12 / 05 / 2024

5. Afrika Forumu ne zaman

5. Afrika Forumu ne zaman

1.000’e yakın iş insanı 15-16 Eylül tarihlerinde 5. Afrika Forumu’nda bir araya geliyor. 5. Afrika Forumu’nda inşaat sektörü için yeni ihracat kapıları aralanacak.

Afrika kıtası,Türk yapı ve inşaat sektörünü bekliyor! Africa Yapı ve İnşaat Fuarı 3-5 Kasım 2022 tarihlerinde yapılacak!

Merakla beklenen Gateway to Africa - Yapı ve İnşaat Fuarı'nın gerçekleştirileceği tarihler belli oldu. Heyecanla beklenen fuar 3 Kasım 2022  ve 5 Kasım 2022 tarihleri arasında Ruanda’nın başkenti Kigali’de gerçekleştirilecek. 

Türk müteahhitlerin Afrika'daki projelerinin değeri 65 milyar doları aştı!

Türk müteahhitlerinin Afrika’da hayata geçirdiği projelerin toplam değeri 65 milyar doları aştı. 2003'te Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında ticaret hacmi 5,3 milyar dolar olarak belirlenirken, 2025'e kadar bu rakamın 30 milyar dolara ulaştırılması hedefleniyor.

İnşaat sektörü için ihracat kapısı 15-16 Eylül’de açılıyor!

1.000’e yakın iş insanı 15-16 Eylül tarihlerinde 5. Afrika Forumu’nda bir araya geliyor. 5. Afrika Forumu’nda inşaat sektörü için yeni ihracat kapıları aralanacak.

Türk müteahhitler, Ortadoğu ve Afrika'daki yeni projeleri üstlenecek!

Açıklanan proje tutarı 5,2 trilyon dolara ulaşan Ortadoğu ve Afrika pazarları, Türk müteahhitler için büyük potansiyel taşıyor. En büyük pazarların Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Nijerya olması beklenirken, en büyük müşterinin Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu olması bekleniyor.

Türk müteahhitler için pandemiye aşı olacak pazar Orta Doğu ve Afrika'da!

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından, 2021'in ilk İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nu yayınlandı. Raporda, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinde 2021 yılı ve sonrası için bilinen ve planlanan 5,4 trilyon dolar büyüklüğünde projenin olduğu vurgulandı.

Türkiye'den Afrika'ya yatırımlar 46 milyar dolara ulaştı!

Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinin başında gelen Afrika ülkelerine yatırım hızla artarken, yılın 9 ayında "kara kıtaya" 11,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Türkiye, Afrika'ya en çok sanayi ürünleri sattı.

5. Buildmacex Fuarı'na Türk firmalarından yoğun ilgi!

Batı Afrika ülkelerinin Nijerya'da düzenlediği 5. Buildmacex Fuarı'na Türk firmalar yoğun ilgi gösterdi. Fuara, inşaat ve yapı sektöründen 50'nin üzerinde firma katıldı.

Türk müteahhitler en çok yatırımı Afrika'da yapıyor!

Afrika, 1.5 trilyon dolarlık pazarıyla bir cazibe merkezi. Türkiye, 15 yıl önce başlattığı “Afrika açılımı ” ile yerini sağlamlaştırıyor. Hedef 2020’de dış ticareti 50 milyar dolara çıkarmak. 2018’de ilk durak Kuzey ve Batı Afrika olacak...

Türk müteahhitleri 107 ülkede 8 bin 693 adet proje üstlendi!

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan 5'inci İş Forumu gerçekleşti. Konuşma yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türk müteahhitlik sektörünün yurt dışı faaliyetlerinden ve yatırımlarından bahsetti.

Yatırımlar için KOBİ'lere 10,3 milyar liralık kredi desteği!

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan 5'inci İş Forumu gerçekleşti. Toplantıda konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, KOBİ'lere 10,3 milyar liralık bir kredi vereceklerini söyledi.

Taca İnşaat Batı Afrika'da otel inşa edecek!

Batı Afrika'daki Cibuti Cumhuriyeti'nin liman ve serbest bölge işletmelerinin düzenleyici kuruluşu 'Djibouti Ports and Free Zone Authority' (DFZPA) inşa edilecek olan yeni 5 yıldızlı otel için Taca İnşaat ile anlaştı.

TACA İnşaat, Afrika’ya Cibuti Limanı’ndan giriş yaptı!

Batı Afrika’daki Cibuti Cumhuriyeti’nin liman ve serbest bölge işletmelerinin düzenleyici kuruluşu “Djibouti Ports and Free Zone Authority” (DFZPA) inşa edilecek olan yeni 5 yıldızlı otel için TACA İnşaat’ı tercih etti.

Aksa Enerji, Afrika’nın enerji ihtiyacına çözüm getiriyor!

Afrika-Türkiye Ekonomi ve İş Forumu’nda görüşmelerini hem bakan hem de şirket düzeyinde sürdüren Aksa Enerji, Afrika ülkelerindeki enerji ihtiyacına yatırımlarıyla çözüm getirmeyi hedefliyor.

5. Afrika Forumu ne zaman Haberi

5. Afrika Forumu ne zaman

1.000’e yakın iş insanı 15-16 Eylül tarihlerinde 5. Afrika Forumu’nda bir araya geliyor. Afrika’nın 41 ülkesi başta olmak üzere Orta Asya, Ortadoğu ve Balkanlar’dan gelecek toplam 1.000’e yakın iş insanı, yapı ve inşaattan sağlık ve tekstile kadar önemli birçok sektörde 2 gün devam edecek. 5. Afrika Forumu, ikili iş görüşmeleriyle yeni ihracat fırsatlarına kapı aralayacak. 

1.3 milyara ulaşan nüfusu, 1 trilyon dolara yaklaşan ithalat potansiyeli ile Afrika pazarı, Türk ihracatçıları için son senelerde önemli bir fırsat kapısı haline geldi. 

İstanbul ise 15-16 Eylül tarihlerinde Grand Cevahir Otel’de düzenlenecek ‘5. Dünya Sektörlerarası İşbirliği Forumu’nun (WCI Forum) ev sahibi olacak. Bosphorus Expo (Boğaziçi İhtisas Fuarcılık) tarafından gerçekleştirilecek olan forum, Türkiye’de Afrika temalı en geniş katılımlı organizasyon özelliğinde. 

İnşaattan tekstile Türk ihracatçısı şimdiden sıraya...