29 / 04 / 2024

3458 Mühendislik ve Mimarlık Hakkında Kanun

3458 Mühendislik ve Mimarlık Hakkında Kanun

3458 sayılı Mühendislik ve Mimarlık Hakkında Kanun 28 Haziran 1938 tarihinde 3945 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanun kapsamında mühendislik ve mimarlık hakkında hükümlere yer veriliyor...

Avsa Mimarlık Mühendislik Ve İnşaat Taahhüt Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avsa Mimarlık Mühendislik Ve İnşaat Taahhüt Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Avci ve Ahmet Sasa ortaklığında kuruldu.

Ataşehir Otomotiv ve Turizm İnşaat Mimarlık Mühendislik ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ataşehir Otomotiv ve Turizm İnşaat Mimarlık Mühendislik ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 4 milyon TL sermaye bedeli ile Şafak Şahin tarafından kuruldu.

Ekspert İmar Mimarlık Mühendislik ve Bilgi Teknolojileri Anonim Şirketi kuruldu!

Ekspert İmar Mimarlık Mühendislik ve Bilgi Teknolojileri Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Selami Balcı tarafından kuruldu.

Metrokare İnşaat Mühendislik ve Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Metrokare İnşaat Mühendislik ve Taahhüt Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Birol Demirci tarafından kuruldu.

Mestro Mühendislik ve Müşavirlik Anonim Şirketi kuruldu!

Mestro Mühendislik ve Müşavirlik Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Semih Karagöz ve Bahattin Bulut Albayrak tarafından kuruldu.

Eleksan Mühendislik Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eleksan Mühendislik Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abbas Ghassemi, Mohsen Shadman ve Morteza Zare Hojjatehabadı ortaklığında kuruldu. 

Destech Müşavirlik Mühendislik Ve Proje Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Destech Müşavirlik Mühendislik Ve Proje Anonim Şirketi İstanbul Şubesi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Tes-İş İnşaat Mühendislik Ve Teknik Müşavirlik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tes-İş İnşaat Mühendislik Ve Teknik Müşavirlik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile kuruldu. 

Tsem Kalite Kontrol Mühendislik Ve Ndt Hizmetleri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tsem Kalite Kontrol Mühendislik Ve Ndt Hizmetleri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Bulut tarafından kuruldu.

Morenler Mühendislik Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Morenler Mühendislik Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün 10 bin TL sermaye bedeliyle Büşra Aşkın İle Can Zor tarafından Küçükçekmece'de kuruldu.

Net Altyapı Mimarlık Mühendislik Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

xNet Altyapı Mimarlık Mühendislik Ve İnşaat Anonim Şirketi bugün Bayrampaşa'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmetşah Uğurlu tarafından kuruldu.

Dka Mühendislik Ve Müşavirlik Limited Şirketi kuruldu!

Dka Mühendislik Ve Müşavirlik Limited Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Deniz Demirci tarafından kuruldu. 

Megeme İnşaat Yapı Mühendislik Ve Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Megeme İnşaat Yapı Mühendislik Ve Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Ayşin Karaca tarafından kuruldu. 

3458 Mühendislik ve Mimarlık Hakkında Kanun Haberi

3458 Mühendislik ve Mimarlık Hakkında Kanun

3458 SAYILI MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK HAKKINDA KANUN

Kanun No.3458 

Kabul tarihi 17-06-1938


(Resmi Gazete ile neşir ve ilanı : 28/VI 1938-Sayı: 3945)

(28 Haziran 2000 tarihinde yayınlanan 601 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değiştirilmiştir.)


Madde 1 - Türkiye Cumhuriyeti hududları dahilinde mühendislik ve mimarlık unvan ve salahiyeti ile sanat icra etmek isteyenlerin aşağıda yazılı vesikalardan birini haiz olmaları şarttır:                                              


a) Mühendislik veya mimarlık tahsilini gösteren Türk yüksek mekteblerinden verilen diplomalar;


b) Programlarının yüksek mühendis veya mimar mektebleri programlarına muadil olduğu kabul edilen bir ecnebi yüksek mühendis veya yüksek mimar mektebinden diploma almış olanlara usulüne tevfikan verilecek ruhsatnameler;


c) Türk Teknik Okulu mühendis kısmı ile...