04 / 05 / 2024

5 yıldan fazla elde tutulan gayrimenkullere vergi geliyor

5 yıldan fazla elde tutulan gayrimenkullere vergi geliyor

Beş yıldan fazla süreyle elde tutulan taşınmazların satılmasına vergi geliyor. Hükümet 30 Haziran 2016 tarihine kadar kanunlaştırmak üzere; Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi Kanunu’nu birleştirerek yeni bir Gelir Vergisi Kanunu taslağı hazırlamıştır.

Bakanlık açıkladı! Okul kantinlerinde kira sözleşmelerinin süresi 5 yıl olacak...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme kapsamında, okul kantinlerinde kiralama işleminde sözleşme süresi en fazla 5 yıl olacağı belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Demir fiyatlarına rekor zam! Demirin ton fiyatı bir yılda 5 bin liradan fazla arttı! 1 ton demir bugün ne kadar?

İnşaat sektörünün en temel yap malzemelerinin başında gelen demir, gelen zam haberleri ile gündemden düşmüyor. Geçen yılın aynı ayına göre 14 bin 500 lira olan demir fiyatları bugün 5 bin liradan fazla yükseldi. Bugün demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira?

Torku ihracatını 5 yılda ikiye katlamayı hedefliyor

Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK) Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Torku markasıyla 40'tan fazla ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek, "150 milyon dolarlık ihracatımız var, 5 yıl içinde bunu 300-400 milyon dolara çıkarmayı planlıyoruz" dedi.

Barbaros Hayrettin Paşa Camisi 2.5 yıl sonra açılacak!

Mimar Sinan'ın kalfalık eseri olarak bilinen ve Süleymaniye Camisi'nden öykünerek tasarlanan Barbaros Hayrettin Paşa Camisi inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla 2.5 yıldan sonra ibadete açılıyor.

Emlak Konut GYO'dan yılın ilk yarısında 5 yıldan fazla satış!

Emlak Konut GYO, ilk 6 ay KDV hariç toplam 10 milyar 198 milyon TL'lik konut satışı gerçekleştirdi. Sadece ilk iki çeyrekte 2019 genelinin yaklaşık 4 katı satış yapıldı.

Cari fazla 17,5 yılın en yüksek seviyesinde!

Türkiye'nin 12 aylık cari fazlası, temmuzda 4 milyar 445 milyon dolarla 17,5 yılın en yüksek seviyesinde. Ekonominin yüksek büyüme performansı gösterdiği 2010 ve 2011 yıllarında cari işlemler hesabı da tarihi zirveleri görmüştü...

Türkiye’de son 5 yılın en fazla konut satışı yapıldı!

Propertyist Gayrimenkul Danışmanlık’ın gerçekleştirdiği araştırma ve sektör analizine göre 2017 Ocak ayı itibariyle Türkiye’de son 5 yılın en fazla konut satışı gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı dönemine göre konut satışları tam yüzde 12,8 artış gösterdi.

Samsun Canik'te 2.5 yılda 50'den fazla proje yapıldı!

SAMSUN'un Canik Belediyesi, son 2.5 yıl içerisinde 50'den fazla projeyi hayata geçirdi.

Suriyeliler Türkiye’de 5 bin şirket kurdu!

Suriyeli işadamlarının Türkiye’de yatırım iştahı hız kesmiyor. 5 yıldan fazla süren savaşın biteceğinden umudunu kesen Suriyeliler, Türkiye’de 5 bin şirket kurarak Almanları bile solladı. Suriyelilerin kurdukları şirketlerin başında inşaat ve emlakçılık geliyor.

5 yıldan fazla elde tutulan gayrimenkullere vergi geliyor!

Beş yıldan fazla süreyle elde tutulan taşınmazların satılmasına vergi geliyor. Hükümet 30 Haziran 2016 tarihine kadar kanunlaştırmak üzere; Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi Kanunu’nu birleştirerek yeni bir Gelir Vergisi Kanunu taslağı hazırlamıştır.

Gayrimenkul satışında 5 yıl vergi muafiyeti kalkıyor!

Gayrimenkulü 5 yıldan fazla elinde tutup satanlara getirilen vergi istisnası, yeni Vergi Kanunu Tasarısı ile ortadan kaldırılıyor. Gayrimenkul satışlarında bütünü ile vergiden istisna yöntemi kaldırılıyor.

Gayrimenkul gelir vergisi 5 yıldan sonra ödenir mi?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancının konusunu oluşturuyor. Peki, gayrimenkul gelir vergisi 5 yıldan sonra ödenir mi?

İzmit Hatipköy'de son 5 yılda 500 yapı yıkıldı!

İzmit Belediyesi tarafından şehrin dört bir yanında bulunan eski yapıların yıkım çalışması devam ediyor. Hatipköy'de 2 katlı bir yapının yıkımını gerçekleştiren yetkililer, "Geçen 5 yıl içinde 500 den fazla harabe yapının yıkımı yapıldı" dedi.

5 yıldan fazla elde tutulan gayrimenkullere vergi geliyor Haberi

5 yıldan fazla elde tutulan gayrimenkullere vergi geliyor

Bu taslağın sunumu, geçen hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yapılmıştır. Kanun tasarısı bugün itibarıyla alt komisyon tarafından incelenmektedir.


Yeni Gelir Vergisi yasasında; özellikle gayrimenkul satan ve kiraya verenlere ilişkin şu an da mevcut istisnaların kaldırıldığı yada daraltıldığı düzenlemeler mevcuttur.

Mevcut mevzuatımıza göre, bir kişi bir taşınmazı aldığı tarihten itibaren 5 yıl dolduktan sonra satar ise, değer artış kazancı olarak Gelir Vergisi beyanı vermek zorunda değildir.

Yeni Gelir Vergisi Kanunu ile beraber bu istisna aşağıdaki şekilde uygulanacaktır;


- İki tam yıldan fazla süreyle elde tutulanlardan elde edilen gelirlerin yüzde 40’ı,

- Üç tam yıldan fazla süreyle elde tutulanlardan elde edilen gelirlerin yüzde 50’si,

- Dört tam yıldan fazla süreyle elde tutulanlardan elde edilen gelirlerin yüzde 60’ı,

- Beş tam yıldan fazla süreyle elde...