27 / 04 / 2024

3. Köprü ışıklandırma

3. Köprü ışıklandırma

Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği (AGİD) Yönetim Kurulu Başkanı Fahir Gök, ’ Fırsat verilmesi şeklinde Türk aydınlatma piyasası paydaşları olarak 3. köprünün aydınlatmasını rahatlıkla yapabiliriz ’ dedi

3. köprü ve 3. havalimanı çevreye duyarlılığıyla ön planda!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 3. köprü ve havalimanının çevre duyarlılığıyla ön plana çıktığını belirterek, her iki proje için dikilecek ağaç sayısının 9 milyonu bulacağını bildirdi.

3. köprü geçiş ücretleri neden yüksek?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3. Köprü geçiş ücretleriyle ilgili: "Köprüyü devletin bütçesinden yapmıyoruz, bunun bir maliyeti var. Bu maliyet de köprüyü kullanan araçlardan ücret almak suretiyle karşılanacak" dedi.

3. köprünün ışıklandırma çalışmaları tamamlandı!

İstanbul’da yapımı devam eden 3. köprüde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Köprünün ışıklandırma çalışmalarının bitirilmesinin ardından köprüyü taşıyacak iki sistemden biri olan eğik askı halatlarının montaj işlemleri sürüyor.

3. Köprü'nün ışıklandırma çalışmaları tamamlandı!

3. köprüde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Köprünün ışıklandırma çalışmalarının bitirilmesinin ardından köprüyü taşıyacak iki sistemden biri olan eğik askı halatlarının montaj işlemleri sürüyor.

3. köprü tabliye kaynak töreni düzenlendi!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Yavuz Selim Sultan Köprüsü'nün tabliye toplam ağırlığının 46 bin tonu geçeceğini söyledi. 3. köprünün tabliyesi 10 saat süren bir deniz yolculuğundan sonra şantiyeye getirildi.

Sancaktepe'de 3. Köprü yolu için kamulaştırılacak alanlar neresi?

Üçüncü Köprü yolu Kuzey Marmara Otoyolu için Sancaktepe ilçesinde hangi ada ve parseller kamulaştırılacak? Sancaktepe'de 3. Köprü yolu için kamulaştırma yapılacak yerler neresi? Sancaktepe'de hangi mahallelerde kamulaştırma olacak?

Çekmeköy'de 3. Köprü yolu için kamulaştırma yapılacak parseller!

İstanbul 3. Köprü yolu Kuzey Marmara Otoyolu için Çekmeköy ilçesinde nereler kamulaştırılacak? Çekmeköy'de otoyol kamulaştırması yapılacak ada ve parseller hangileri? Çekmeköy'de kamulaştırma uygulanacak mahalleler hangileri?

3. Köprü otoyolu için Beykoz'da kamulaştırılacak parseller!

İstanbul 3. Köprü projesi Yavuz Sultan Selim Köprüsü dahil Kuzey Marmara Otoyolu için Beykoz'da hangi parseller kamulaştırılacak? Beykoz'da kamulaştırma uygulanacak parseller hangileri? Beykoz kamulaştırma alanları hangileri?

3. köprü için 8 ilçede acele kamulaştırma!

İstanbul’a yapılacak 3. köprü ve bağlantı yolları için 8 ilçedeki bazı alanlar için acele kamulaştırma kararı alındı. Konuyla ilgili Bakanlar Kurulu kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

3. Köprü'ye ilk tabliye yerleştirildi!

3. Köprü'de tarihi gün. Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan açıklama yaptı. 3. Köprü'nün inşaatında kule yüksekliği 305 metreye yükseldi, ilk tabliye Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın da katılımıyla yerleştirildi.

3. Köprü'de kulelerin yüksekliği 305 metreye ulaştı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın “Bu hafta köprünün ilk tabliyesini atacağız. Silueti de yavaş yavaş görülmeye başlanacak” açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği 3. köprü inşaatında kulelerin yüksekliği 305 metreye ulaştı

3.havalimanı ve 3.köprüde kesilen ağaçlar için 5 fidan dikilecek!

'Çılgın Projeler' için ağaç kesimi polemiği Meclis'e taşındı. 3. Köprü, 3. Havalimanı ve bağlantı yolları için ne kadarlık orman alanın yok edildiğini soran CHP'li Umut Oran'a cevap, Orman ve Su İşleri Bakam Veysel Eroğlu'ndan geldi..

3. köprü inşaatından son durum fotoğrafları!

IC İçtaş – Astaldi JV tarafından çalışmaları yürütülen 3. köprü projesinin 2014 yılı bitiminde son hali görüntülendi. İşte 29 Ekim 2015 tarihinde açılacak olan 3. köprü projesinin son fotoğrafları...

3. Köprü ışıklandırma Haberi

3. Köprü ışıklandırma


Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği (AGİD) Yönetim Kurulu Başkanı Fahir Gök, ’Fırsat verilmesi şeklinde Türk aydınlatma piyasası paydaşları olarak 3. köprünün aydınlatmasını rahatlıkla yapabiliriz’ dedi.

AA muhabirinin sorularını cevaplayan Gök, sektörün 2013 sonu itibarıyla 2,13 milyar dolarlık pazar büyüklüğüne ulaştığını belirterek, sektör gelişme ortalamasının Türkiye’nin gelişme ortalamasının üstünde seyrettiğini anlattı.


3. köprünün aydınlatmasını Türkler yapabilir

Her iki boğaz köprüsünün aydınlatma sistemlerini Philips firmasının yaptığı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne ise Türk aydınlatma dalının talip olup olmayacağına ait soruya Gök, şu cevabı verdi:

’Üçüncü köprü için bu tip projeleri uluslararası kuruluşlar üstleniyorlar, bunların bir çoğunu da saygınlık amaçlı meyilli maliyetlerle gerçekleştiriyorlar. 1. ve 2. köprü bu yönüyle oluşmuş bir çalışma. Çok maliyetli planlar bunlar, 3. köprü için yerli şirketlerin bu konu ile ilgili çalışmaları yok, en...