27 / 05 / 2024

5 Nolu Koruma Kurulunun Haydarpaşa kararı

5 Nolu Koruma Kurulunun Haydarpaşa kararı

Haydarpaşa Garı restorasyon projesiyle ilgili olarak İstanbul 5 No'lu Koruma Kurulu'nun Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu hakkında şikayetçi olmaya hazırlandığını duyurmuştuk. Bugün 5 No'lu Kurul'dan projeye dair yeni bir bilgi geldi...

Ayakkabıdaki ithalat vergisi arttı! Yan sanayici de koruma tedbirleri talep ediyor!

Ayakkabı sektöründe, ithal ürünlere karşı koruma tedbirinde artış gerçekleşti. 5 Eylül tarihi itibarıyla getirilen yeni uygulamayla ithal ayakkabılara ürün fiyatının 2 katı kadar vergi ödenecek. Öte yandan, ticari kredi almakta zorlanan yan sanayici de koruma tedbirleri talep ediyor.

Satıcıya e-ticarette koruma kalkanı! 5 gün içinde ödeyecek!

E-ticarette hizmet sağlayıcı kişilere güçlü koruma kalkanı geliyor. Satış platformu, satıcıyı savunmasını henüz almadan tek taraflı sistemden çıkaramayacak, parasını da beş gün içinde ödeyecek. İşte detaylar…

Son 5 yılda açılan kadın konuk evleri TBMM gündeminde!

Son 5 yılda açılan kadın konuk evleri ile konuk evlerinde yaşayan ve hakkında koruma kararı alınan kadın sayıları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Eston 1 Nolu Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Eston 1 Nolu Yapı Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 5 milyon TL sermaye bedeli ile Fuat Keleş, Dursun Keleş, Şerif Eren ve Çağla Keleş ortaklığında kuruldu.

Ankara-Çankaya Projesi'nde aylık 10 bin 331 TL'ye ofis kiralandı!

Yapı Kredi Koray GYO, Ankara-Çankaya Projesi Ticaret Merkezi A Blok'ta yer alan, 5 nolu bağımsız bölümün, 6 yıl süre ile 10.331 TL kira bedeline ve her yıl bir önceki yılın 12 (oniki) aylık ÜFE+TÜFE ortalaması ile artış uygulamak suretiyle kiraya verilmesine karar verdi. 

Kanal İstanbul güzergahındaki sit alanlarının koruması düşürülüyor mu?

1 Nolu Koruma Kurulu'nun gündemine, Kanal İstanbul projesinin güzergahında yer alan Küçükçekmece ve Avcılar arasındaki sulak alanın birinci derece olan sit korumasının, üçe düşürülmesi teklifi getirildi.

Deniz GYO Bahçeşehir AVM'de 2 bağımsız bölüm 6 milyon TL'ye satıldı!

Deniz GYO'nun Başakşehir'de bulunan ana gayrimenkulde konumlu, toplam KDV dahil 5 milyon 156 bin TL ekspertiz değeri olan E Blok içerisinde yer alan 4 ve 5 nolu bağımsız bölümler KDV dahil 6 milyon 18 bin TL tutarında bedel ile satışı yapıldı. 

İdealist GYO'nun Ümraniye'deki gayrimenkulleri 1.5 milyon TL'ye satıldı!

İdealist GYO'nun portföyünde yer alan, Ümraniye ilçesi, F22D24C1D Pafta, 106 Parselde kayıtlı 92/65171 arsa paylı, 5 Blok Nolu 2-18 numaralı daire niteliğindeki gayrimenkuller 1 milyon 535 bin 307 TL'ye satıldı.

Sarıyer’deki Feneryolu Kuş Gözlem Kulesi 5 yıllığına kiraya verildi!

Sarıyer'deki Feneryolu Kuş Gözlem Kulesi’nin işletmesi Rumeli Feneri Orman ve Doğal Hayatı Koruma Derneği’ne 5 yıllığına kiraya verildi. Dernek, kulenin giriş katında bulunan eğitim salonunu kafeye dönüştürdü, dışarıya masalar koydu. Tuvalet ve mescit de ekledi.

Beykoz 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Göllü Mahallesi, Sıtmapınar Mevkii, 1-2 Nolu Parsellerin Bir Kısmı Ve Kadastral Boşluğa İlişkin 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Teklifi askıya çıktı.

Halfeti'de 5.8 milyon TL'ye icradan satılık tarla!

Halfeti İcra Dairesi Müdürlüğü, Şanlıurfa ili Halfeti ilçesi Özmüş Mahallesi'ndeki 621 ve 652 nolu parselde yer alan arsayı 5 milyon 813 bin 100 TL'ye icradan satıyor...

UNESCO korumasındaki alana 5 katlı bina inşa edildi!

Artvin Borçka’da valiliğin izniyle yapılan 5 katlı binanın, UNESCO tarafından koruma altındaki yeşil alanda inşa edildiği ortaya çıktı. Binaya ilçe sakinleri tepki gösterdi.

5 ildeki 13 ova büyük ova koruma alanı olarak belirlendi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı gereğince 5 ildeki 13 ova büyük ova koruma alanı olarak belirlendi..

5 Nolu Koruma Kurulunun Haydarpaşa kararı Haberi

5 Nolu Koruma Kurulunun Haydarpaşa kararı


Haydarpaşa Gar Binası Restorasyon Projesi'nde yeni bir sürece giriliyor... Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu'nun İstanbul 5 Nolu Koruma Kurulu'nun onayladığı restorasyon projesine ruhsat vermemesiyle duran ancak TCDD'nin itirazında "Bugüne kadar bir yerel yönetimin Koruma Kurulunun onayladığı bir projeye “ben onay vermem” dediği görülmemiştir" çıkışı ile gözlerin çevrildiği İstanbul 5 No'lu Koruma Kurulu, karşı atağa hazırlanıyor...


T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü İstanbul 5 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu hakkında Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nda şikayetçi olacağına dair kulis bilgisini iki gün önce (16 Eylül Salı günü) duyurmuştuk...


Koruma Kurulu, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu'ndan şikayetçi olacak! Haberimizi okumak için tıklayın!

Haberde, Kadıköy Belediye Başkanı Nuhoğlu ile ilgili kararın 13 Eylül...