28 / 04 / 2024

TPAO günlük toplamda günde 5 milyon metreküp gaz üretiyor!

TPAO günlük toplamda günde 5 milyon metreküp gaz üretiyor!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Sakarya Gaz Sahası'nda kapasitenin giderek artırılacağını ifade etti. Bilgin, "Türkiye, bugün itibarıyla Sakarya Gaz Sahası'ndan günde yaklaşık 4 milyon metreküp gaz üretirken, toplamda ise 5 milyon gaz üretiliyor” dedi.



Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin, 21’nci Uluslararası Petrol ve Doğal Gaz Kongre ve Sergisi (IPETGAS 2023) açılışında, TPAO'nun dünyada petrol ve doğal gaz üretim şirketleri arasında 2023 yılında 92’nci sıraya kadar yükselerek ilk 100 arasına girdiğinin altını çizdi.

Türkiye'de doğal gaz ve petrol üretiminde önemli bir noktaya gelindiğine vurgu yapan Melih Han Bilgin, Karadeniz'de dünyanın denizlerdeki en büyük keşiflerinin yapılarak Karadeniz gazının çıkarıldığını hatırlattı.

TPAO günlük toplamda günde 5 milyon metreküp gaz üretiyor!

"TPAO BUGÜN TOPLAMDA GÜNDE 5 MİLYON METREKÜP GAZ ÜRETİYOR"

Karada da arama ve üretim alanında önemli başarılara imza atıldığı kaydeden Bilgin, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Ülkemiz, bugün itibari ile Sakarya Gaz Sahası'ndan bir gün içinde yaklaşık 4 milyon metreküp gaz üretmektedir. Karada ürettiğimiz gaz ile beraber gaz üretimi Türkiye'nin 88 senelik tarihinde çıkmadığı bir noktadır. Biz bir konuda söz veriyoruz. Her gün çıtayı yükselterek devam edeceğiz. TPAO bugün ise bir gün içinde toplamda 5 milyon metreküp gaz üretiyor artık. 5 milyon metreküplük gaz artarak devam edecek 2024 yılına kadar. Sakarya Gaz Sahası'nda planı yapılmış bir kapasite var. Söz konusu kapasite ve rezervuarın gerçeklerini daha iyi anlayarak optimize ederek ileriye doğru götüreceğiz. Tesisin tümü devrede. Üretimi artırarak geliştiriyoruz."

TPAO günlük toplamda günde 5 milyon metreküp gaz üretiyor!

Bilgin, uzun süredir ilk kez Türkiye'nin yurt içi hidrokarbon üretiminin, yurt dışı üretiminin üzerine çıktığına vurgu yaparak, "Bütün üretim artışları temelinde organik büyüme ile beraber sağlanmış üretim büyüklükleridir. Daha fazla aramaya ve üretmeye yoğunlaştığımız için esasında burada sağladığımız başarılar ortadadır. İnorganik büyümede ise daha hedeflediğimiz büyümeyi şu an için yakalayabilmiş değiliz” dedi.

Bilgin,  konuşmasından sonra sergi açılışına katılarak, petrol ve doğal gaz şirketlerinin bulunduğu stantları gezdi.

O bankanın müşterilerinin hesabına 2 gün içinde 2 bin TL yatacak! Vakit kaybetmeden başvurun!

Sinpaş Yapı’da faizsiz finansmanı tercih edenlerin sayısı 8 yılda yüzde 850 arttı!

Türkiye’den Romanya’ya doğal gaz ihracatı!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön