19 / 05 / 2024

4857 iş kanunu

4857 iş kanunu

10 Haziran 2003 tarihinde 25134 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ve içinde apartman görevlisi ile ilgili hükümleri de barındıran 4857 No'lu İş Kanunu kapsamında yer alan hükümleri incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Sigorta girişi geç bildirilenler için emeklilik yolu: İş kanunu detayları ve erken emeklilik fırsatları!

İş Kanunu'nun şartlarını yerine getiren bireyler, Erken Emeklilik (EYT) hakkını elde ederek emeklilik hedeflerine adım atabilirler. Bu durumun yanı sıra gelir artırıcı yöntemler de bulunmaktadır. Peki, sigorta girişi geç bildirilen kişiler ne gibi adımlar atmalı? EYT kapsamında hak sahibi olabilirle

Apartman yöneticiliği kanunu nedir? Apartman yöneticiliği ücreti hesaplaması!

Apartman sakinlerinin ortak kararıyla seçilen apartman yöneticiliğini kanunu bulunur. Apartman yöneticiliği yapacak kişilerin, bu kanuna uymaları gerekir. Yöneticinin, apartman yöneticiliği kanununa uyması hem kendisi için hem de yönetimi devraldığı bina yönetimi için faydalıdır.

Boğaz'da kaçak yapılaşmaya izin verilmeyecek!

Boğaziçi Kanunu taslağına göre Boğaziçi’nde yapı ruhsatı alınmadan hayata geçirilen yapıların tamamı yıkılacak. Bu duruma neden olan yapı sahiplerine, projeye uygunluk raporu verenlere, müteahhit ve şantiye şeflerine de hapis cezası verilecek.

İbrahim Özden Kaboğlu: Boğaziçi kanunu Anayasa’ya aykırı!

CHP İstanbul Milletvekili ve Anayasa hukukçusu İbrahim Özden Kaboğlu, Boğaziçi kanununda yapılması öngörülen değişikliklerin, Anayasa’ya aykırı olduğunu söyledi.

İmar Barışı paneli 26 Haziran'da!

Son günlerin en çok merak edilen konusu “İMAR BARIŞI” kanunu ve ilgili Tebliğ yayınlandı. 

Enerji kimlik belgesi 2017 ertelenecek mi?

Enerji Verimliliği Kanunu ve yönetmeliğine göre eski ve yeni binalarda enerji kimlik belgesinin alınması zorunlu oluyor. Peki, enerji kimlik belgesi 2017 ertelenecek mi?

Yeni binalarda enerji kimlik belgesi!

Enerji Verimliliği Kanunu ve yönetmeliği gereğince 2 Mayıs itibari ile eski binalarda enerji kimlik belgesi zorunlu oluyor. Peki, yeni binalarda enerji kimlik belgesi zorunluluğu nedir?

Enerji kimlik belgesi almak ne kadar?

Enerji Verimliliği Kanunu ve Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğine göre 2 Mayıs'a kadar enerji kimlik belgesinin alınması gerekiyor. Peki, enerji kimlik belgesi almak ne kadar?

Profesyonel apartman ve site yönetiminin önemi!

6331 Saylı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun Apartman ve Sitelerde Uygulanması kitabının yazarı Aylin İlgen, www.emlakkulisi.com okurlarına özel yazı hazırladı. İşte İlgen'in yazısı...

İş sağlığı ve güvenliği önlemi almayana 18 bin TL ceza!

2012 yılında çıkarılan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, çalışan sayısı 50’den fazla olan az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli işyerlerinde 1 Ocak 2013 tarihinde; işçi sayısı 50’den az olan tehlikeli ve çok tehlikeli işyerlerinde 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe girdi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu yarın yürürlüğe giriyor!

Türkiye'de binlerce iş yerini ilgilendiren İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 1 Temmuz'da yürürlüğe giriyor. Bugün son gün...

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nda küçük esnaflara kolaylık sağlanacak!

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Temmuz ayından itibaren uygulanacak. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu bu konuya ilişkin bilgilerini şöyle dile getirerek esnafları uyardı.

Apartmanlara doktor zorunluluğu getiriliyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esen Evran bugünkü yazısında 1 Temmuz 2016'da yürürlüğe girecek İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'ndan bahsetti. Evran, bakkallarda, ofislerde, apartmanlarda hekim zorunluluğunun geleceğini belitti.

4857 iş kanunu Haberi

4857 iş kanunu

İŞ KANUNU!


Kanun No. 4857        

Kabul Tarihi : 22.5.2003      

BİRİNCİ BÖLÜM

Genel Hükümler

Amaç ve kapsam

MADDE 1. - Bu Kanunun amacı işverenler ile bir iş sözleşmesine dayanarak çalıştırılan işçilerin çalışma şartları ve çalışma ortamına ilişkin hak ve sorumluluklarını düzenlemektir.

Bu Kanun, 4 üncü maddedeki istisnalar dışında kalan bütün işyerlerine, bu işyerlerinin işverenleri ile işveren vekillerine ve işçilerine faaliyet konularına bakılmaksızın uygulanır.

İşyerleri, işverenler, işveren vekilleri ve işçiler, 3 üncü maddedeki bildirim gününe bakılmaksızın bu Kanun hükümleri ile bağlı olurlar.

Tanımlar

MADDE 2. - Bir iş sözleşmesine dayanarak çalışan gerçek kişiye işçi, işçi çalıştıran gerçek veya tüzel kişiye yahut tüzel kişiliği olmayan kurum ve kuruluşlara işveren, işçi ile işveren arasında kurulan ilişkiye iş ilişkisi denir. İşveren tarafından mal veya hizmet üretmek amacıyla...