10 / 05 / 2024

Torku ihracatını 5 yılda ikiye katlamayı hedefliyor

Torku ihracatını 5 yılda ikiye katlamayı hedefliyor

Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK) Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Torku markasıyla 40'tan fazla ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek, "150 milyon dolarlık ihracatımız var, 5 yıl içinde bunu 300-400 milyon dolara çıkarmayı planlıyoruz" dedi.



Aynı zamanda Konya Pancar Ekicileri Birliği Başkanı da olan Ramazan Erkoyuncu, Anadolu Birlik Holding çatısı altındaki Konya Şeker firmasının markası Torku'nun geleceğe dönük hedeflerini açıkladı.

Torku'nun bisküvi, çikolata, et ve süt entegre tesisleri olduğunu belirten Erkoyuncu, "Bunların dışında ayçiçeği yağı fabrikası, yem, un, bulgur fabrikası mevcut. İçecek için ayrı tesisleri bulunuyor. Patates cipsi ve soğan halkası üretilen birimleri var" ifadesini kullandı.

Hayvancılık sektöründe de çok ileri düzeyde olduklarını ve kullandıkları sütün büyük bölümünü kendilerinin ürettiklerine dikkat çeken Erkoyuncu, şunları söyledi: "Panagro Et ve Süt Entegre Tesisi'mizde günlük 1200 ton süt üretimi yapılırken, 1000 büyükbaş kesimine de uygun şartlar sağlıyor. Birkaç yıl içinde yüzde 100 kapasiteye ulaşacak şekilde çalışıyoruz. Tesis şu anda daha düşük kapasite ile üretim yapıyor.”

SAĞLIKSIZ HİÇBİR ŞEY YAPMAYIZ

Dunya.com’daki habere göre gıda güvenirliği konusunda yapılan araştırmalarda Torku’nun başta gelen firmalardan biri olduğunu belirten Erkoyuncu, markanın, TSE'nin "Sürdürülebilir Güvenli Üretim Belgesi"ni gıda sektöründe 3 tesisiyle birlikte alan Türkiye'de ilk kurum olduğunu söyledi. Erkoyuncu, kamuoyunun bu ürünlerin tamamen çiftçilerce üretildiğini bildiği için güvendiğini belirterek, “Biz sağlıksız hiçbir şey yapmayız. Torku bir güvenin markasıdır. Kapasitemizi sürekli artırarak yurt içinde ve yurt dışında markamızın pazar payını güçlendireceğiz. 40'tan fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. İçeride olduğu gibi yurt dışında da markamıza bir güven söz konusu. 150 milyon dolar olan ihracat rakamını 5 yıl içinde 300-400 milyon dolara çıkarmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön