13 / 05 / 2024

3ncü nükleer santralin yapılacağı yer

3ncü nükleer santralin yapılacağı yer

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Türkiye'de yapılacak üçüncü nükleer santral için Kırklareli'nin İğneada bölgesinin planlandığını söyledi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde geri sayım başladı;  Bakan Bayraktar tarih verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Santrali'nde kısa süre içinde elektrik üretimine başlanacağını duyurdu veı ve 2028’e kadar santralin tamamının devreye alınacağını müjdeledi. İşte detaylar...

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaat raporuna onay!

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Akkuyu Nükleer Güç Santrali için onay verdi. Santralin inşaat lisansı başvurusu ön şartı olan saha parametreleri raporu kabul edildi.

İngiltere Hinkley Burnu'na nükleer santral inşa edilecek!

İngiliz hükümeti, ülkenin güneyindeki Hinkley Burnu'nda kurulması planlanan nükleer santralin inşasına onay verdi.

Mersin Akkuyu Nükleer Santrali protesto edildi!

Akkuyu’daki çevreciler Mersin'in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi'nde yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali projesi için santralin giriş kapısı önünde eylem yaptı.

Rusya İran'da iki nükleer santral inşa edecek!

Rusya'nın gelecek hafta İran'da iki nükleer santralin inşaatına başlayacağı açıklandı. Medyada yer alan haberlere göre, nükleer santraller Basra Körfezi kıyısındaki Buşehr'te inşa edilecek.

3. nükleer enerji santrali bu dönem başlanacak!

64. Hükümet Programı'nda, görüşmeleri yürütülen 3. nükleer santralin yapımına bu dönemde başlanacağı belirtildi.

İğneada'ya 3. nükleer santralin yapılma ihtimali yok!

Enerji Bakanı'nın geçenlerde 3. nükleer santralin (NES) İğneada'ya yapılacağına ilişkin açıklaması, şu aralar cinayetler karşısında iyiden iyiye can ve güvenlik derdine düşmüş olmasına rağmen, toplumun duyarlı kesimlerinde derin endişelere yol açtı.

İğneada nükleer santraline ABD ve Çinliler talip oldu!

Enerji Bakanı Alaboyun, üçüncü nükleer santralin İğneada'da yapılmasının planlandığını belirterek, "ABD ve Çinliler ile mutabakat zaptı imzalandı" dedi.

3. nükleer santralin yeri Kırklareli İğneada'da olacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, 3. nükleer santral ile ABD'den ve Japonya'dan ilgilenen firmalar olduğunu belirterek, "Mutabakat zaptı imzalandı" dedi.

Üçüncü nükleer santrali nereye yapılacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun, "Üçüncü nükleer santralin Kırklareli İğneada bölgesinde yapılması planlanıyor. Firmalarla görüşmeler devam ediyor" dedi.

'Sinop'ta kurulacak nükleer santralde son aşamaya gelindi'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun, Sinop'ta kurulacak 2'nci nükleer santralin yapımını Japonların başını çektiği bir konsorsiyumun üstlendiğini, proje şirketinin kurulmasının ardından inşaatın başlayacağını açıkladı.

Üçüncü nükleer santral nereye yapılacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun, "Üçüncü nükleer santralin Kırklareli İğneada bölgesinde yapılması planlanıyor. Firmalarla görüşmeler devam ediyor" dedi.

3. nükleer santral İğneada’ya yapılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun, 3. nükleer santral konusunda firmalarla görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Alaboyun, "Üçüncü nükleer santralin Kırklareli İğneada bölgesinde yapılması planlanıyor. Firmalarla görüşmeler devam ediyor" dedi.

3ncü nükleer santralin yapılacağı yer Haberi

3ncü nükleer santralin yapılacağı yer

Anadolu Ajansı'nın Editör Masası'na konuk olan ve Türkiye'de kurulması planlanan 3'üncü nükleer tesisin yerine ilişkin soruyu yanıtlayan Alaboyun, "3'üncü nükleer santral için Kırklareli İğneada bölgesinde arkadaşlarımız yoğunlaşıyorlar. Muhtemelen 3'üncü santrali de orada kurmak niyetindeyiz, aynı teknolojiye dayalı olarak firmalarla anlaşmalar veya görüşmeler devam ediyor" ifadelerini kullandı.


Alaboyun, bu tesisin kimler tarafından yapılacağı sorusunu, "Şu an 3'üncü de Çinliler ve Amerika'nın Westinghouse firmasıyla mutabakat zaptı şeklinde bir anlaşma imzalandı, onlar bir çalışma yapıyorlar ama tabii ki bu diğer firmalara açık değil anlamına gelmez. Bu konuda teklif vereceklerle görüşüyoruz. Japonların yine ilgisi var, bu nükleer tesisin teknolojisinin de aynı olmasını istiyoruz" şeklinde yanıtladı.



Alaboyun, üçüncü nükleer santralin yapımına ilişkin, "Şu an ilk gelenler Çinliler ile Amerikalıların Westinghouse firması. Mutabakat zaptı imzalandı. Japonların da...