25 / 07 / 2024

4bucakG

4bucakG

Vodafone, dünyanın ilk akıllı köyünü 23 milyon liralık yatırımla Aydın'da kuracak. Proje ile sürdürülebilir verimlilik artışının sağlanması ve köyden kente göçün azaltılması hedefleniyor.

4bucakG Haberi

4bucakG

Vodafone Türkiye ile Tarımsal Bilişim ve İletişim Teknolojileri (TABİT) iş birliğiyle hayata geçirilen "Vodafone Akıllı Köy" projesinin detayları düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla paylaşıldı.


Aydın'ın Koçarlı İlçesine bağlı Kasaplar Köyü, modern sera uygulamalarından toprak analiz laboratuvarına, modern meyvecilik alanından hayvancılık çözümlerine kadar uçtan uca dijital teknolojilerle donatılacak.


Toplantıda konuşan Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Öğüt, Türkiye'nin uçtan uca dijital dönüşüm ile kalkınmasını desteklemek üzere yatırımlarına aynı hız ve kararlılıkla devam ettiklerini belirterek, "Vodafone olarak, Dijital Dönüşüm vizyonumuzla önce bireyleri dijitalleştirmeye başladık. Sonra haneleri, kurumları ve hatta şehirleri dijitalleştirmeye odaklandık." dedi.


Şimdi de "4bucakG" güçleriyle Türkiye'nin dijital kalkınma seferberliğine köylerle devam ettiklerini dile getiren Öğüt, Türk tarımının ekonomik büyüklük olarak dünyadaki sıralamasını değiştirmeyi bir sorumluluk olarak benimsediklerini ve tarımda verimlilik artışına katkı sağlayacak...