27 / 04 / 2024

Türkiye'den doğal gaz krizi için kritik hamle

Türkiye'den doğal gaz krizi için kritik hamle

Rusya, Avrupa’ya doğal gaz akışını keserken, Türkiye için gaz tedarik tehdidi henüz yok. Ancak kış ayları gelirken herhangi bir sorun oluşmaması için Türkiye, kritik hamleler yaptı. Bu kapsamda ABD'yle LNG alımına yönelik görüşülüyor.



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. 'Avrupa'nın Rusya'dan doğal gaz alımını azaltmasının fiyatlarda artışa neden' olduğunu ifade edein Bakan Nebati, doğal gaz ticareti ile ilgili, "Birçok kaynakla görüşmeler devam etmekte" diye konuştu.

“AKKUYU İLE İLGİLİ RUSYA İLE TEMASLAR DEVAM EDİYOR”
TRT Haber’in aktardığına göre, Nebati, Katar ile şartlar uygun olduğunda gaz ticaretinin tekrar başlatılabileceğini duyurdu. Bakan Nebati ayrıca, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile ilgili Rusya ile temasların devam ettiğini ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön