09 / 05 / 2024

Türkiye'den doğal gaz krizi için kritik hamle

Türkiye'den doğal gaz krizi için kritik hamle

Rusya, Avrupa’ya doğal gaz akışını keserken, Türkiye için gaz tedarik tehdidi henüz yok. Ancak kış ayları gelirken herhangi bir sorun oluşmaması için Türkiye, kritik hamleler yaptı. Bu kapsamda ABD'yle LNG alımına yönelik görüşülüyor.



ERDOĞAN: HERHANGİ BİR SIKINTIMIZ YOK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa'da doğal gaz krizi var, bu kışı zor geçirecek gibi görünmekte. Türkiye'nin doğal gaz tedariki konusunda herhangi bir sıkıntısı mevcut mu?" sorusu üzerine, şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda bizim doğal gaz noktasında herhangi bir sıkıntımız bulunmuyor. Tabii Avrupa aslında ektiğini biçmekte. Tabii Sayın Putin'e karşı Avrupa'nın tutumu, yaptırım uygulamaları, ister istemez tabii Putin'i de onlara karşı 'Siz böyle yapıyorsanız ben de böyle yapacağım.' noktasına getirdi ve Putin de kendisi elindeki bütün imkanlarını ve silahlarını kullanıyor. Bunların da en önemlisi doğal gaz. Maalesef istemeyiz ama böyle bir durum şu anda Avrupa'da gelişiyor ve Avrupa bu kışı hakikaten ciddi sıkıntılarla geçirecek diye tahmin ediyorum. Bizim böyle bir sıkıntımız bulunmuyor."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön