27 / 04 / 2024

Sinpaş Yapı’da faizsiz finansmanı tercih edenlerin sayısı 8 yılda yüzde 850 arttı!

Sinpaş Yapı’da faizsiz finansmanı tercih edenlerin sayısı 8 yılda yüzde 850 arttı!

Sinpaş, 2021 yılında hayata geçirdiği Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı’nı genişletiyor. Şube sayısını 2023 sonuna kadar 70’e çıkacaklarını ifade eden Sinpaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, “Faizsiz finansmanı seçenlerin sayısı son sekiz yılda yüzde 850 arttı" şeklinde konuştu.



Sinpaş, 2021 yılında hayata geçirdiği Yapı Tasarrufu Sandığı ile faizsiz finansmana dayalı modelle her gelir grubundan aileyi konut ve araç sahibi yapmak amacıyla şube ağını büyütüyor.

2 senede 52 şubeye ulaşan firma, 2023 sonuna kadar 70 şubeye ulaşacak. Yapı Tasarruf Sandığı markasının kuruluş sürecini gerçekleştirdiği basın toplantısıyla aktaran Sinpaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, “Sinpaş Grubu olarak tasarruf temelli faizsiz finans alanında faaliyet gösteren yeni markamız Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı’nı uygulamaya koyduk. Yarım asırdır uyguladığımız yüzlerce proje bugüne kadar 100 binlerce kişiyi konut, ofis ve işyeri sahibi yaptık. 2020 yılında konut projesi arzlarımıza ilaveten konut piyasasına ‘Konut Finansmanı’ alanında yer alacağımız yeni iş planları üzerinde çalışmaya başladık. Ocak 2021’de ise, Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı markasıyla Tasarruf Finansmanı sektörüne giriş yaptık” diye konuştu.

Sinpaş Yapı’da faizsiz finansmanı tercih edenlerin sayısı 8 yılda yüzde 850 arttı!

SEKTÖRÜN BÜYÜKLÜĞÜ 15,6 MİLYAR TL

Dünya gazetesinin haberine göre, günümüzün ekonomik koşullarında ev ya da otomobil almanın ancak tasarruf ile mümkün ve kolay olduğuna vurgu yapan Ahmet Çelik, son zamanlardaki gelişmelerin bu alana ivme kazandırdığını söyledi.

Çelik, “Hâlihazırda sektörün büyüklüğü 15,6 milyar TL. Bankaların verdiği konut kredilerindeki yüksek faiz oranları ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) ikinci konutunu alacaklara yönelik kredi kısıtlaması gibi nedenlerle bu rakamın önümüzdeki süreçte çok daha yukarılara çıkacağını tahmin ediyoruz.

Sinpaş Yapı’da faizsiz finansmanı tercih edenlerin sayısı 8 yılda yüzde 850 arttı!

Tasarrufa dayalı faizsiz finansmanı seçen insanların sayısı son 8 yılda yüzde 850 arttı. 90’lı senelerin başında sadece iki firmadan ibaret olan sektör, 2021 yılında inanılmaz bir büyüme ile yaklaşık 50 firmaya ulaşmıştı. 7 Mart 2021’de 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman şirketleri yasasına göre değişiklik yapıldı. Bu değişiklik ve uygulanan regülasyonlar neticesinde, Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı’yla beraber 6 firmanın sektörde faaliyet göstermesine izin verildi" dedi.

Uzmanlar uyardı! ‘Sosyal medyadan alışveriş yaparken 10 kere düşünün!’

İkinci el araç almak isteyenlere müjde! Fiyatlar yüzde 10-15 düştü! Bakan Bolat resmen açıkladı!

Altında yeni yılın rotası belli oldu! Yeni rekorlar gelecek! Uzmanlar altının yeni rotasını peş peşe açıkladı!

Geri Dön