03 / 05 / 2024

3d baskı kullanılarak kale yapıldı

3d baskı kullanılarak kale yapıldı

İnşaatlarda genellikle iki malzeme seçeneği kullanılırdı: Tahta veya beton. Bugün ise inşaat malzemeleri ve tekniklerinde önemli ilerlemeler kaydedildi. Andrey Rudenko isimli mimar ise inşaat sektörünü tamamen değiştirecek bir girişimle ortaya çıkıyor.

Malatya'da yüksek katlı 61 bina patlayıcı kullanılarak yıkıldı!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen 6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük hasar gören Malatya'da, yüksek katlı binaların patlayıcı kullanılarak yıkımı hız kesmeden sürüyor.

BDDK’dan kredi kullanımına yeni şart!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, finansal istikrarın güçlendirilmesi ve kaynakların daha da verimli kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik yeni bir adım attı.

Avrupa'da bir ilk: 3D baskılı ilk ev kiralandı!

Hollanda'da yaşayan bir çift, Avrupa'nın ilk tamamen 3D baskılı evini kiraladı.

Dünya'nın en büyük 3D baskılı evi tamamlandı!

SQ4D isimli şirket, 3D baskıyla oldukça büyük bir ev inşa etti. 3D baskı yoluyla yapılan ev 175 metre kare. Maliyeti ise, 6 bin dolar...

Evi aldıktan sonra konut kredisi kullanılır mı?

Konut kredisi kullanılarak, uzun vadede ve düşük faiz oranları ile ev sahibi olunabiliyor. Bu kredi devir işlemi sırasında kullanılıyor. Peki, evi aldıktan sonra konut kredisi kullanılır mı?

Çin'de 3D yazıcı ile depreme dayanıklı villa yapıldı!

Çinli inşaat şirketi ZhuoDa, 3D yazıcı teknolojisi ile 3 saat içerisinde iki katlı bir villa yaptı. Villa, LEGO parçaları gibi birbirine monte edilen 3D baskılı 6 temel modül üzerine inşa edildi.

3D baskı ile kale inşa edildi!

İnşaatlarda genellikle iki malzeme seçeneği kullanılırdı: Tahta veya beton. Bugün ise inşaat malzemeleri ve tekniklerinde önemli ilerlemeler kaydedildi. Andrey Rudenko isimli mimar ise inşaat sektörünü tamamen değiştirecek bir girişimle ortaya çıkıyor.

Spine Tower'ın inşaatında en sağlam beton türü C80 kullanıldı!

Maslak Bölgesi’ne farklı bir bakış açısı getiren Türkiye’ nin ilk C80 beton sınıfı kullanılarak projelendirilen ve inşa edilen ofis & konut projesi ilkleri ile dikkat çekiyor...

Kredi kullanılarak alınan ev oranı yüzde 28’lerden yüzde 34’e çıktı!

Faizde 0.50, 0.75 ve 0.50 puan olarak gerçekleşen üç indirim anında konut piyasasında etkisini gösterdi. Kredi kullanılarak alınan ev oranı yüzde 28’lerden yüzde 34’e çıktı.

Konut kredisi kullanılarak yapılan alımlar yüzde 33 azaldı!

Bugünlerin en güncel konusu olan faiz oranlarındaki artış kredi kullanımını yüzde 28'den yüzde 20'nin altına indirdi.Konut satışlarında ise konut kredisi kullanılarak yapılan alımlar yüzde 33 azaldı.

Paladyum Beytepe tasarruflu su kullanımı adına yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor!

Ankara'nın ilk çevreci konut kulesi Paladyum Beytepe tasarruflu su kullanımı adına yaptığı çalışmalarla dikkati çekiyor. Paladyum Beytepe projesinde gri su kullanılarak yapılan sulama sayesinde 4 konutun bir günde tüketeceği su doğada tutulacak.

Home Aves ödeme planı!

191 adet dairenin yer aldığı Home Aves projesinde konut teslimlerinin 2013 yılının Aralık ayında yapılması planlanıyor. Güneşli Home Aves ödeme planı kapsamında yüzde 25 peşinat veriliyor, kalan bedel banka kredisi kullanılarak ödenebiliyor...

Bosphorus City Evleri fiyatlar!

Anahtar teslimlerinin hemen yapıldığı Bosphorus City Konutlarında banka kredisi kullanılarak daire sahibi olunabiliyor. Bosphorus City Evleri fiyatlar listesi kapsamında konutlar minimum 276 bin 558 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

3d baskı kullanılarak kale yapıldı Haberi

3d baskı kullanılarak kale yapıldı

İnşaatlarda genellikle iki malzeme seçeneği kullanılırdı: Tahta veya beton. Bugün ise inşaat malzemeleri ve tekniklerinde önemli ilerlemeler kaydedildi. Andrey Rudenko isimli mimar ise inşaat sektörünü tamamen değiştirecek bir girişimle ortaya çıkıyor: 3D baskı. Rudenko ilk olarak nisan ayında 3D baskı ile 2 katlı bir ev yapmayı planladığını duyurdu. Daha sonrasında ise 3D baskı yöntemini kullanarak bir kale inşa etti. Rudenko'nun 3D baskıcısı 10 milimetre yüksekliğinde. 30 milimetre genişliğinde beton tabakalar üretiyor. Rudenko, şu sıralar 3D baskı sistemi ile bir ev inşa etmeyi planliyor. Evi ilk başta Minnesota'da yapmayı düşünen Rudenko, daha sonra sıcak bir iklimde inşaat yapmanın daha kolay olacağına karar verdi. Hedefi, proje bitene kadar günde 24 saat durmadan baskı yapmak. Rudenko. 3D baskı teknolojisi ile yapmayı planladığı...