28 / 04 / 2024

Türkiye’den Romanya’ya doğal gaz ihracatı!

Türkiye’den Romanya’ya doğal gaz ihracatı!

Türkiye'den Romanya'ya günlük 4 milyon metreküpe kadar doğal gaz ihracatı için iki ülke anlaşmaya vardı. Açıklama, BOTAŞ tarafından yapıldı.



Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'den (BOTAŞ) konuya ilişkin yapılan açıklamada, Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında belirlenen amaçlara emin adımlarla ilerlemeye devam edildiği ifade edildi.

Gelecek üç senede BOTAŞ'ın Türkiye'nin ihracatçı ilk 10 kuruluşu arasına girmeyi amaçladığı belirtilen açıklamada, "BOTAŞ, bölgenin büyük enerji şirketlerinden OMV Petrom ile önemli bir anlaşmaya varmıştır. Günlük 4 milyon metreküpe kadar doğal gaz arzına olanak veren 31 Mart 2025’te sona erecek anlaşma çerçevesinde Türkiye'den Romanya'ya boru hatları ile doğal gaz ihracatına 1 Ekim tarihinde başlanacaktır” denildi.

Türkiye’den Romanya’ya doğal gaz ihracatı!

Söz konusu açıklamada, tarafların doğal gaz ticaretinin yanı sıra iletim, depolama, üretim ve yeşil enerji teknolojileri alanlarında da iş birliğini geliştirmek için mutabık kaldığına vurgu yapılarak, "Bugüne kadar boru hattı aracılığıyla bölge ülkelerinden Yunanistan, Bulgaristan ve Macaristan'a doğal gaz ihracatına ilişkin önemli anlaşmalar yapan BOTAŞ, gaz arzı sağladığı ülkelere Romanya'yı da ilave ederek komşu piyasalarda ve Avrupa'da enerji arz güvenliği ve çeşitliliğine katkısını pekiştirmektedir. Bu çerçevede, BOTAŞ, yeni ihracat anlaşmaları için pek çok ülke ve şirket ile görüşmelerini sürdürmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye, Macaristan ile ağustos ayında, Bulgaristan ile de ocak ayında doğal gaz ihracatı anlaşması imzalamıştı.

Türkiye’den Romanya’ya doğal gaz ihracatı!

PUTİN, AKARYAKIT FİYATLARINDAKİ ARTIŞ YÜZÜNDEN HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

Öte yandan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yakıt ürünlerine ilişkin ihracat yasağına karşın fiyatların arttığını söyleyerek, "Önlemler alındı. Fakat perakende fiyatları artıyor. Tüketicinin neticelere ihtiyacı var. (Rus hükümeti) Sizden olaylara daha hızlı tepki vermenizi talep ediyorum” şeklinde konuştu.

Putin, başkent Moskova’da hükümet yetkilileriyle beraber yaptığı toplantıda, ülkenin 21 Eylül tarihinde uyguladığı benzin ve motorin ihracat yasağını değerlendirdi.

Rusya’da yakıt fiyatlarındaki artışın petrol fiyatlarındaki artış nedeni ile meydana geldiğinin altını çizen Putin, "Petrol fiyatları yükseliyor. Şirketler ihracat yaparak en fazla kâr elde etmek istiyor. Her şey gayet anlaşılır" şeklinde konuştu.

Putin, yakıt ihracat yasağına karşın Rusya’da fiyatların artmayı sürdürdüğünü kaydederek, " Önlemler alındı. Fakat perakende fiyatları artıyor. Tüketicinin neticelere ihtiyacı var. Sizden olaylara daha hızlı tepki vermenizi istiyorum" dedi.

Altında yeni yılın rotası belli oldu! Yeni rekorlar gelecek! Uzmanlar altının yeni rotasını peş peşe açıkladı!

İkinci el araç almak isteyenlere müjde! Fiyatlar yüzde 10-15 düştü! Bakan Bolat resmen açıkladı!

Ziraat Bankası son kez duyurdu! Hesabınıza 3 gün içinde tam 3 bin TL yatacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön