02 / 06 / 2024

6 iyon kenti Tematik yol

6 iyon kenti Tematik yol

İzmir’de ‘Yarımada Kalkınma Strateji Planı’nın önemli adımlardan biri olan “tematik yol”un rota belirleme çalışmaları tamamlandı.

Uganda'da bina çöktü: 6 ölü 3 yaralı!

Uganda'nın başkenti Kampala'daki bir binanın çökmesi sebebiyle 6 kişi hayatını kaybetti. 

Tahran'da konut fiyatları 2019'da yüzde 41,6 arttı!

İran Merkez Bankası başkent Tahran'daki emlak piyasasına ilişkin açıkladığı verilere göre; İran'ın başkenti Tahran'da konut fiyatları 2019'da yüzde 41,6 arttı...

Özbekistan'da metro tüneli inşaatındaki göçükte ölü sayısı 6'ya çıktı!

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te dün metro tüneli inşaatında göçük meydana gelmişti. Olay sonucuna ölü sayısı 6'ya çıktı.

Kenya'da 6 katlı bina çöktü!

Kenya'nın başkenti Nairobi'de 6 katlı binanın çöktüğü bildirildi. Aşırı yağış ve sel nedeniyle çöken binada ölen ya da yaralanan olup olmadığı henüz bilinmiyor.

6 Antik İyon kenti tematik yol ile bağlanacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6 Antik İyon kentini birbirine bağlayacak 350 kilometrelik “tematik yol" için STK’lar ile saha çalışmalarına başladı. 6 rotada oluşturulacak projede ana hedef, Karaburun yarımadasını tanıtmak.

Tayvan'da 6,2 büyüklüğünde deprem!

Tayvan 'da 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. Çin Deprem Ağları Merkezi, depremin merkez üssünün Tayvan 'ın kuzeyindeki Yeni Taypey kenti açıkları olduğunu duyurdu.

Kırım'da dev obruk 6 kişiyi yuttu!

Tek taraflı olarak Ukrayna’dan bağımsızlığını ilan ederek Rusya’ya bağlanan Kırım’ın başkenti Simferopol’de bir otoyolda meydana gelen 6 metre derinliğindeki dev obruk, altı kişinin ölümüne yol açtı.

Efes Antik Kenti gelirini ikiye katladı!

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ndeki Efes Antik Kenti'nin yılın ilk 6 ayında 4 milyon lira olan geliri, 8 milyon liraya yükseldi. Efes'in geliri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 arttı.

Makedonya Ohri'yi ziyaret eden turist sayısı yüzde 6,7 arttı!

Makedonya'nın en önemli turizm merkezlerinden biri olan, incisi ve zümrüt yeşili gölü ile ün yapmış küçük ''sahil'' kenti Ohri'yi ziyaret eden yabancı turistlerin sayısında geçen yıla oranla yüzde 6,7 oranında artış olduğu bildirildi.

Ummanlı Mobilyacılar Mobilya’nın Başkenti Modoko’yu ziyaret etti!

Ummanlı Mobilyacılardan oluşan heyet Mobilya’ nın Başkenti Modoko’ yu ziyaret etti. 2- 6 Haziran tarihleri arasında İstanbul’ da gerçekleşen toplantıya MOSDER Başkanı Ahmet Güleç’de katıldı...

Mardin Müzesi ve Sakıp Sabancı Kent Müzesi'ni 6 bin 500 kişi ziyaret etti!

Mardin'de, müzeler, kenti ziyaret eden turistlerin ilk uğradığı yerlerin başında yer alıyor. Mardin Müzesi ve Sakıp Sabancı Kent Müzesi'ni geçen yıl 6 bin 500'ü yabancı, 140 bini yerli, toplam 146 bin 500 turist ziyaret etti..

Ummanlı mobilyacılar 2-6 Haziran'da MODOKO'yu ziyaret edecek!

Mobilya’nın Başkenti olarak sektörde öncü olan Modoko, Ummanlı Mobilyacılardan oluşan bir heyeti ağırlamaya hazırlanıyor. 2-6 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da bulunacak olan heyet, Modoko’nun 45 yıllık tecrübesinden faydalanacak…

Japonya'da 6 büyüklüğünde deprem!

Anadolu Ajansı tarafından alınan bilgiye göre, Japonya' da 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Japonya'nın başkenti Tokyo 'nun güneyindeki Izu Oshima Adası açıklarında meydana geldi.

6 iyon kenti Tematik yol Haberi

6 iyon kenti Tematik yol

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Yarımadası’nın tanıtımı için hayata geçirdiği projelerden biri olan ve tarihteki 6 İyon kentini birbirine bağlayacak “tematik yol” için çalışmalarını sürdürüyor. Tali güzergahlarla birlikte 700 kilometreye ulaşan “İyon Yolu” için ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla yürütülen rota belirleme çalışmalarının ardından sıra saha çalışmalarına geldi. Oluşturulan el kitabı ve haritanın ardından ekipler, bölgeye gidecek turistler için uluslararası standartta bilgi ve yön tabelaları ile rota üzerinde yön işaretlemelerine başladı. İlk etapta 51 kilometrelik Germiyan-Barbaros-Urla- İçmeler-Özbek-İskele, 18 kilometrelik Germiyan-Ildır-Gerence Körfezi ve 17 kilometrelik Barbaros-Balıkova rotalarında 41 ayrı noktada 93 yön tabelası ile 6 bilgi panosu yerleştirildi. 


Diğer güzergahlarda devam eden işaretlendirme çalışmalarının yanı sıra, rotayı kullanmak isteyenlere online bilgilendirme sunacak ‘mobil rehber’ uygulaması için de çalışmaların devam ettiği bildirildi. 


Tematik yol 


Büyükşehir Belediyesi,...