27 / 04 / 2024

5 yeni havalimanı 2015

5 yeni havalimanı 2015

DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım "Rize-Artvin ile Karaman, Yozgat, Edirne ve Antalya'nın batısına da havalimanı yapılması düşünülüyor." dedi..

Adil Karaismailoğlu: 5 yeni havalimanı projemiz havadaki gücümüzü artıracak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Elazığ Havalimanı 2. pistteki çalışmaları inceledi. Karaismailoğlu inceleme sonrası yaptığı açıklamada, "Yapımı devam eden 5 yeni havalimanı projemiz tamamlandığında havadaki gücümüz daha da artacaktır." dedi.

Yeni havalimanının tabelasındaki isim, internette 2002'de alınmış!

Girişindeki tabelada “İstanbul Havalimanı / İstanbul Airport” yazan İstanbul Yeni Havalimanı’nın alan adının “com.tr”si 2.5 ay, “com” uzantılısı ise 16 yıl önce alınmış. 

THY'yi yeni havalimanına Arkas taşıyor!

İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınma hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. THY'nin büyük yer ekipmanları Arkas Lojistik tarafından taşınıyor. Büyük taşınmanın toplamda 5 binden fazla TIR ile 45 saatte tamamlanması planlanıyor.

İstanbul Yeni Havalimanı 1 hafta sonra açılacak!

Toplam 7.5 milyar Euro harcanarak inşa edilen İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına 1 hafta kaldı. İlk planda 90 milyon yolcuya hizmet vermesi beklenen projede ilk sefer 31 Ekim'de yapılacak.

İstanbul Yeni Havalimanı çekim merkezi olacak!

Toplam 7.5 milyar Euro harcanarak inşa edilen İstanbul Yeni Havalimanı açılış için gün sayıyor. IGA İstanbul Yeni Havalimanı, tek bir havalimanından 300 ayrı destinasyona uçuş imkânı sağlayarak, Türkiye'nin küresel havayolu taşımacılığındaki iddiasını perçinleyecek bir 'çekim merkezi' olacak.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına 18 gün kaldı!

Toplam 7.5 milyar Euro harcanarak inşa edilen İstanbul Yeni Havalimanı açılış için gün sayıyor. İşte 18 gün sonra açılacak havalimanından son durumlar...

İstanbul Yeni Havalimanı'nda her şey hazır!

Toplam 7.5 milyar Euro harcanan İstanbul Yeni Havalimanı açılış için hazır. İGA Havalimanı İşletmesi AŞ CEO’su Kadri Samsunlu, açılış sembolik değil gerçekten olacağını vurguladı.

İstanbul Yeni Havalimanı’na nasıl gidilecek?

29 Ekim'de açılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı’na kolay ulaşım sağlanması için birçok otobüs sefer yapacak. Kentin 18 bölgesinden yapılacak bagajlı otobüs seferlerinin ücretleri belli oldu. 

İstanbul Yeni Havalimanı metro bağlantıları!

Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul Yeni Havalimanı metroları tamamlama projesi kapsamında yer alan işleri yayınladı...

THY'nin İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınması belgesel olacak!

THY'nin İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınması belgesel haline getirilecek. Dünyanın en büyük göçü için National Geographic ile görüşmelere başlandı.

Gayrettepe-Yeni Havalimanı Metro Hattı'nda son durum ne?

Gayrettepe - İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı'nda çalışmalar hız kesmeden sürüyor. İstanbul Yeni Havalimanı'na ulaşım sağlamak için inşa edilen metronun Gayrettepe durağında çalışmalara başlanıyor.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın inşaatı hızla ilerliyor!

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın yoğunluğu ve kapasite yetersizliği nedeniyle alternatif olarak inşa edilen İstanbul Yeni Havalimanı'nda sona gelindi. 29 Ekim'de açılacak proje açılış için gün sayıyor. 

İstanbul Yeni Havalimanı'nda ilk uçuş yapıldı!

Türkiye'nin doğrudan halk iradesiyle seçilen ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Yeni Havalimanı'ndan ilk uçuş yapıldı. İlk uçuş için "TC-ANK" adlı uçak kullanıldı. 

5 yeni havalimanı 2015 Haberi

5 yeni havalimanı 2015

Türkiye'de son 13 yılda en hızlı büyüyen sektörlerin başında havacılık geliyor. 'Hava yolu halkın yolu olacak' sloganı ile 2003'te iç hatların özel havayolu şirketlerine açılmasına paralel olarak uygulamaya konulan politikalar, Türkiye'yi sivil havacılık alanında bölgesinde lider bir ülke haline getirdi.

DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım "Rize-Artvin ile Karaman, Yozgat, Edirne ve Antalya'nın batısına da havalimanı yapılması düşünülüyor. Bunların da hizmete girmesiyle 'her 100 kilometrede bir havalimanı' hedefine ulaşılacak" dedi. 


SAYI 10 KAT ARTTI 

İç hatlarda 13 yıl önce sadece THY tarafından İstanbul ve Ankara'dan Türkiye'de 26 noktaya sefer yapılırken, Ordu-Giresun ve Selahaddin Eyyubi havalimanlarının da hizmete açılması ile birlikte 7 havayolu şirketi tarafından 55 noktaya uçuş gerçekleştirmeye başlandı. Dış hatlarda ise 108 ülkede 268 noktaya sefer düzenleniyor. Havayolu filosundaki büyük gövdeli...