07 / 05 / 2024

3.havalimanı konut sektörü etkisi

3.havalimanı konut sektörü etkisi

Avrupa yakasındaki konut projelerine 3. Havalimanı damga vurdu. Eyüp, Arnavutköy, Çatalca ve Başakşehir projeden en çok etkilenen semtler oldu...

Hakan Bucak: Konut sektörü satış hızını artırdı!

Ağustos 2020 konut satış istatistiklerini yorumlayan Mars Investment Kurucu Genel Müdürü Hakan Bucak, ''Pandemi nedeniyle aslında minimum 3 ay talep kaybı ve resmi işlem kaybı yaşayan konut sektörü satış hızını artırdı'' dedi.

Silverline pandemi sürecinde konut sektöründe atağa geçti!

Silverline pandemi sürecinde konut sektöründe atağa geçti. Marka, 3 ayda 10 proje, 9.431 dairede 40 bin ürünüyle yer aldı.

Ulaştırma ve konut sektörüne ilişkin 3 soru TBMM'de!

Ulaştırma ve konut sektöründe yaşanan ekonomik kayıpların ikamesine ve üretim sektörlerinin desteklenmesine ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Konut sektöründe çarklar yeniden harekete geçiyor!

Hükümet konut sektöründe önce KDV oranlarını yüzde 18’den 8’e, tapu harçlarını ise yüzde 4’ten yüzde 3’e düşürdü. Başbakan Yıldırım da yaptığı açıklamada konut kredilerinde faiz oranlarının yüzde 1’e çekileceğini açıkladı. 

6 maddede konut sektöründe neler değişiyor?

3 Temmuz 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan ve bugün yürürlüğe giren "Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği" ile konut sektöründe neler değişiyor?

Antalya'da konut sektörüne yönelik yabancı şirketler var!

Turizm ve tarım sektörleri başta olmak üzere Antalya'da 3 bin 201 yabancı ortaklı işletme faaliyetini sürdürüyor. Bunun dışında konut sektörüne dönük de şirket kuruluşları var.

Faiz ucuzlarsa konut sektörü hareketlenir!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Tevfik Güngör bugünkü yazısında yüksek faiz oranlarının etkilerini anlattı. Güngör, ''Ucuz faiz sayesinde konut talebi artacak, konut sektöründeki canlılık artarak devam edecek'' dedi.

KİT bu yıl konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira yatırım yapacak!

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), bu yıl 11 milyar 884 milyon 373 bin liralık yatırım yapacak. KİT'ler arasında en fazla yatırımı, bu yıl da TCDD gerçekleştirecek. Bu yıl içerisinde konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira KİT yatırımı yapılması öngörülüyor.

Küresel ölçekteki ekonomik sıkıntılar konut sektörüne nasıl yansıdı?

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar konut sektörüne yansıdı. Genel olarak, Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 56'sını ilk satışlar, yüzde 44"ünü ikinci el konut satışlar meydana getiriyor.

Adana konut sektöründe çığır açacak!

Adana'da emlakçılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan AS Çukurova Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Aslan, Adana'da yeni projeler üreterek konut sektöründe çığır açacaklarını söyledi.

Pendik Kurtköy'de 2. el konut sektörü yükselişte!

Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul'ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz Pendik Kurtköy'deki 2. el konut sektörü değerlendi.

Emlak ve konut sektöründe gelecek 10 yılda neler olacak?

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci, Capital Perapost'ta gelecek 10 yılda emlak ve konut sektöründe yaşanacak gelişmelerden bahsetti. İşte Tebernüş Kireçci'nin o yazısı...

Banka faizleri konut sektörünü etkiliyor!

Emlakçılar konut alım satımındaki durgunluğun önümüzdeki aylarda da devam etmesinden korkuyorlar. Vatandaşların nakit para sıkıntısı yaşaması ve banka faizlerini yükselmesi, konut sektörün de yaşanan olumsuzlukların sebepleri arasında yer alıyor.

3.havalimanı konut sektörü etkisi Haberi

3.havalimanı konut sektörü etkisi

SON günlerde İstanbul'un taşı toprağı altın demek çok da yanlış olmaz. Neredeyse her gayrimenkul yatırımı kısa zamanda kazanç getirmeye başladı. Yeni metro çalışmalarının İstanbul'un dört bir yanını sarması, 3. Köprü, 3. Havalimanı, tüp geçit, Marmaray ve Kanal İstanbul gibi mega projelerin gündeme oturması gayrimenkul piyasasını daha da hareketlendirdi. 


Özellikle yeni ulaşım projelerinin geçtiği hatlar ve çevrelerinde gayrimenkul fiyatları arttıkça arttı. 

Eva Gayrimenkul Değerleme'den Lisanslı Değerleme Uzmanı Deniz Şahinkaya'nın raporuna göre, 3. Havalimanı ve Kanal İstanbul Projesinin açıklanmasıyla çevre ilçelerdeki ve bağlantı yolları üzerindeki arsaların değerleri birkaç misline katlandı. 


Arnavutköy, Eyüp, Çatalca ve hatta Başakşehir 3. Havalimanı projesinden en çok etkilenen ilçeler arasında. Arnavutköy ve Eyüp ilçeleri havalimanı projesine komşu olmalarından ötürü projenin net yeri açıklanmadan önce de arsa fiyatları katlanmıştı. Proje netleşip,...