14 / 05 / 2024

39Kent1İstanbul çalışması

39Kent1İstanbul çalışması

NEF Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur ve Kentsel Strateji Kurucu Ortağı A. Faruk Göksu tarafından kurulan ‘Kentsel Vizyon Platformu’, İstanbul’un 39 ilçesini planlamak ve dayanıklı bir kent yaratmak hedefiyle çalışmalara başladı.

İstanbul'un 39 ilçesi mercek altına alınıyor!

NEF Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur ve Kentsel Strateji Kurucu Ortağı A. Faruk Göksu tarafından kurulan ‘Kentsel Vizyon Platformu’, İstanbul’un 39 ilçesini planlamak ve dayanıklı bir kent yaratmak hedefiyle çalışmalara başladı.

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine tapularını teslim edildi. Söz konusu proje Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması olarak biliniyor. 

İstanbul'daki oto sanayi sitelerinin toplulaştırma çalışması mecliste!

İstanbul'da bulunan oto sanayi sitelerine yönelik yapılan toplulaştırma çalışması meclis gündemine taşındı. CHP'li Erdoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Silivri'de yıkım çalışması yapılan binadan düşen işçi yaralandı!

İstanbul Silivri'de deprem sonrası boşaltılan binada yıkım çalışması yapan inşaat işçisi, 3. kattan düşerek yaralandı.

Kanal İstanbul'un son sondaj çalışması tamamlandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından güzergahının bugün açıklandığı Kanal İstanbul projesinde son sondaj çalışması tamamlandı.

3. Havalimanı - Gayrettepe raylı sistem çalışması başladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı'nda gerçekleştirdiği incelemelerin ardından projenin son durumuyla ilgili açıklama yaptı. Arslan "Gayrettepe'den havalimanına raylı sistem çalışmasını başlattık." dedi.

AUSDER'den Şehirlerin Akıllı Ulaşım Endeksi çalışması!

Intertraffic İstanbul 9. Uluslararası Altyapı, Trafik Yönetimi, Yol Güvenliği ve Park Sistemleri Fuarı dün başladı. Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği AUSDER, ‘Şehirlerin Akıllı Ulaşım Endeksi’ çalışmasını ilk kez fuarda tanıttı.

Beyoğlu ve İstiklal'de altyapı çalışması başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu ve İstiklal Caddesi'nde altyapı, çevre düzenleme ve tramvay raylarını yenileme çalışması başlattı.

Rize Çayeli'ndeki ıslah çalışması ile ilgili iddialar mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize'nin Çayeli ilçesindeki bir ıslah çalışması ile ilgili iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Bekaroğlu sorularını Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na sordu..

Atatürk Köprüsü’nde bakım onarım çalışması başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre Atatürk Köprüsü, bakım-onarım çalışması nedeniyle 04 Şubat 2016 Perşembe günü saat 00:00’dan 04:30’a kadar araç ve yaya trafiğine kapatılacak

İzmit Körfez Köprüsü'nde aydınlatma çalışması yapıldı!

İSTANBUL-İZMİR arasını 3.5 saate indirecek otoyol projesinin en önemli geçiş noktası olan İzmit Körfez Köprüsünde aydınlatma çalışması yapıldı.

Mecidiyeköy'de yol çalışması başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şişli-Mecidiyeköy viyadüklerinde bugün bakım ve onarım çalışması başlatıyor. Çalışma nedeniyle bugün E-5 karayolu 01.00 ile 05.00 saatleri arasında kademeli olarak çift yönlü trafiğe kapatılacak.

Malatya Dilektepe'de asfaltlama çalışması tamamlandı!

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapımı tamamlanan Tepeköy Mahallesi Dilektepe’de asfalt çalışmasını inceledi.

Antalya Söbüce Yaylası'nda asfalt çalışması başladı!

Söbüce Yolu’na ulaşım kolaylaşacak Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli ilçesi Söbüce Yaylası yolunda bakım onarım ve asfalt çalışması başlattı.

39Kent1İstanbul çalışması Haberi

39Kent1İstanbul çalışması


NEF Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur ve Kentsel Strateji Kurucu Ortağı, Şehir Plancısı A. Faruk Göksu tarafından kurulan ‘Kentsel Vizyon Platformu’, İstanbul’un 39 ilçesini planlamak ve dayanıklı bir kent yaratmak hedefiyle çalışmalara başladı. Büyük Marmara depreminin 15’inci yılında çağrı yapan platform, “39Kent1İstanbul” çalışması için genç uzmanlar ve kamuya birlikte çalışma teklifinde bulunuyor. 3 ay sürecek çalışmada tüm ilçelerin mekânsal strateji planları hazırlanacak. Bir mimar ve şehir plancısının başkanlığında toplanan mimarlık öğrencileri, şehir plancıları, felsefe ve ekonomi öğrencileri bir araya gelerek şehrin tüm planını değiştirecek. 


ANADOLU’YA YAYILACAK


Ekip, çalışmalarını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve tüm ile belediyeleri ile paylaşacak. Gönüllü olarak çalışan uzmanların yaptıkları çalışma kentsel dönüşüm sürecinde yapılan çalışmalarda da yol gösterici olacak. Yapılan çalışmalarda ilçede olması gereken kamusal...