28 / 04 / 2024

5 milyon bina yıkılacak

5 milyon bina yıkılacak

Kentsel dönüşüm kapsamında farklı stratejiler belirleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye genelinde 6,5 milyon binanın yıkılacağını belirtiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2015 yılında kentsel dönüşüm adına yeni bir yol haritası belirledi.

Murat Kurum: Acil dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon konut var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'de acil dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon konut bulunduğunu söyledi ve her yıl 300 bin dönüşüm yapmak ve 5 yıl içerisinde de bu dönüşümü bitirmek istediklerini belirtti. Kurum, vatandaşlara, "Riskli ne kadar bina varsa birlikte dönüştürelim" dedi...

Legrand Türkiye'den 5.5 milyon Euro’luk yeni fabrika!

Bina, elektrik ve dijital altyapılar için ürün ve sistemler üreten Fransız devi Legrand Grup, Türkiye’de bulunan yatırımlarına devam ediyor. dönemdeki ekonomik dalgalanmalara rağmen yeni İnform fabrikasını 5.5 milyon Euro’luk bir bütçeyle hayata geçiren Legrand, Türkiye’deki yatırımını artırma hedef

Kocaeli Kartepe'de 5.5 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Kocaeli İli, Kartepe İlçesi, Arslanbey Mahallesi Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan  bina ve arsası icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için 5 milyon 591 bin 474 TL bedel isteniyor.

Fatih’te 5 milyon 67 bin TL’lik cephe yenileme çalışması!

İstanbul Fatih’te 5 milyon 67 bin TL’lik bina cephesi yenileme maliyetinin 1 milyon 875 bin TL’si İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütçesinden, 3 milyon TL’si Fatih Belediyesi’nden, geri kalanı ise vatandaşın cebinden çıkacak.

Türkiye'deki 7.5 milyon bina acilen yenilenmeli!

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, 14 milyon konutun afet riski taşıdığını, 7,5 milyon binanın acilen yenilenmesi gerektiğini belirtti. Son, ''Depremin çözümü nitelikli kentsel dönüşüm'' diye konuştu.

Tamer Son: 7.5 milyon bina acilen yenilenmeli!

Çukurova Gayrimenkul Başkanı Tamer Son, Dünya Şehircilik Günü kapsamında kentsel dönüşüme dikkat çekerek, 7.5 milyon binanın acilen yenilenmesi gerektiğini söyledi.

15 yılda 7.5 milyon bina elden geçirilecek!

Türkiye’nin altının oynak olduğunu söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "15 yılda 7.5 milyon binayı elden geçireceğiz." dedi.

7.5 milyon bina 10 yılda dönüşmeli!

SODEX Ankara Fuarı'na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, açılış konuşmasında kentsel dönüşüme ilişkin konuştu. Özhaseki, ''7.5 milyon civarında binanın dönüşmesi gerekiyor'' diye konuştu.

Fethi Hinginar: Türkiye'de 5 milyon obez bina var!

Türkiye'de deprem riski taşıyan 7 milyon bina var. Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Sağlıksız yapılan bir bina ne kadar ağır olursa, o kadar yüksek oranda yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalır." dedi.

Adana Karataş'ta 5 milyon 392 bin TL'ye icradan satılık bina!

T.C. Karataş İcra Dairesi Adana ili Karataş ilçesinde bulunan binayı satışa çıkardı. Binanın toplam bedeli 5 milyon 392 bin 700 TL.

Bursa Osmangazi'deki 300 yıllık kilise 1,5 milyon dolara satılıyor!

Bursa'da bulunan ve yaklaşık 300 yıllık olduğu belirtilen kilise binası, sahibi tarafından 1,5 milyon dolara satılığa çıkarıldı. 3 katlı kargir bina şeklindeki kilise, Yeşil Türbe ve Emir Sultan Türbesine yakın bir noktada bulunuyor.

Ahmet Vefik Alp: Türkiye'de 5 milyon sorunlu konut var!

Kent bilimci yüksek mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, ülke genelinde 5 milyon sorunlu konut olduğunu ve hala ülkede 30 sene önceki teknoloji kullanılarak bina yapıldığını söyledi.

Beyazıt Öztürk Karaköy'de 5 milyon dolara bina satın aldı!

Şov programı bu sezon 20.Yılına girecek olan Beyazıt Öztürk, farklı bir iş koluna daha atılmaya hazırlanıyor. Beyaz, Karaköy Vekilharaç Sokak’taki harabe görünümlü bir binayı abisi kanalıyla 5 milyon dolara satın aldı.

5 milyon bina yıkılacak Haberi

5 milyon bina yıkılacak

Kentsel dönüşüm kapsamında farklı stratejiler belirleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye genelinde 6,5 milyon binanın yıkılacağını belirtiyor.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2015 yılında kentsel dönüşüm adına yeni bir yol haritası belirledi.  Bireysel dönüşümden alansal dönüşüme geçiş yapılmasıyla birlikte kira yardımlarıyla ilgili de farklılıklar yaşanacak. 


Sadece kendi evinde oturana kira! Daha önce bir kişi, kaç evi olursa olsun hepsi için ayrı ayrı kira yardımı alabiliyordu.  Şimdi ise kira yardımı artık sadece kendi evinde oturanlara 18 ay boyunca yapılacak.  


Alansal dönüşüm başlıyor 

Bireysel dönüşüm yerine belediyeler ile işbirliği halinde 4-5 bin konuta kadar çıkacak "alansal dönüşüm" olması planlanıyor. Bakanlığın 2015 stratejisine göre bu alansal dönüşümde belediyeler yeni projelere finansman sağlayabilecek.  Hürriyet'in haberine göre Bakanlık kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşlara verilecek kira yardımlarıyla ilgili kuralları...