21 / 05 / 2024

5 hidroelektrik santralinin özelleştirilmesi

5 hidroelektrik santralinin özelleştirilmesi

Hidroelektrik santrallerinin 3 grup halinde 49 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesinde nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı. 5 hidroelektrik santraline 14 milyon 450 bin dolar teklif verildi...

Cumhurbaşkanı talimatı verdi; 30-40 üründe fiyatlar düşecek!

34 hidroelektrik santralinin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı'na verdiği talimatı açıkladı.

4 ildeki 5 HES için özelleştirme kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, dört ildeki 5 Hidroelektrik Santrali, üzerindeki taşınmazlarla birlikte 2025 yılının sonuna kadar özelleştirilecek.

Bingöl'de acele kamulaştırma kararı!

Bingöl'de Aşağı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.  Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ordu'da acele kamulaştırma yapılacak!

Ordu İlinde Tesis Edilecek Balamir Hidroelektrik Santralinin Yapımı kapsamında bazı taşınmazlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Bingöl için acele kamulaştırma kararı!

Bingöl İlinde Tesis Edilecek Aşağı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santralinin yapımı kapsamında bazı taşınmazlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Kastamonu'da acele kamulaştırma yapılacak!

Kastamonu'da tesis edilecek Kuzkaya Regülatörü ve Hidroelektrik Santralinin yapımı için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak... 

Sakarya'da acele kamulaştırma kararı!

Sakarya ilinde tesis edilecek ova regülatörü ve hidroelektrik santralinin yapımı amacıyla bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

EÜAŞ'a ait 5 hidroelektrik santrali için özelleştirme ihalesi!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne hidroelektrik santralleri özelleştiriliyor.

ÖİB, 5 hidroelektrik santralini özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş. Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne Hidroelektrik Santralleri'nin işletme hakkını devrediyor. Özelleştirme ihalesi 24 Mart 2017 tarihinde gerçekleşecek.

Aksa Enerji'nin 5 rüzgar santralinin satışı için onay!

Aksa Enerji Üretim AŞ, satmayı planladığı 6 enerji santralinin 5'ine onay çıktı. Aksa, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) konuyla ilgili açıklama yaptı.

Aksa Enerji, Ordu Kozbükü hidroelektrik santralini satışa çıkardı!

Aksa Enerji Üretim AŞ tarafından, şirketin bağlı ortaklıklarından İdil İki Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ait Ordu ilindeki Kozbükü hidroelektrik santralinin satışına karar verildiği bildirildi.

Özelleştirmede 2,5 milyarlık enerji bereketi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından dün gerçekleştirilen ve yılın en büyük ihalesi olan, Menzelet-Kılavuzlu hidroelektrik santrallerine (HES) 1 milyar 250 milyon lira teklif gelmesiyle, 15 Temmuz'dan sonra enerji özelleştirmelerine önerilen toplam rakam, 2,5 milyar liraya yaklaştı.

Birecik Hidroelektrik Santrali kamuya devredildi!

Türkiye'nin enerji üretim kapasitesi bakımından dördüncü büyüğü olan ve yıllık 2,5 milyar dolar civarında geliri olan Birecik Hidroelektrik Santrali (HES), kamuya devredildi.

5 hidroelektrik santralinin özelleştirilmesi Haberi

5 hidroelektrik santralinin özelleştirilmesi

Elektrik Üretim AŞ’ye ait 5 hidroelektrik santralinin özelleştirme ihalesinde toplam 14 milyon 450 bin dolar teklif verildi.


Hidroelektrik santrallerinin 3 grup halinde 49 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesinde nihai pazarlık görüşmeleri Özelleştirme İdaresi Başkanlığında gerçekleştirildi.


Birinci grupta yer alan Artvin'deki 0,3 megavat kurulu güce sahip Esendal ve Trabzon'daki 1,04 megavat kurulu güce sahip Işıklar (Visera) hidroelektrik santralleri için yapılan ihaleye 5 firma katıldı. İhalede en yüksek teklifi, 1 milyon 850 bin dolar ile Metek Hidro Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.


İkinci grupta yer alan Konya'daki 0,6 megavat kurulu güce sahip Dere ve 1,04 megavat kurulu güce sahip İvriz hidroelektrik santrallerinin ihalesi ise 6 firmanın katılımıyla yapıldı. Santraller için en yüksek teklif, 2 milyon 300 bin dolar ile Ülke Yatırım...