02 / 05 / 2024

3. Köprünün inşaatından son görüntüler

3. Köprünün inşaatından son görüntüler

3. Köprü'nün 3D çizimleri yayınlandı. 29 Mayıs 2013'te temeli atılan ve 2015 yılının Mayıs ayında tamamlanması öngörülen 3. Köprü, C İçtaş – Astaldi JV tarafından yapılıyor

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında çalışmalar tam gaz!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı tamamlanıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı hızla devam ediyor. Bu kapsamda, Çanakkale Boğazı, inşaat nedeniyle tek yönde transit gemi geçişlerine kapatıldı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaat çalışmalarında son durum!

Çanakkale Boğazı'nda inşası devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü'nde inşaat çalışmaları devam ediyor. Köprü, bölgenin çehresini değiştirecek...

3 milyar dolarlık 3. Köprü'nün yüzde 51’i nasıl 688 milyon dolara satıldı?

3 milyar dolar civarında yatırım öngörülen 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun yüzde 51'inin 688 milyon dolara satılacak olması kafada soru işaretlerine neden oldu.

Çinliler 3. köprüye talip!

Çinli China Merchants Expressway, CMU, Zhejiang Expressway, Jiangsu Expressway, Sichuan Expressway ve Anhui Expressway firmalarından oluşan 688.5 milyon dolar sermayeli konsorsiyum 3.köprünün işletmesinden sorumlu olan IC İçtaş'ın yüzde 51'ini almayı hedeflediğini açıkladı.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatı tamamlanıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü’nde inşaat çalışmaları hızla ilerliyor. Projede kesonun testleri ve diğer kesonun batırma işlemi için boğaz trafiğinde teyakkuza geçiliyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında yüzde 20 ilerleme!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Turhan, inşaatında yüzde 20 ilerleme sağlanan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapımında biyoçeşitliliğe özel önem verdiklerini belirtti.

Gördes-Köprübaşı karayolu inşaatı meclis gündeminde!

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakıroğlu, Gördes-Köprübaşı karayolu inşaatının tamamlanma tarihine ilişkin soru önergesinde hazırladı..

1915 Çanakkale Köprüsü'de inşaat hızla devam ediyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nde inşaatın hızla devam ettiğini söyledi.

Sakarya'nın yeni köprüsünün inşaatı başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Arifiye'de hayata geçireceği yeni köprünün inşaatına başladı.

Samsun Hürriyet-Kumtepe Köprüsü'nün inşaatı tamamlandı!

Samsun'un Çarşamba ilçesinde hayata geçirilen Hürriyet-Kumtepe Köprüsü'ndeki inşaat çalışmaları tamamlandı.

Yalova KİPTAŞ Köprüsü'nün inşaatı başladı!

Yalova ile Çiftlikköy arasında bulunan alternatif bağlantı noktalarından biri olan KİPTAŞ Köprüsü'nün inşaatı geçtiğimiz günlerde başladı.

Tarsus'ta 3 köprünün temeli atıldı!

Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında ilçelerde düzenlediği açılış ve temel atma törenlerinin sonuncusunu Tarsus’ta düzenledi. Tarsus'ta 3 köprünün temeli atıldı.

3. Köprünün inşaatından son görüntüler Haberi

3. Köprünün inşaatından son görüntüler

3. Köprü'nün 3D çizimleri yayınlandı. Toplamda 4.5 milyar TL yatırım bedeline sahip 3. Köprü'de 2 yakadaki ayakları ile zeminde yapılan bağlantıları yaklaşık 2 ay sonra tamamlanacak. 


Konsept tasarımı Fransız Michel Virlogeux ile İsviçreli T-Engineering firması tarafından ortak olarak yapılan 3. Köprü'nün inşaatı Anadolu yakasında Poyrazköy, Avrupa yakasında Garipçe arasında devam ediyor. 


29 Mayıs 2013'te temeli atılan 3. Köprü'nün ayakları da tamamlanmak üzere. 2015 yılının Mayıs ayında tamamlanması öngörülen 3. Köprü'nün bacakları 200 metreyi de aştı. 


Tamamlandığında 59 metre genişliğiyle dünyanın en geniş asma köprüsü unvanına sahip olacak 3. Köprü; 8 otoyol, 2 raylı sistem olmak üzere 10 şeritten oluşacak 


3. Köprü aynı zamanda 1408 metrelik kuleden kuleye olan ana açıklığı ve 320 metrelik kule bacakları yüksekliğiyle de dünyanın en yüksek köprüsü olacak.


3. Köprü'nün...