13 / 05 / 2024

5 milyar metreküp su arıttı

5 milyar metreküp su arıttı

Su kaynaklarının korunması, şehre kesintisiz, sağlıklı içme suyu verilmesi için yatırımlara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi IZSU Genel Müdürlüğü, arıtma tesislerinde 2000 yılından bu yana 3.5 milyar metreküp su arıttı.

GAZBİR açıkladı! Türkiye'nin 2024'te doğal gaz talebi 53 milyar metreküp olacak...

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, yaptığı açıklama kapsamında Türkiye'nin doğal gaz talebinin gelecek sene yükseleceğini kaydederek,"2024 senesi Türkiye doğal gaz talebinin 53 milyar metreküp civarında olacağını tahmin ediyorum." diye konuştu. İşte detaylar...

TPAO günlük toplamda günde 5 milyon metreküp gaz üretiyor!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Sakarya Gaz Sahası'nda kapasitenin giderek artırılacağını ifade etti. Bilgin, "Türkiye, bugün itibarıyla Sakarya Gaz Sahası'ndan günde yaklaşık 4 milyon metreküp gaz üretirken, toplamda ise 5 milyon gaz üretiliyor” dedi.

Lens Yapı 2020’de 1,5 milyar lira ciro hedefliyor!

Lens Yapı, 2020'de tamamlayacağı projelerle birlikte 1,5 milyar lira ciro hedefliyor. Lens Yapı Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO Kutlu, “2020’de 500 yeni istihdam yaratıp 1,5 milyar lira ciroya ulaşmaya hedefliyoruz” dedi.

Kocaeli tramvay hattına 5 bin metreküp beton döküldü!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Akçaray tramvay projesinin inşaatı kapsamında hatta 5 bin metreküp beton döktü, bin 977 ton ray montajı yaptı.

2017'de 11.5 milyar liralık tapu harcı yatırılacak!

Gayrimenkul alıp satanlardan 11,5 milyar lira, yargı harçlarından 4 milyar 83 milyon lira gelir elde edilecek.

Kentsel dönüşümde yıkım maliyeti 5 milyar TL!

Yıkım Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bulut, kentsel dönüşümde toplam 80-100 bin arasında binanın yıkılıp dönüştürüldüğünü belirterek,"Yıkım bütçesi 5 milyar lira seviyesinde." dedi.

Kentsel dönüşümün yıkım maliyeti 5 milyar lira!

Yıkım Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bulut: "2012'den itibaren kentsel dönüşümde toplam 80-100 bin arasında bina yıkılıp dönüştürüldü. Bu binaların ürettiği enkaz miktarı 50 milyon metreküp. 100 bin binanın yıkım bütçesi 5 milyar lira seviyesinde" dedi.

Türk Akımı’nda kapasite 31.5 milyar metreküpe düşürüldü!

Rus enerji devi, devlet şirketi Gazprom, Rusya’nın doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan Türk Akımı Projesi’nde kapasiteyi, 63 milyar metreküpten, 31.5 milyar metreküpe çektiğini açıkladı.

Turizmde kayıp 5 milyar dolar!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, 2015'te turizmdeki kaybın 5 milyar dolar ve üzerinde olabileceğini söyledi.

Osman Ayık: Turizmde 5 milyar dolarlık kayıp yaşanacak!

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, “Yılın ilk 6 ayında rakamlar ürkütücü boyutlara ulaştı. Turizm gelirlerimizde bu yıl 5 milyar dolar kayıp söz konusu olacak” dedi.

Capatect ile doğalgazda 2 milyar metreküp tasarruf!

Son 10 yılda 83 milyon metrekare yalıtım uygulaması yapan Capatect, yalıtım yaptığı binalarda yüzde 50 daha az enerji tüketilmesini sağlayarak, 2 milyar metreküp doğalgaz tasarruf ettirdi.

Tatar Yapı Ataşehir projelerinde metreküp kavramını öne çıkaracak!

TATAR Yapı, İstanbul Ataşehir 'de ev ve ofis projelerinde metrekare yerine metreküp kavramını ön plana çıkaracak. 'Loft Up/7.60' ve 'Work Up/5.50' adındaki projelerde uygulama dikkat çekiyor.

Tatar Yapı projelerinde metrekare yerine metreküp oranlarını kullanacak!

Tatar Yapı Ataşehir’de hayata geçireceği ev ve ofis projelerinde metrekare yerine metreküp oranlarını kullanacak. ‘Loft Up/7.60’ ve ‘Work Up/5.50’ adı verilen projelerde firma, tavan yüksekliklerini 7.60 metre ve 5.50 metre olarak uygulayacak

5 milyar metreküp su arıttı Haberi

5 milyar metreküp su arıttı


Su kaynaklarının korunması, şehre kesintisiz, sağlıklı ve temiz içme suyu verilmesi için yatırımlara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi IZSU Genel Müdürlüğü, arıtma tesislerinde 2000 yılından bu yana 3.5 milyar metreküp su arıttı. Bu miktar, Tahtalı Barajı hacminin 11 katı büyüklüğe eşit. İZSU, 2014 yılında 55 atık su arıtma tesisinde toplam 298 milyon metreküp su arıttı. Bu suyun yiizde 98'lik bölümü, Avrupa Birliği'nde kentsel atık su arıtımında zorunlu olan ileri biyolojik yöntemlerle arıtılırken çoğunluğu enerji olmak üzere harcanan tutar ise 51 milyon lira oldu. İZSU yetkilileri, 2000 yılından beri arıtılan toplam su miktarının 3.5 milyar metreküp olduğunu belirterek, "Söz konusu hacim, Tahtalı Barajı'nın 11 katı. Körfezdeki su miktarına bakıldığında ise iç ve orta körfez dahil bu bölümdeki su miktarının 3...