29 / 04 / 2024

5 Ocak Atatürk Stadyumu

5 Ocak Atatürk Stadyumu

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana'nın yeni stadına '5 Ocak Atatürk Stadyumu' isminin yakışacağını söyledi. Tümer, "Yeni yapılacak stadyuma ulusun tarihi gerçekliğini gözler önüne serecek bir isim verilmelidir'' dedi.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı Büyük İstanbul Mitingi ile açıldı!

Dünyanın 5. Türkiye'nin ise en büyük şehir parkı olma özelliğini taşıyan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen "Büyük İstanbul Mitingi" ile hizmete açıldı.

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki 74 dönüm arazi metrekaresi 1.5 TL'den kiraya verilecek! 

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) kiralanmasıyla ilgili TBMM Genel Kurulu'nda açıklamada bulundu. 

Atatürk Üniversitesi’nin öğrenci yurdunda usulsüz kiralama iddiası!

Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne tahsis edilen arsa üzerinde inşa edilen ve 2016’da 113 bin TL kira alınan 7 katlı öğrenci yurdunun, 2017’de yıllık 5 bin 210 TL'ye bir vakfa pazarlık usulü ile kiralandığı öğrenildi. 

İBB'den Hacıosman Atatürk Kent Ormanı kaçak inşaat açıklaması!

İBB tarafından ilk etabı 19 Mayıs tarihinde açılan Hacıosman Atatürk Kent Ormanı’ndaki tüm çalışmalar, imar planlarına uygun olarak  yürütülüyor. İBB, imar planlarına göre yapılaşma hakkı yüzde 5 olmasına rağmen, bu hakkın sadece yüzde 1,5’lik kısmını kullanıyor.

Atatürk Havalimanı için TAV’a ne kadar tazminat ödenecek?

Ticari uçuşlara kapatılan Atatürk Havalimanı'nın işletme hakkını 3 Ocak 2021'e kadar elinde bulunduran TAV Havalimanları Holding'e devlet 389 milyon Euro (2.6 milyar TL) tazminat ödeyecek.

Denizli Atatürk Stadı'nda 17 milyon TL’lik yenileme!

Süper Lig’in ilk maçında FIFA standartlarına hazırlanması planlanan Denizli Atatürk Stadı'ndaki 17 milyon TL’lik yenileme çalışması 5 milyon TL’ye tamamlanıyor. İmece usulü yapılan hazırlıklarla, kapasite 3 bin 800 kişi artırılıp tüm tribünler kapatılacak.

Atatürk Havalimanı için 5 milyar dolarlık öneri!

Atatürk Havalimanı’nın açık hava müzesi ve fuar merkezi kombinasyonuna dönüştürelmesi önerildi. Bu projeyle İstanbul’un dünyanın buluştuğu şehir haline getirilmesi planlanıyor.

Başöğretmen Atatürk Müzesi için onay verilmiyor!

5 yılda 3 sözlü, 3 kez de yazılı önerge verilmesine rağmen Rasimpaşa Mahallesi’ndeki binanın ‘Başöğretmen Atatürk Müzesi’ olması için yaptığı girişimler cevapsız kaldı.

Atatürk Havalimanı'nın taşınması belgesellere konu olacak!

Dünya havacılık sektörü, 5-7 Nisan'da gerçekleşecek dev transferi bekliyor. Atatürk Havalimanı'ndaki tüm birimler 45 saatte 800’ü TIR, 14 bin araçla İstanbul Havalimanı’na taşınacak. ‘Büyük göç’ belgesellere konu olacak...

Atatürk Havalimanı’nın taşınması 3 Mart'ta tamamlanacak!

İstanbul Havalimanı Duty Free Alanı’nın 5 mağazalık 2. Faz’ı açıldı. DHMİ Genel Müdürü Ocak, Atatürk Havalimanı’nın 3 Mart itibarıyla tüm ticari uçuşlarını artık İstanbul Havalimanı’na devredeceğini söyledi..

Atatürk Havalimanı'nın yeşil alan olması bu ilçeleri uçuracak!

Atatürk Havalimanı’nın Central Park’ı 3’e, Hyde Park’ı 8’e katlayabilecek ölçüde yeşil alana dönüşmesi potansiyeli, Bakırköy başta olmak üzere en çok havaalanına 5 kilometre mesafedeki 5 ilçedeki konut değerlerini pozitif yönde etkileyecek.

Adana Atatürk Spor Salonu'nda sona gelindi!

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 5.7 dönüm arsa üzerinde 10 bin metrekare kapalı alana sahip Atatürk Spor Salonu inşa ediliyor. Projede sona yaklaşıldı.

Atatürk Orman Çiftliği'nde kurulacak otopark mecliste konu oldu!

BAĞIMSIZ Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Atatürk Orman Çiftliği arazisinde otopark veya oto pazarı kurulması için yapılacak kiralamaya ilişkin Başbakan Yıldırım'a 5 soru sordu..

5 Ocak Atatürk Stadyumu Haberi

5 Ocak Atatürk Stadyumu

Adana'da halen profesyonel ligdeki maçların oynandığı 5 Ocak Stadyumu adının bir kentin kurtuluş tarihini anımsatması bakımından son derece önemli olduğunu ifade eden Tümer, "Yeni yapılacak stadyuma da ulusun tarihi gerçekliğini gözler önüne serecek bir isim verilmelidir. Türkiye'nin her tarafına 'Arena' yakıştırmasıyla farklı isimler vermenin bir mantığı yok. Ayrıca özentiden öteye gitmeyen isimlerle hareket etmek Türkiye Cumhuriyeti tarihini bir anlamda hiçe saymakla es değerdir. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş fikrinin filizlendiği Adananın kurtuluş tarihi dururken ya da ulusun birlik ve bütünlüğünü sağlayan. Kurtuluş Mücadelesini başlatarak ve sonrasında ulusun kurtuluşunda başlıca rolü oynayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ismi varken başka isimlere başvurmak çok yanlış. Atatürk, sadece Türkiye'de değil tüm dünyada kabul görmüşken başka isimler aramanın mantığını anlamıyorum" dedi. 


Bu konuyu daha önce de...