak’ın Başkanı Nihat Özdemir,“Sıkıntının farkındayız, bir an evvel çözmek için yolun yapımına finansmanı beklemeden başladık. Şu an 1500 kamyon şoförü arıyoruz” dedi.

3. Köprü'nün şantiye alanını su bastı!

Beykoz Riva yolu üzerinde bulunan Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. köprü şantiye alanı sular altında kaldı. Ekipler şantiye alanındaki suyu tahliye çalışmalarına başladı.

3. köprüye demiryolu bağlantısı yapılacak!

TCDD Genel Müdür Yardımcısı Murtazaoğlu: "3. köprüye de bir demiryolu bağlantısı planlanıyor. Bu yılın sonuna kadar bir kesiminin yapım ihalesi projelendirmesi devam ediyor. Yıl sonundan önce ilanına çıkmaya çalışıyoruz" dedi.

3. Köprü'ye ÇED muafiyeti tanınmasına ilişkin karar verildi!

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu (DİDDK), İstanbul boğazına yapılan 3. Köprü'ye Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) muafiyeti tanınmasına ilişkin tartışmalara son noktayı koydu.

3. Köprü imar plancısının meslekten men cezası iptal edildi!

İstanbul'daki her projeyi yargıya taşıyan TMMOB'a mahkeme 'dur' dedi. Birliğin, 3. Köprü'nün imar planını yapan 2 şehir plancısına verdiği 3 ay meslekten men cezası yargıdan döndü.

3. köprü bağlantı yollarının imar planları meclisten geçti!

3. Köprü'yü ilgilendiren Kuzey Marmara Otoyolu’nun bağlantı yollarına ait 1/5 bin ölçekli imar planları, İBB Meclisi'nden geçti.

3. Köprü'nün bitimine 648 metre kaldı!

Yapımına 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köprü kulelerine ana taşıyıcı kablonun döşenmesine başlandı.

3. köprüde ana taşıyıcı kablo döşeniyor!

Yapımına 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köprü kulelerine ana taşıyıcı kablonun döşenmesine başlandı.

3. Köprü civarına acele kamulaştırma Haberi

3. Köprü civarına acele kamulaştırma


Üçüncü Köprü’nün de dahil olduğu otoyol projesi kapsamında 8 ilçede acele kamulaştıma kararı alındı.


Bakanlar Kurulu tek kalemde en kapsamlı acele kamulaştırma kararını 3. Boğaz Köprüsü’nün de dahil olduğu Kuzey Marmara Otoyolu Projesi için aldı. Buna göre; bu proje kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğü’nce İstanbul’un 8 ayrı ilçesinde 19 ayrı köydeki onlarca parsel acele kamulaştırılacak. Karayolları Gelen Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan acele kamulaştırmalar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca 5 Ocak tarihli Bakanlar Kurulu gündemine getirildi. 77 ayrı ada ve paftadaki onlarca parseli kapsayan bu taleplerin uygun bulunduğuna ilişkin Bakanlar Kurulu kararı dünkü Resmi Gazetede yayımlandı. Kararın ekinde, acele el konulacak taşınmazların bulunduğu yerleri ve yol güzergahını gösteren harita da yer aldı.



4 AYRI ETAP

Buna göre söz konusu acele kamulaştırmalar, proje kapsamındaki yol...