19 / 05 / 2024

521.090 milyon USD’lik ihracat

521.090 milyon USD’lik ihracat

Graniser'in 2012 yılındaki durumunu değerlendiren Graniser Genel Müdürü Erol Hacıoğlu : "Graniser 2006 yılından bu yana ihracatta yüzde 300 büyüme kaydetti." dedi..

Siyahkalem Katar'dan 15 milyon TL’lik satışla döndü!

18-21 Nisan tarihleri arasında Doha'da gerçekleştirilen Expo Turkey by Qatar’a katılan Siyahkalem,15 milyon TL’lik ön satış gerçekleştirdi.

Antalya Serik'e 3 yılda 80 milyon TL'lik yatırım!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Serik’e 3 yılda yaklaşık 80 milyon TL'lik yatırım yaptı.

DKY İnşaat’tan 2 ayda 65 milyon TL’lik satış!

DKY İnşaat, "Güçlü Türkiye için Birlik Vakti" kampanyasını Nisan ayı sonuna kadar uzattı. 2 ayda 65 milyon TL’lik 95 adet satış gerçekleştiren DKY İnşaat, Mart ayında lansmana çıkardığı DKY Sahil projesiyle de kampanyaya destek verdi.

Ünye'ye 93 milyon TL'lik yatırım müjdesi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Ünye'de hayata geçirecekleri yatırımları anlattı. Başkan Yılmaz Ünye'ye 93 milyon TL'lik yatırım yapacaklarını söyledi.

Denizli Çameli’ye 25,6 milyon TL’lik yatırım!

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çameli'de hayata geçirdiği 25,6 milyon TL’lik yatırımın toplu açılış ve temel atma törenini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla gerçekleştirdi.

Sapanca'ya 11 milyon TL'lik üç proje!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş Sakarya yatırımları hakkında açıklama yaptı. Keleş Sapanca'da 11 milyon TL'lik yatırım yapacaklarını dile getirdi.

Antalya 800 milyon TL'lik yatırımı hak ediyor!

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, bölgedeki yatırımları ve projeleri anlattı. Karaloğlu, 800 milyon TL'lik yatırımı bölgenin hak ettiğini söyledi.

Bursa’da bugün 237 milyon TL’lik yatırım hizmete giriyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 237 milyon TL’lik yatırımlar bugün hizmete giriyor.

Antalya Serik'e 90 milyon TL'lik yatırım!

Anltaya Serik’te 90 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilen Boğazkent Güreş Eğitim Tesisi, Belek Mesire Alanı ve Kayaburnu-Eskihöyük-Tekke-Çakallık Mahalle Yolu açıldı.

Batı Anadolu Grubu’ndan 500 milyon TL’lik entegre tesis yatırımı!

atı Anadolu Grubu Söke’de dev bir entegre tesis için 500 milyon TL’lik yatırım yapacak. Grup, Türkiye’nin bu alandaki toplam ihracatının yüzde 10’unu tek başına karşılamayı hedefliyor.

Satya İnşaat'tan 2 yeni projeye 370 milyon TL'lik yatırım!

Satya Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Aydoğan, 2017'de 370 milyon TL'lik yatırım yapmayı planlıyor. Satya KriyaTime Tuzla'da satışlar sürerken Satya Yayalar Pendik projesinde de çalışmalar başlıyor.

Ankara'ya 100 milyon TL'lik konut yatırımı!

100 milyon TL'lik yatırım inşa edilen InciYaka projesi Ender İnşaat-Kıbrıs İnşaat ortaklığından hayata geçiriliyor. Ankara InciYaka'yı 4 büyük AVM çevreliyor.

Bayrampaşa'daki İstanbul Hali'ne 2 milyon TL'lik tesis geliyor!

Bayrampaşa’daki İstanbul Hali’ne 2 milyon TL'lik Bayrampaşa Hali Kasa Yıkama Tesisi kurulacak. Tesisin açılışı Nisan ayında yapılacak.

521.090 milyon USD’lik ihracat Haberi

521.090 milyon USD’lik ihracat

Seramik – Granit sektörünün ve Graniser’in 2012 yılındaki durumunu değerlendiren Graniser Genel Müdürü Erol Hacıoğlu; “Seramik sektörü yaklaşık 413 milyon metrekare üretim hacmi ve 521.090 milyon USD’lik ihracatı ile Türkiye’nin önemli endüstrileri arasında yer alıyor. Öyle ki dünyadaki büyüme rakamları ile karşılaştırdığımız zaman, ortalamanın üzerinde büyüyen sektörün, Türkiye ekonomisine yirmi altı bin doğrudan, iki yüz yirmi bin dolaylı istihdam sağladığını görüyoruz.


Bugün seramik sektörü yirmi dört üretici firma ile Çin, İtalya ve İspanya’nın ardından dünya çapında kaliteli üretim yapan dördüncü büyük karo ihracatçısıdır. Üretiminin %35’i, beş kıtada yüzden fazla ülkeye ihraç ediliyor. Çünkü Türk seramik sektörünün, hammadde açısından çok önemli stratejik avantajları var. Sahip olduğumuz bilgi birikimi ve kaliteli insan kaynağı ile gelişmekte olan ülkelere karşı; insan kaynağı maliyet seviyeleri ile de gelişmiş ülkelere karşı avantajlı durumdayız. İşte...