24 / 11 / 2024

300 yıllık hamamlar

300 yıllık hamamlar

İstanbul'daki tarihi eserlerin önemli bir kısmı 19. yüzyıldaki modernleşme hareketiyle yok oldu. Örneğin, 17. yüzyıldan Abbas Ağa Hamamı, yol geçecek diye yanlışlıkla yıkıldı. İşte günümüze kadar ulaşamayan eserlerin ilginç hikâyeleri..

Diyarbakır'daki 500 yıllık hamamlar turizme kazandırılacak!

Diyarbakır'ın termal turizminde önemli bir yere sahip olan Çermik ilçesinde, yerli ve yabancı turist sayısını artırmak için 500 yıllık iki hamam restore edilecek.

Madonna Portekiz'den 300 yıllık ev aldı!

59 yaşındaki ABD'li star Madonna, Portekiz'in Sintra bölgesinde bulunan 300 yıllık evi satın aldı..

Kırıkkale Delice'deki 300 yıllık cami restorasyon bekliyor!

Kırıkkale'nin Delice ilçesinin Çerikli kasabasındaki 300 yıllık cami restorasyon bekliyor. Cami 2010 yılında Kültür Bakanlığı tarafından tescillenmiş ve sit alanı olarak ilan edilmişti.

Manisa'daki 300 yıllık Donbaycıoğlu Hanı restore ediliyor!

Manisa'nın Akhisar ilçesindeki Donbaycıoğlu Hanı, Akhisar Ticaret Borsası tarafından restore ediliyor. Alhat, yaklaşık 300 yıllık geçmişe sahip Donbaycıoğlu Hanı'nın restorasyonunu üstlendiklerini belirtti.

Bursa Osmangazi'deki 300 yıllık kilise 1,5 milyon dolara satılıyor!

Bursa'da bulunan ve yaklaşık 300 yıllık olduğu belirtilen kilise binası, sahibi tarafından 1,5 milyon dolara satılığa çıkarıldı. 3 katlı kargir bina şeklindeki kilise, Yeşil Türbe ve Emir Sultan Türbesine yakın bir noktada bulunuyor.

Polatyol'un 55 yıllık deneyimi ile Eston Şehir Mahallem satışta!

Polatyol'un 55 yıllık deneyimi ile Eston Şehir Mahallem projesi satışa çıktı. Eston Şehir Mahallem Bahçeşehir'de metrekare birim fiyatı 4 bin 300 liradan başlangıç gösteriliyor...

Kayseri'deki 300 yıllık Vezirhan restore ediliyor!

Osmanlı sadrazamlarından Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'nın 1724 yılında yaptırdığı 300 yıllık tarihi Vezirhan, restore edilerek turizme kazandırılacak. Çalışmaların iki yıl içerisinde bitmesi planlanıyor.

Bayburt'ta 300 yıllık kilise restorasyon için bekliyor!

Bayburt merkeze bağlı Söğütlü köyünde bulunan ve bakımsızlık nedeniyle yıkılmaya başlayan 300 yıllık kilisenin aslına uygun onarılarak inanç turizmine kazandırılması isteniyor. Adnan Türkben, "Kilisenin orijinal halini bozmadık'' dedi.

300 yıllık hamamların yıkılış hikayeleri!

İstanbul'daki tarihi eserlerin önemli bir kısmı 19. yüzyıldaki modernleşme hareketiyle yok oldu. Örneğin, 17. yüzyıldan Abbas Ağa Hamamı, yol geçecek diye yanlışlıkla yıkıldı. İşte günümüze kadar ulaşamayan eserlerin ilginç hikâyeleri..

Çorum'daki 300 yıllık Dikiciler arastası restore edilmeyi bekliyor!

Osmanlı döneminde Yonca Teşkilatı için kurulan Çorum'daki 300 yıllık dikiciler arastası, yok olmak üzere, dünyanın en küçük pasajı olduğu söylenen arasta yıllardır restore edilmeyi bekliyor...

Bahçe kazısında 20 milyon yıllık deniz ineği fosili çıktı!

Bahçe kazısında 20 milyon yıllık deniz ineği fosili çıktı. Mut ilçesinde bir çiftçinin, sahile 120 kilometrede ve 300 rakımdaki bahçesine meyve fidanı dikmek amacıyla kazı yaptığı sırasında deniz ineği fosili bulundu...

Foça'da 300 yıllık tarihi Osmanlı hamamı hayat bulacak!

Bülent Değerli, 'Osmanlı dönemine ait olup, yaklaşık 300 yıllık geçmişi olan bu tarihi hamam bize aile büyüklerimizden miras kaldı' dedi. Değerli Restorasyon çalışmalarına İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) destek verdiğini dile getirdi

Nuruosmaniye'nin 265 yıllık sarnıcı büyük ölçüde temizlendi!

Restorasyon sırasında Nuruosmaniye Camisi'nin altında ortaya çıkan, sadece caminin değil, Kapalıçarşı'nın etrafından gelen suları toplayarak, Haliç'e aktaran 265 yıllık sarnıç ve su terazisinin temizliği büyük ölçüde tamamlandı

300 yıllık hamamlar Haberi

300 yıllık hamamlar

İSTANBUL'daki eserlerin çoğu gerek savaş dönemleri, gerekse şehirde yaşanan depremler yüzünden büyük zarar gördü. Hatta Osmanlı'da 19. yüzyılda meydana gelen modernleşme hareketi sebebiyle de şehrin mimari dokusuna zarar verildi. 

Osmanlı sonrası dönemde de özellikle 1950'li yıllarda geniş caddeler ve büyük bulvarlar açma merakı başta Mimar Sinan eserleri olmak üzere birçok tarihi yapıyı ortadan kaldırdı. Fatih Güldal, yazdığı 'İstanbul'un Kaybolan 100 Eseri' adlı kitapta İstanbul'da kaybolmuş ya da halen harap olarak yıkılacağı günü bekleyen 100 tarihi eserin fotoğraflarını paylaşarak tarihçesini anlattı. Biz de aralarından hikâyesi en ilginç olan eserleri derledik. 


TAKSİM TOPÇU KIŞLASI 

İşgal döneminde avlusunda çeşitli spor müsabakaları yapılmaya başlandı. 

1921 yılında Çelebizâde Tevfik Bey adındaki A müteşebbis bu avluyu büyük bir stadyuma çevirdi. Taksim Kışlası'nın bulunduğu alan eski bir mezarlık bölgesi olup...