02 / 05 / 2024

3628 sayılı sayılı kanunun kooperatiflerde uygulanması tebliği

3628 sayılı sayılı kanunun kooperatiflerde uygulanması tebliği

3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanununun Kooperatiflerde Uygulanmasına Dair Tebliğ, 15 Ocak 2005 tarihinde 25701 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğteki hükümler...

Sahibinden satılık otel sayısı yüzde 129 arttı!

Türkiye'de bir yılda satılık otellerle ilgili ilan sayısı bir yılda yüzde 129 artı. Aralannda 5 yıldızlı otellerin de olduğu tesisler kârsızlık ve borçlar nedeniyle satılığa çıkarılıyor.

2863 sayılı kanun ceza hükümleri!

2863 sayılı kanun, korunması gerekli taşınır ve taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili tanımları belirlemek, yapılacak işlem ve faaliyetleri düzenliyor. Peki, 2863 sayılı kanun ceza hükümleri nelerdir?

Batılı turist sayısında düşüş yaşanıyor!

Küçük Oteller Derneği; üyelerinin değerlendirmesiyle 2015 yılının ilk 6 ayı (Ocak- Haziran 2015) anket raporu sonuçlarını açıkladı.Küçük Oteller Derneği üyesi 75 otelin katıldığı ankette batılı turist sayısında ciddi bir düşüş yaşandığı belirtildi.

2014 yılında sigortalı konut sayısı 6,8 milyon oldu!

Zorunlu deprem sigortasında, geçen yıl olumlu neticeler elde edildi. Yılın sonu itibarıyla sigortalı konut sayısı 6,8 milyon adet, sigortalılık oranı ise yüzde 39 oldu.

Altındağ Alemdağ Camii açılış için gün sayıyor!

Altındağ’da Alemdağ Mahallesi’ne yapılan Alemdağ Camii açılış için gün sayıyor. Karapürçek, Beşikkaya, Gültepe ve Alemdağ Mahallesi’ndeki yeni camilerin inşaatlarında son rötuşlar yapılıyor.

Sayım İnşaat Matbaacılık Plastik Sanayi Tekstil Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sayım İnşaat Matbaacılık Plastik Sanayi Tekstil Ticaret Limited Şirketi, Serkan Sayım tarafından 10 bin TL sermaye ile 7 Temmuz'da Avcılar, Firüz Köyü Yeşilkent Mahallesi'nde kuruldu.

Sakarya Eminevim'de teslimata sayılı günler kaldı!

Eminevim'in Sakarya'da inşaatına başladığı "Eminevim Nefes" projesinde teslimata sayılı günler kaldı. Teslimlerin Temmuz 2015'te gerçekleştirileceği projede son konutlar için de satışlar devam ediyor.

Tekzen mağaza sayısını her yıl artırıyor!

Türkiye’nin ilk yapı market zinciri Tekzen fiziki mağazalarının sayısını hızla artırırken online satışlarını da her geçen yıl artırıyor. Tekzen bu yıl cirosunun yüzde 5’ini online alışverişten elde etmeyi planlıyor.

İstanbul'da satılık otellerin sayısı artıyor!

TUROB Başkanı Timur Bayındır, şu anda İstanbul’daki otelciler olarak ‘karın tokluğuna’ çalıştıklarını dile getirerek “Satılık otellerin sayısı artıyor'' dedi.

İstanbul batılı turist sayısında kayıp yaşıyor!

İstanbul, İran ve Arap coğrafyasından gelen turistlerde yüksek oranda artış yaşarken, batılı turist sayısında ciddi bir kayıp yaşıyor.

Yazlık aile konutu sayılır mı?

Medeni Kanun gereğince, evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri yer aile konutu oluyor. Peki, yazlık aile konutu sayılır mı? İşte yanıtı..

Caddepark Erenköy Evleri'nde teslime sayılı günler kaldı!

A plus butik projeleriyle adından söz ettiren Aydoğan İnşaat’ın, kentsel dönüşüm projelerinin en prestijlisi Caddepark Erenköy’ün teslimi için sayılı günler kaldı.

Sağlık turizmi için ülkemize gelen kişi sayısı 4 katına çıkacak!

Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye'nin bilgisini ve konum avantajı ile önümüzdeki 8 yıl içinde sağlık turizmi için ülkemize gelecek olan kişi sayısını 4 katına çıkartarak 2 milyon kişiyi hedeflediklerini belirtti.

3628 sayılı sayılı kanunun kooperatiflerde uygulanması tebliği Haberi

3628 sayılı sayılı kanunun kooperatiflerde uygulanması tebliği

Tebliğ

Sanayi ve Ticaret Bakanlığından:


3628 sayılı Mal Bildiriminde  Bulunulması, Rüşvet ve  Yolsuzluklarla Mücadele Kanununun Kooperatiflerde Uygulanmasına Dair Tebliğ..


4/5/1990 günlü 20508 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan  19/4/1990 günlü 3628 sayılı “Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu’nun 2 nci maddesinin (f) bendinde gösterilen kooperatifler ve üst kuruluşlarının başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve genel müdürlerinin bu Kanun hükümlerine göre Bakanlığımıza verecekleri “Mal Bildirimleri” konusundaki esaslar, 26/5/1990 günlü 20529 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 1990/53-54 sayılı Bakanlığımız Tebliğinde yer almıştır.

Anılan Kanunun 7 nci maddesinde, bu Kanun kapsamındaki görevlere devam edenlerin, sonu (0) ve (5) ile biten yılların en geç Şubat ayı sonuna kadar bildirimlerini  yenilemeleri gerektiği belirtildiğinden, aşağıdaki hususların yeniden hatırlatılmasında yarar görülmektedir.

Bakanlığımız gözetim ve denetimine bağlı;

a) Merkezi Ankara’da bulunan 1163 sayılı Kooperatifler Kanununa...