03 / 05 / 2024

6 asırlık tarihi köprü

6 asırlık tarihi köprü

Muğla Yatağan'daki 6 asırlık tarihi köprü, restorasyon kurbanı oldu. Köprünün, altındaki derenin kumları alındığı için çöktüğü belirlenirken, valilik de projeyle uygulama arasında farklılıklar olduğu gerekçesiyle çalışmaları durdurdu.

Xiaomi 13 Ultra, Band 8 ve Pad 6'nın çıkış tarihi açıklandı!

Dün Xiaomi'nin düzenlediği etkinlikte, bir dizi teknolojik ürün tanıtıldı. Ayrıca Xiaomi, 13 Ultra, Band 8 ve Pad 6'nın çıkış tarihlerini de duyurdu.

Kayseri Kocasinan'da tarihi caminin restorasyonu tamamlandı! 

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde yer alan sekiz asırlık tarihi cami aslına uygun bir şekilde restore edilerek ibadete açıldı. 

Çanakkale'deki iki asırlık cami restore edilecek!

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Kumarlar köyünde yer alan ve yaklaşık 2 asır önce inşa edilen cami restore edilecek.

Afet riskini azaltmak, önümüzdeki süreçte en çok ağırlık vereceğimiz konu olacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Afet riskini azaltmak, önümüzdeki süreçte en çok ağırlık vereceğimiz konu olacaktır. Şu anda 6 vilayette arkadaşlarımız çalışmalarını hemen hemen tamamladılar. " diye konuştu.

Teknoloji devleri asırlık şirketlerin yerlerini alıyor!

Asırlık şirketlerin yerini, 5-10 yıllık geçmişi olan teknoloji devleri alıyor. Ekonominin dumansız milyar dolarlık fabrikaları yükseliyor...

Siirt'teki asırlık Delikli mağaralar turizme kazandırılıyor!

Siirt'te Delikli Taş olarak bilinen Rasıl Hacar bölgesinde asırlık Delikli mağaraların yenilenmesi planlanıyor. Milli Park olarak bilinen bölgede işletmecilik yapan İshak Yargıcı, mağaraları restore ederek turizme kazandıracaklarından bahsetti.

Antalya'daki 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın simge camileri arasında olan 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor, çalışmalar tamamlandığında cami müze işlevi görecek.

Edirne'de tarihi Alipaşa Çarşısı'nın kapıları açıldı!

Edirne'de, koronavirüs tedbirleri altında kapatılan 5 asırlık Alipaşa Çarşısı, 50 gün sonra yeniden kapılarını açtı. Belediye ekiplerinin baştan aşağı dezenfekte edildiği tarihi çarşıya maskesiz esnaf ve müşteriler alınmayacak.

Otopark Yönetmeliği'nin yürürlük tarihi 3 ay ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Otopark Yönetmeliği'nin yürürlük tarihi 31 Mart'a ertelendi...

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafındaki binalar yıkılacak!

Bursa’da Orhan Bey Cami ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Ulu Cami’nin yanı sıra irili ufaklı çok sayıda tarihi hanın bulunduğu Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafında tüm binalar kaldırılacak ve kentin merkezinde 7 asırlık bir tarih adası oluşturulacak.

Kayseri Kocasinan'daki Jandarma Konağı restore ediliyor!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocasinan Belediyesi, 2 asırlık tarihi Jandarma Konağı’nI restore ediyor.

Çukurca'daki 4 asırlık taş evler yenileniyor!

Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Çukurca'da 400 yıllık olduğu değerlendirilen tarihi taş evlerde restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

16 asırlık tarihi İstanbul surları tehlike altında!

Mega kentİstanbul'un fethinin sembolleri arasında yer alan ve dünyanın en uzun tarihi eserleri arasında gösterilen İstanbul surları, 'istilacı' bitkilerin tehdidi altında.

6 asırlık tarihi köprü Haberi

6 asırlık tarihi köprü

Kanuni Sultan Süleyman'ın 1522 yılındaki Rodos seferi sırasında Muğla'nın Yatağan ilçesinde yaptırdığı tarihi köprünün bir bölümü restorasyon sırasında yıkıldı. İlk incelemede tarihi köprünün, altındaki derenin kumlarının alınması yüzünden yıkıldığı belirlendi. Muğla Valiliği, projeyle uygulama arasında farklılıklar olduğu gerekçesiyle restorasyon çalışmalarını durdurdu. 


Büyük farklılık var

Cami, han ve köprünün restorasyon çalışmalarının Eylül ayında tamamlanacağı ve ziyarete açılacağı açıklanmıştı. Kültür turizmine önemli katkılar sağlayacak köprünün aniden yıkılması, beklentileri yine erteledi.

Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Kanuni Sultan Süleyman'ın Rodos Seferi sırasında Yatağan'ın Bozüyük mevkiinde yaptırdığı cami, han ve köprünün restorasyonu için 1 milyon 258 bin lira ödenek ayırarak çalışma başlattı. Geçtiğimiz yılın sonunda ihaleye çıkarılan restorasyon çalışmasına Şubat ayında başlandı. Çalışmalar, geçtiğimiz günlerde aniden durduruldu. Çalışmaların durdurulmasına, "Yapılan denetim sonucunda, projeyle yapılardaki...