29 / 04 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatı tamamlanıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatı tamamlanıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü’nde inşaat çalışmaları hızla ilerliyor. Projede kesonun testleri ve diğer kesonun batırma işlemi için boğaz trafiğinde teyakkuza geçiliyor.



1915 Çanakkale Köprüsü’nde inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Batırma işlemi tamamlanan kesonun testleri ve diğer kesonun batırma işlemi için boğaz trafiğinde teyakkuza geçiliyor.

Hürrriyet Gazetesi'nden Eray Görgülü'nün haberine göre; Yapı Merkezi, Limak İnşaat, Koreli SK ve Daelim tarafından kurulan Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Yatırım ve İşletme AŞ tarafından inşaat çalışmalarının yapıldığı projede Avrupa yakasında yükseleceği ayağın keson batırma işlemi tamamlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü’nde inşaası tamamlanan kule kesonunun testleri yapılacak, testler başarılı olursa, Asya yakası tarafındaki ayağın yükseleceği kesonun batırma işlemi başlayacak. Bu kapsamda, 20 Mayıs günü boğazdaki gemi trafiğinin 24 saat boyunca tek yönlü işlemesi planlandı. 

20 Mayıs günü boğazda, 12 saat kuzey-güney, 12 saat de güney-kuzey hattı çalışacak ve boğaz 12 saat boyunca gemi trafiğine tamamen kapanacak. Daha sonra 36 saat boyunca boğazda tekrar, tek yönlü trafik sağlanacak. 

Kule kesonlarını batırma operasyonunun 24 Mayıs Cuma günü de dahil olmak üzere toplam beş günde tamamlanması planlanıyor. Keson, köprü ve rıhtım gibi yapıların mevcut sudan zarar görmemesi için kullanılan bir temel türü olarak olarak açıklandı.
 


Geri Dön