30 / 04 / 2024

5 yıl geçmeden satılan ev vergisi

5 yıl geçmeden satılan ev vergisi

Gayrimenkul alım-satımı sırasında doğan vergisel sorumluluklar arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. Peki, 5 yıldan önce satılan evin vergisi nasıl ödenir? Vergi ne zaman ödenir?

Altın fiyatlarında 2,5 yıl sonra bir ilk yaşanıyor! Altın öyle bir düştü ki görenler gözlerine inanamıyor

Altın fiyatlarında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Altın Fed'in faiz kararı ile sert düşüşe geçerken bugün altında 2,5 yıl sonra bir ilk yaşanıyor. Altın fiyatları öyle bir düştü ki görenler gözlerine inanamadı. Son dakika...

Akmerkez GYO'nun kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresi 5 yıl uzatıldı!

Akmerkez GYO'nun kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 5 yıl uzatılması için alınan Olağan Genel Kurul toplantısı kararları İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescillendi. 

4,5 yıl önce eşiyle köye yerleşti! Atıl arazide iş kurdu!

İzole ortamda salgın sürecini daha rahat geçirmek isteyen Burak Alsan, 4,5 yıl önce eşiyle köye yerleşti. Burada atıl arazide organik tarıma başladı ve 20 kişiye istihdam imkanı sağladı.

Akmerkez GYO'nun sermaye tavanının geçerlilik süresi 5 yıl uzatıldı!

Akmerkez GYO'nun kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2021-2025 yılları (5 yıl) için uzatılması amacıyla Şirket Esas Sözleşmesi'nin ‘Sermaye ve Paylar' başlıklı 6. Maddesinin tadiline ilişkin tadil tasarısı kabul edildi. 

Akmerkez GYO'nun sermaye tavanının geçerlilik süresi 5 yıl uzatılacak!

Akmerkez GYO'nun kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2021-2025 yılları (5 yıl) için uzatılması için Şirket Esas Sözleşmesi'nin ‘Sermaye ve Paylar' başlıklı 6. Maddesinin tadiline ilişkin başvuru yapıldı. 

Akmerkez GYO'nun sermaye tavanının geçerlilik süresi 5 yıl uzatıldı!

Akmerkez GYO'nun kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2021-2025 yılları (5 yıl) için uzatılması amacı ile Şirket Esas Sözleşmesi'nin ‘Sermaye ve Paylar' başlıklı 6. Maddesinin tadiline ilişkin başvurusu onaylandı.

Akmerkez GYO'nun sermaye tavanının geçerlilik süresi 5 yıl uzatılacak!

Akmerkez GYO'nun kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2021-2025 yılları (5 yıl) için uzatılması amacı ile T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurularak bu hususta izin alınmasına karar verildi. 

Mars Gayrimenkul 5. yılını kutladı!

Sakarya’da gayrimenkul danışmanlığı, taahhüt, apart-yurt işletmeciliği, site yönetimi gibi alanlarda başarılı hizmetler veren Mars Gayrimenkul 5. yılını kutluyor...

Sakarya'da ev ve arsa için 5 yıl arayla aynı teklif verildi!

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde yaşayan ve arsaları organize sanayi bölgesinde kalan Engin ailesine 2015 yılına 107 bin TL teklif edilmişti. Teklifi kabul etmeyen aileye 5 yıl aradan sonra aynı tutar teklif edildi. 

Murat Kurum: Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesini 1,5 yıl içerisinde bitireceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Tozkoparan Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ni 1,5 yıl içerisinde bitireceklerini söyledi.

Torunlar GYO 5 yıl vadeli 800 milyon TL'lik kredi kullandı!

Torunlar GYO, İş Bankası'ndan 5 yıl vadeli 800 milyon TL tutarında kredi kullandı. Kredinin teminatını oluşturmak üzere şirketinin maliki bulunduğu Mall of İstanbul AVM isimli taşınmazı ipotek ettirdi.

Rusya'da ikincil konut fiyatları son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi!

Rusya'da ikincil konut fiyatları son 5 yılın en düşük seviyesine düştü. İkincil konut fiyatları 2016'dan beri ilk kez metrekare başına bin doları aşmadı.

Akfen GYO'nun sermaye tavanı yetki süresi 5 yıl uzadı!

Akfen GYO'nun kayıtlı Sermaye Tavanı muhafaza edilerek, Yönetim Kurulunun Kayıtlı Sermaye Tavanı ile ilgili yetki sürelerinin, 2020-2024 yılları arası 5 yıl süreyle uzatılması hususunda SPK'ya başvurdu.

5 yıl geçmeden satılan ev vergisi Haberi

5 yıl geçmeden satılan ev vergisi

5 yıldan önce satılan evin vergisi!

Gayrimenkul alım-satımı sırasında doğan vergisel sorumluluklar arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. Bu vergi belli koşullar dahilinde taşınmazın belli bir süre içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor.


Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesinin 6 ıncı bendi uyarınca, aşağıda belirtilen mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancının konusunu oluşturuyor; 


- Arazi, bina, maden suları, memba suları, madenler, taş ocakları, kum ve çakıl istihsal yerleri, tuğla ve kiremit harmanları, tuzlalar ve bunların mütemmim

cüzileri ve teferruatı,

- Voli mahalleri ve dalyanlar,

- Gayrimenkul olarak tescil edilen haklar,

- Gemi ve gemi payları ile bilumum motorlu tahmil ve tahliye vasıtaları.


Söz konusu mal ve haklar bedelsiz olarak edinilmişse bu mal ve hakların elden çıkarılmasından doğan kazançlar...