29 / 04 / 2024

Türkiye’nin Rusya’ya yapacağı 600 milyon dolarlık doğal gaz ödemesi 2024’e ertelendi!

Türkiye’nin Rusya’ya yapacağı 600 milyon dolarlık doğal gaz ödemesi 2024’e ertelendi!

Reuters'tan edinilen bilgilere göre, Rusya'ya doğal gaz ödemesinde ilk erteleme 600 milyon dolar oldu. Fiyatlara bağlı olarak 3-4 milyar dolarlık ödeme 2024 yılına ertelenebilir.



Türkiye’nin en büyük doğal gaz tedarik kaynaklarından biri olan Rusya’ya yapması gereken ödemeleri ertelemesine imkân veren anlaşmadan sonra ilk erteleme 600 milyon doların 2024 yılına ertelenmesiyle kısa süre önce gerçekleşti.

Gaz ödemelerine ilişkin bilgi sahibi iki kaynağın Reuters’a verdiği bilgiye göre anlaşma çerçevesinde, global enerji fiyatlarındaki değişime bağlı olarak 3 ila 4 milyar dolar gazın ödemesi 2024’e ertelebilecek.

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin ödemelerin ertelenmesi kapsamında Rusya ile anlaşmaya vardığını geçen hafta paylaşmıştı.

İki kaynak, 600 milyon dolar tutarındaki ilk ertelemenin kısa süre önce gerçekleştiğini, ödemenin 2024’e ötelendiğini ifade etti.

Türkiye’nin Rusya’ya yapacağı 600 milyon dolarlık doğal gaz ödemesi 2024’e ertelendi!

‘GELECEK YILA ERTELENDİ’

Konuya ilişkin bilgi sahibi bir kaynak, “Gazprom ile gerçekleştirilen görüşmelerde doğal gaz ödemelerinin ertelenmesine ilişkin görüşmelerinde olumlu bir noktaya gelindi. Ödemesi gerçekleşmeyen bir ödeme olmadı bugüne kadar, her zaman ödeme yapıldı. Şu anda resmen 600 milyon dolar tutarındaki ödeme 2024’e ertelendi. Fiyatlardaki artış bu gelişmede çok etkili oldu. Gazprom da bu durumu anlayışla karşıladı. Zira spot gaz alınması maliyetleri artırdı” ifadelerini kullandı.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön